Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Projekt empirického výzkumu
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU: Ročník Téma všeobecné primární prevence Získané znalosti/ Získané dovednosti/ Žádoucí postoje žáků 6 Šikana a kyberšikana.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Vertikální koordinace primární prevence (role MŠMT, krajů, PPP a škol v primární prevenci) Národní kulatý stůl, MŠMT, Ministerstvo školství,
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Studium pro školní metodiky prevence
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Reporting.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Fráni Šrámka Praha 5 Jak přistupují školy k autoevaluaci PhDr. Mgr. Milan Matějů Jak přistupují školy k autoevaluaci PhDr.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence

Záměr (Proč standardizovaný MPP?) Pomoc školám Systémové řešení Jednotná struktura Standardizace výstupů pro evaluaci

Naplnění cílů - záměru  Předání metodiky OMP (jejich prostřednictvím ŠMP)  Vytvoření dokumentu – formuláře MPP  Standardizovaná závěrečná zpráva MPP  Vytvoření servisu na podporu metodiky

I. Fáze - Analýza MPP MPP pražských M Š, Z Š, S Š souč á st ž á dosti o dotaci v garantov é m ř í zen í „ Zdrav é město 2010 “

Kritéria hodnocení struktura (obsahuje všechny oblasti nezbytné k realizaci efektivní primární prevence na škole?) preventivní aktivity pokrývají všechny tři cílové skupiny (žák, učitel, rodič) personální zajištění (z externích i interních zdrojů) časový harmonogram způsob hodnocení MPP finanční zajištění (rozvaha) aktivit

Kvalitativní hodnocení poměr práce certifikovaných poskytovatelů PP dlouhodobost programů komplexnost programů kontinuita programů

Tři skupiny podle kvality zpracování 1. MPP s formálními i obsahovými nedostatky 2. MPP s dílčími nedostatky 3. Kvalitní MPP (Čtyři projekty vyřazeny pro formální nedostatky)

Tři skupiny podle kvality zpracov á n í

MPP s formálními a obsahovými nedostatky Nedostatky jak v obsahové tak strukturální složce Pouze obecný popis hlavních cílů a zásad preventivního působení Opomíjejí cílovou skupinu učitelů a rodičů Chybí: Charakteristika školy Zdroje a plánování Časový plán Evaluace

MPP s dílčími nedostatky Kvalitně zpracovaná struktura Slabší obsahová stránka dokumentu Chybí: Dlouhodobé programy specifické PP Aktivity zaměřené na rodiče (pouze předávání info.) Časový plán Evaluace

Kvalitní MPP Kvalitně zpracovaná struktura Vyvážená skladba programů PP Možnosti zkvalitnění Rozpracovat zaměření na cílovou skupinu učitelů a rodičů Evaluace

Na co se zaměřit? Monitoring Komplexní přístup zahrnující všechny cílové skupiny (R/U/Ž) Hodnocení MPP Přehlednost a snadnou orientaci zajistí jednotný strukturovaný formulář MPP doprovázený metodickou podporou

II. Fáze Pracovní skupina k MPP Schází se během jara 2010 OMP z PPP Protidrogoví koordinátoři Ředitelé škol Oddělení prevence MHMP Odbor školství MHMP

Výstupy pracovní skupiny Standardizovaný formulář MPP Metodika k tvorbě MPP Podpora a servis

III. Fáze Metodická podpora při tvorbě MPP  Metodický materiál doprovázející formulář (webové stránky PCPP)  Obvodní metodik prevence (při PPP)  Pražské centrum primární prevence  Workshop k MPP (podzim 2010)

IV. Fáze Analýza MPP v rámci DŘ Zdravé město 2011 Hodnotící formulář rozdělený do 4 oblastí Analýza výchozí situace Cíle MPP Soubor aktivit Evaluace

Výstupy hodnocení MPP Analýza 173 MPP

MPP - FAQ Pět nejčastějších dotazů a chyb Součástí je vždy zdůvodnění Jak na to! Uveřejněno na stránkách PCPP

Za pozornost Vám děkuje Pražské centrum primární prevence Rumunská Praha 2 Telefon: Web: