Zkušenosti z „terénu“ získané z poradenské praxe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
CzechInvest Koncepce podpory investic
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Semestrální práce z předmětu Projektový management
ČSOB a dotace pro podnikatele
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Základní kroky v administraci žádosti o dotaci. Přístup:  systém pro elektronické podávání žádosti o dotaci Výhody:  On-line.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
2.Marketingové prostředí
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Nejsnazší cesta k dotacím Dotační možnosti, jak v dnešní době přistupovat k dotacím, praktické rady Richard Lev Ředitel odboru podpory podnikání a inovací.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Struktura podnikatelského plánu
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Vysoká škola technická a ekonomická
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Zkušenosti z „terénu“ získané z poradenské praxe

EUPC, s.r.o. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE & ROZVOJ ICT Ivan Kotek Jednatel

Zkušenosti z „terénu“ FINANČNÍ ZDRAVÍ ŽADATELE O DOTACI (rating) DLOUHODOBÁ PODNIKATELSKÁ KONCEPCE ŽADATELE O DOTACI SWOT ANALÝZA (společnosti – projektu)

Zkušenosti z „terénu“ PROKÁZÁNÍ „MÍRY NOVOSTI“ INOVAČNÍCH ZÁMĚRŮ VE VZTAHU K ÚROVNI SROVNATELNÉ PRODUKCE VE SVĚTĚ DOLOŽENÍ EXISTENCE PROTOTYPŮ VÝROBKŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM PROJEKTU, JAKO PRŮKAZ UKONČENÍ VLASTNÍHO PODNIKOVÉHO VÝVOJE

Zkušenosti z „terénu“ TRANSFER ZNALOSTÍ, KNOW - HOW A VĚDECKO-VÝZKUMNÝCH VÝSLEDKŮ  SPOLUPRÁCE S ODBORNÝMI PRACOVIŠTI VŠ A ÚSTAVŮ VaV  NÁKUP CIZÍHO DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ, KNOW-HOW, LICENČNÍ SMLOUVY

Zkušenosti z „terénu“ OBCHODNÍ STRATEGIE ŽADATELE O DOTACI ODVOZENÁ OD ČINNOSTI MARKETINGU S VAZBOU NA INOVAČNÍ PROJEKT TRŽNÍ ANALÝZY, BENCHMARKING KONKURENCE A MEZERA NA TRHU

Zkušenosti z „terénu“ FINANČNÍ ANALÝZA DOPADU REALIZACE PŘIPRAVENÝCH INOVAČNÍCH OPATŘENÍ VLIV INOVAČNÍCH PROJEKTŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A NA ENERGETICKÉ A MATERIÁLOVÉ ÚSPORY

LOYD GROUP s.r.o. NAKLÁDÁNÍ ENERGIÍ, ROZVOJ ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY A OZE Libor Prouza Jednatel

Zkušenosti z „terénu“ PRŮHLEDNÁ MAJETKOVÁ STRUKTURA ŽADATELE NEBÝT V OBTÍŽÍCH, V LIKVIDACI, ÚPADKU, EXEKUCI, KONKURZU NEBO ZÁKAZU ČINNOSTI NEMÍT NEDOPLATKY NA ZDRAVOTNÍM A SOCIÁLNÍM POJIŠTĚNÍ, MZDÁCH APOD. NEPORUŠOVAT HORIZONTÁLNÍ POLITIKY EU

Zkušenosti z „terénu“ BÝT V SEZNAMU PODPOROVANÝCH EKONOMICKÝCH ČINNOSTÍ JEDNOZNAČNĚ PROKÁZAT VLASTNICKÁ NEBO JINÁ PRÁVA K NEMOVITOSTEM A POZEMKŮM, KDE BUDE PROJEKT REALIZOVÁN MÍT VE SVÉM VLASTNICTVÍ MAJETEK OPATŘENÝ S DOTACÍ PO DOBU 3 AŽ 5-TI LET ODE DNE UKONČENÍ PROJEKTU PLNIT POVINNOSTI UVEDENÉ V PODMÍNKÁCH

Zkušenosti z „terénu“ ZAHÁJENÍ PROJEKTU Z HLEDISKA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ – V OKAMŽIKU KDY ŽADATEL OBDRŽÍ TZV. PŘEDBĚŽNOU PŘIJATELNOST (SCHVÁLENÍ) REGISTRAČNÍ ŽÁDOSTI PŘED TÍMTO DATEM NENÍ MOŽNÉ VYSTAVOVAT OBJEDNÁVKY ANI UZAVÍRAT SMLOUVY S DODAVATELI. Je však možné realizovat výběrová řízení na dodavatele, zahájit stavební řízení s cílem získaní územního rozhodnutí či stavebního povolení apod.

Zkušenosti z „terénu“ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PODLE OR DBÁT NA SPRÁVNOST VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - VŠE ARCHIVOVAT NENECHÁVAT NIC NA POSLEDNÍ CHVÍLI - KOMUNIKOVAT MINIMALIZOVAT POČET FAKTUR A DODAVATELŮ PODMÍNKY = SMLOUVA - VZNIK PRÁV A POVINNOSTÍ

Levey & Jung s.r.o. ADMINISTRACE DOTAČNÍCH PROJEKTŮ Igor Jung Partner

Česká manažerská asociace DĚKUJEME ZA POZORNOST! EUPC, s.r.o. Ivan Kotek Jednatel kotek@eupc.cz + 420 606 738 574 www.eupc.cz LOYD GROUP s.r.o. Libor Prouza Libor.prouza@loydgroup.cz + 420 602 609 154 www.loydgroup.cz Levey & Jung s.r.o. Igor Jung Partner igor.jung@mri-lj.cz + 420 221 722 445 www.mri-lj.cz Česká manažerská asociace Ivo Gajdoš Výkonný ředitel gajdos@cma.cz + 420 602 446 699 www.cma.cz