Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek 12.3.2015 Jiří Skuhrovec Centrum aplikované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní elektronický nástroj (NEN)
Advertisements

Veřejné zakázky - pochybení v souvislosti s VZ.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky v ČR – co říkají data o chování zadavatelů? Tým řešitelů: Filip Pertold Pavla Nikolovová, Ján Palguta, Jan Soudek, Mário Vozár.
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejné zakázky v ČR – co říkají data o chování zadavatelů? Tým řešitelů: Filip Pertold Pavla Nikolovová, Ján Palguta, Jan Soudek, Mário Vozár.
KONICA MINOLTA a veřejné zakázky
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Osvěta a transparentnost veřejných zadavatelů Reg. číslo projektu - CZ.1.04/4.1.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Korupce a veřejné zakázky
ZÁKLADNÍ NÁSTROJ PROTI KORUPCI ING. PETR KAJNAR. SYSTÉM PRO OPTIMALIZACI NÁKUPŮ VE VEŘEJNÉM SEKTORU V PRAXI VYZKOUŠENÝ NÁVRH ŘEŠENÍ.
Mgr. Romana Derková Ostrava,
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Pravidla výběru dodavatelů při pořizování zboží a služeb z prostředků finanční podpory OP VK Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
Korupce ve veřejných zakázkách v kontextu institucionálního prostředí samospráv ČR Martin Kameník
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Studijní blok č. 4 Jana Soukopová
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Elektronizace postupů při zadávání veřejných zakázek v ČR Úvodní slovo ředitele Odboru veřejného investování RNDr. Jiří.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Perspektivy VZ: zadávací směrnice.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Hodnocení ve veřejných zakázkách
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Transkript prezentace:

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Jiří Skuhrovec Centrum aplikované ekonomie FSV UK

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek PROČ HODNOTIT ZADAVATELE? 2

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Podíl Jednacího řízení bez uveřejnění na nadlimitních VZ (TED, 2013) 3 Zdroj: TED, vlastní výpočet

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Soutěž nejnižší cenou v Evropě (TED, 2013) Zdroj: TED, vlastní výpočet

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Co ty dva grafy říkají? Praxe v ČR se omezuje na dodržování zákona Kvalita a hospodárnost nákupu je pro většinu zadavatelů druhotná Lze to řešit legislativně? Ne! Klíčový je důraz na dobrou praxi v rámci zákonných norem. Co to je? Vycházíme z: Manuláů dobré praxe (EU, OECD, TI..) Oponentních posudků (E&Y, White & Case, SMO ČR..) Připomínek měst 5

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Co je zIndex? zIndex = index hodnocení veřejných zakázek. Měří dobrou praxi (co je měřitelné), tedy Hospodárnost Transparentnost Rizika korupce Kombinuje 11 ukazatelů na základě reálných dat Pokrývá proces VZ od vypsání po plnění Vychází z dat ve Věstníku a profilech zadavatele Hodnotí vždy tříleté období 6

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek HODNOCENÍ MĚST 7

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Výsledky Premianti Propadlíci 8 #ZadavatelzIndexProč? 1.Třebíč7676 Dobře o zakázkách informuje, neruší je 2.2.Orlová7575 Vysoká konkurence o zakázky 3.Šumperk73 Bez JŘBU, bez oprav a rušení 4.Znojmo7373 Dobrá data ve Věstníku, podporují soutěž 5.Havířov72 Dobrý profil zadavatele, žádná pochybení u ÚOHS #ZadavatelzIndexProč? 56.Trutnov52 Velké množství JŘBU, nízká konkurence Teplice5151 Mnoho zakázek jedinému dodavateli Břeclav5151 Špatná data na profilu i ve Věstníku 59.Praha4646 Nízký počet nabídek, časté JŘBU, špatný profil 60.Hodonín4545 Časté opravy zakázek, nízká konkurence Kategorie: Města nad obyvatel, období

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex – co reálně měříme? Otevřenost: Soutěžené objemy (ku všem nákupům) Objemy v JŘBU (ku všem zakázkám) Zmatečné jednání (rušení, změny zakázek) Konkurence: Počty uchazečů (proti průměru daného trhu) Podpora soutěže (e-aukce, dělení zakázek, lhůty) Koncentrace (zadávání dokola téže firmě) Chyby dle ÚOHS (jen závažná pochybení) Kontrola: Chyby ve Věstníku a na profilech Poskytování informací podle 106ky (objem ZMR) Rizikovost dodavatelů (rejstříky, vznik a zánik, závislost na VZ..) 9

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex – co indikuje? Kvalitu průzkumu trhu, učení se z chyb Vendor lock-in k jednomu dodavateli Dobrou přípravu projektů a dokumentací Kontrolní mechanismy (data, dodavatelé..)..profesionalitu personálu a řízení? (nicméně, zůstává pouze indikátorem) 10

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Cíle projektu Hodnotit pravidelně zadavatele – města, ministerstva, nemocnice, kraje apod. Dát zpětnou vazbu zadavatelům Do veřejné diskuse přinést základní tvrdá čísla Vyzdvihovat špatné a dobré příklady 11

Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Díky za pozornost Za tým zIndex přeji hospodárné zadávání Jiří Skuhrovec zIndex.cz 12