Program rozvoje venkova 2014 – 2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Program rozvoje venkova na období
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Program rozvoje venkova na období
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
MAS ve Zlínském kraji příprava na období Zlín,
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Program rozvoje venkova , Všeradice
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. CLLD.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Strategie.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Bilance prvního roku ve vládě a plány na nejbližší období Marian Jurečka Praha, ministr zemědělství.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Program rozvoje venkova na období Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Program rozvoje venkova , Monínec.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vazba Fiche na článek Nařízení EP a Rady (EU) č. 1305/2013
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Priority unie Priorita 1 - Předávání poznatků a inovací Priorita 2 - Zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví Priorita 3 - Podpora zpracovávání zemědělských produktů a dobrých životních podmínek zvířat Priorita 4 - Obnova, zachování a zlepšení ekosystémů Priorita 5 - Podpora účinného využívání zdrojů Priorita 6 - Podpora sociálního začleňování, snižování chudoby a hospodářského rozvoje ve venkovských oblastech (včetně metody LEADER)

Rozpočet přesun 300 mil. EUR do koheze rozpočet stanovený nařízením (EU) č. 1305/2013 2 170 333 tis. EUR přesun z I. pilíře 111 112 tis. EUR v rámci flexibility 24 228 tis. EUR na základě degresivity plateb kofinancování ze státního rozpočtu ve výši 25 % 760 482 tis. EUR, resp. 768 557 tis. EUR celkem cca 3 mld. EUR (PRV 2007-2013 - 3,7 mld. EUR)

PRV 2014 - 2020 – Harmonogram schválení PRV Vládou ČR - 9. 7. 2014 předložení PRV EK - 16. 7. 2014 obdržení 355 připomínek od EK - jednání k vypořádání připomínek EK dle jednotlivých opatření předpoklad schválení PRV EK – březen/červen 2015

Předpoklad příjmu žádostí plošná opatření - spuštění všech opatření v roce 2015 - prioritní opatření zaměřená na hospodaření na zemědělské půdě, tj. Agroenvironmentální - klimatická opatření, Ekologické zemědělství, Platby v rámci Natura 2000 na zemědělské půdě a LFA projektová opatření - opatření /operace zaměřené na modernizace zemědělských podniků, zpracování potravin, mladé zemědělce, lesnické projektové operace - léto - podzim 2015 opatření LEADER a ostatní projektová opatření – jaro 2016 opatření Spolupráce - podzim 2016

PRV 2014 - 2020 – Dotační možnosti obcí možnosti pro obce v rámci opatření Spolupráce 16.4.1 Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů 16.6.1 Horizontální a vertikální spolupráce při udržitelném zajišťování biomasy pro výrobu energie a v průmyslových procesech možnosti pro obce v rámci lesnických opatření opatření Investice do hmotného majetku: operace 4.3.2 Lesnická infrastruktura

Dotační možnosti obcí opatření Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů: 8.1.1 Zalesňování a zakládání lesů 8.3.1 Zavádění preventivních opatření v lesích 8.4.1 Obnova lesních porostů po kalamitách 8.4.2 Odstraňování škod způsobených povodněmi 8.5.1 Investice do ochrany melioračních a zpevňujících dřevin 8.5.2 Neproduktivní investice v lesích 8.5.3 Přeměna porostů náhradních dřevin 8.6.1 Technika a technologie pro lesní hospodářství

CLLD – Komunitně vedený místní rozvoj podpora MAS rozšířena i do ostatních Evropských strukturálních a investičních fondů, přes které je možné využít metodu LEADER jako CLLD za koordinaci podpory CLLD v rámci ESI fondů je zodpovědné MMR zapojené programy do CLLD: PRV (MZE), IROP (MMR), OPZ (MPSV), OPŽP (MŽP) režijní výdaje MAS - hrazeny z IROP (cca 2,3 mld. Kč) kontrolu účetních dokladů i činnosti MAS v průběhu období bude provádět IROP

CLLD – Standardizace MAS zkušenosti stávajícího období → sjednotit rozdílnou úroveň MAS → nastavení povinných standardů pro fungování MAS všechny činnosti MAS maximálně transparentní a nediskriminační průběžný příjem Žádostí o standardizaci MAS na CP SZIF (24. 11. 2014 do 22. 5. 2015) součástí Hodnocení finančního zdraví a personální a majetkové propojenosti MAS získání Osvědčení o splnění standardů – nutná podmínka pro předložení žádosti o podporu SCLLD

CLLD – Standardizace MAS Metodika pro standardizaci místních akčních skupin v programovém období 2014 – 2020 schválena vládou dne 21. 5. 2014 definuje standardy pro přijatelnost MAS vymezuje postupy v rámci procesu standardizace specifikuje potřebné dokumenty předkládané při standardizaci standardy jsou rozděleny do pěti tematických okruhů - územní působnost, místní akční skupina, orgány MAS, kancelář MAS a institucionalizace MAS

CLLD – LEADER V PRV 2014 - 2020 CLLD/LEADER - 5 % z rozpočtu PRV opatření Podpora místního rozvoje LEADER (CLLD – komunitně vedený místní rozvoj) - 2 podopatření: 19.2 Podpora provádění operací v rámci strategie komunitně vedeného místního rozvoje 19.3 Příprava a provádění kooperačních činností místní akční skupiny v rámci článku 19 umožněna navíc podpora nezemědělských podnikatelů

CLLD – Realizace SCLLD projekty konečných žadatelů naplňující cíle SCLLD příslušné MAS, které jsou danou MAS projekty vybrané na základě předem stanovených výběrových kritérií příjemci podpory a výše podpory závisí na konkrétním typu opatření (výše podpory maximálně 85 % způsobilých výdajů) výše způsobilých výdajů na projekt od 50 tis. do 5 mil. Kč

CLLD – Realizace projektů spolupráce spolupráce na národní i nadnárodní úrovni příjemce dotace - MAS, jejíž SCLLD byla schválena k podpoře z PRV vlastní realizace projektů, náklady na řízení projektů i předběžná technická podpora projektů podpora do výše 80 % způsobilých výdajů výše způsobilých výdajů na projekt od 50 tis. do 5 mil. Kč odlišný systém příjmu a schvalování: průběžný příjem na platební agentuře na projekty spolupráce obdrží každá MAS svou alokaci

Děkuji Vám za pozornost