8. Březen 2006 ČZU - Praha Miroslav Prokop Personální odbor MZe

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Advertisements

PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Mendelova univerzita v Brně: Kvalitní partner pro firemní výzkum a vývoj – Olomouc Ing. Miroslav Zapletal Vedoucí Zkušebny STV Zlín.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Obecná část rozpočtového práva III
Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta lesnická a environmentální
Není značka jako značka
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Státní Rostlinolékařská Správa Ztracená 1099/10, Praha 6 Telefon: Fax: V Brně dne.
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
Bezpečné potraviny na českém trhu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Organizace sociální správy
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Kdo může kontrolovat dodržování zákona o reklamě RRTV (reklama a sponzoring) Státní ústav pro kontrolu léčiv (humánní léky) Ministerstvo zdravotnictví.
ORGANIZACE STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY
Kdo může kontrolovat dodržování zákona o reklamě RRTV (reklama a sponzoring) Státní ústav pro kontrolu léčiv (humánní léky) Ministerstvo zdravotnictví.
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Organizace Státní správy
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Bezpečnostní systém České republiky
Jak předcházet neshodám na ekofarmách Obecná pravidla produkce Zákaz používání GMO - Zákaz používání GMO - zákaz se týká potravin, krmiv, činidel,
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
Občanská výchova 9. ročník
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
28. Listopad 2006 ČZU - Praha Miroslav Prokop Personální odbor MZe
Ministerstva a jejich úloha ve státní správě Ing. Eva Tylová náměstkyně ministra žp ředitelka ČIŽP.
Organizace veřejné správy v ČR Přednáška č. 4 Územní státní správa
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Veřejná správa v oblasti životního prostředí prostředí teze
Členění území naší vlasti
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Stát Tříprvková teorie –G. Jelinnek Území Obyvatelstvo
Právní režim nakládání s odpady
Ochrana půdy a lesa.
Státní podniky ING. DAVID SLAVATA, PH.D.. Zákon č. 77/1997 Sb.  Podnik je právnickou osobou  Podnik nemá vlastní majetek, má právo hospodařit s majetkem.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Odbor životního prostředí
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Organizace veřejné správy
I. Subjekty práva životního prostředí II
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Odbor životního prostředí MHMP
Právo životního prostředí podzim 2015 Ivana Průchová
Organizace veřejné správy v ČR Přednáška č. 4 Územní státní správa
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

8. Březen 2006 ČZU - Praha Miroslav Prokop Personální odbor MZe e-mail : prokop@mze.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚDSTVÍ ústřední orgán státní správy Základní kompetence - ústavní zákon č. 2/1969 zemědělství (s výjimkou zemědělského půdního fondu) potravinářství vodní hospodářství (s výjimkou ochrany přirozené akumulace vod, ochrany vodních zdrojů a ochrany jakosti vod) lesní hospodářství a rybářství (s výjimkou národních parků)

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Ministerstvo zemědělství 2 175 zam. Ústředí –Těšnov 17, Praha 1 675 zam. 64 regionálních úřadů – Zemědělské agentury a pozemkové úřady 1 500 zam. www.mze.cz www.jobpilot.cz

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Státní Veterinární správa 1 710 zam. Vykonává dozor nad zdravím a ochranou zvířat proti týrání, nad zdravotní nezávadností potravin živočišného původu, nad ochranou území před možným zavlečením nebezpečných nákaz nebo jejich nositelů. Pracoviště - Slezská 7, 120 00 Praha 2 (ústředí) Krajské veterinární správy (14) + okresní střediska www.svscr.cz Státní zemědělská a potravinářská inspekce 512 zam. Je orgánem státního dozoru zejména nad zdravotní nezávadností, jakostí a řádným označováním potravin. Pracoviště Brno (ústředí) + inspektoráty v Hradci Králové, Olomouci, Plzeň, Praze 5, Táboře a Ústí nad Labem www.szpi.gov.cz/

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Státní rostlinolékařská správa 480 zam. Státní orgán stanovující podmínky pro ochranu území před zavlečením s přípravky na ochranu rostlin. www.srs.cz Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský 945 zam. Provádí správní řízení a vykonává jiné správní činnosti, odborné a zkušební úkony, kontrolní a dozorové činnosti v oblasti odrůdového zkušebnictví, krmiv, agrochemie, půdy a výživy rostlin, osiv a sadby pěstovaných rostlin, trvalých kultur (vinohradnictví a chmelařství) a v oblasti živočišné produkce. Sídlo ústavu je v Brně a jeho činnost je zabezpečována na pracovištích na území celé České republiky. www.ukzuz.cz

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Česká plemenářská inspekce 152 zam. Hlavním úkolem České plemenářské inspekce je kontrola dodržování ustanovení plemenářského zákona.  Jedná se zejména o kontroly: dodržování povinností chovatelů, uznaných chovatelských sdružení, oprávněných osob a chovatelských podniků v oblasti šlechtění a plemenitby hospodářských zvířat, chovatelů a ostatních osob při označování a evidenci hospodářských zvířat.

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Česká plemenářská inspekce Inspekce dále: ověřuje původy hospodářských zvířat,  kontroluje postupy testování, provádí zvláštní kontroly. Pracoviště: Praha - Štěpánská 63 (ústředí), Benešov, České Budějovice, Klatovy, Karlovy Vary, Jičín, Náchod, Pardubice, Brno, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kroměříž, Nový Jičín, Šumperk. www.cpinsp.cz

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Státní zemědělská a potravinářská inspekce 512 zam. Je orgánem státního dozoru zejména nad zdravotní nezávadností, jakostí a řádným označováním potravin. Pracoviště: Brno (ústředí) + inspektoráty v Hradci Králové, Olomouci, Plzni, Praze 5, Táboře a Ústí nad Labem www.szpi.gov.cz Státní rostlinolékařská správa 480 zam. Státní orgán stanovující podmínky pro ochranu území před zavlečením a rozšiřováním karanténních škodlivých organismů a podmínky pro zacházení s přípravky na ochranu rostlin. www.srs.cz

Ministerstvo zemědělství Další orgány státní správy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský 945 zam. Provádí správní řízení a vykonává jiné správní činnosti, odborné a zkušební úkony, kontrolní a dozorové činnosti v oblasti odrůdového zkušebnictví, krmiv, agrochemie, půdy a výživy rostlin, osiv a sadby pěstovaných rostlin, trvalých kultur (vinohradnictví a chmelařství) a v oblasti živočišné produkce. Pracoviště: Brno - jeho činnost je zabezpečována na pracovištích na území celé České republiky. www.ukzuz.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Další nevýrobní organizace v působnosti MZe Ústav zemědělských a potravinářských informací v Praze 2, Slezská Zabývá se v plné šíři komplexním transferem oborových znalostních informací z oblastí: zemědělství, potravinářství, výživa, ochrana spotřebitele, lesnictví a životní prostředí. Činnost Ústavu lze rozdělit do dvou základních skupin: informační fondy, komunikační služby. www.agronavigator.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Ústav pro hospodářskou údržbu lesa v Brandýse n.Labem Provádění inventarizace lesů v České republice (IL) Vyhotovování a správa dat oblastních plánů rozvoje lesů (OPRL) včetně zajišťování jednotného typologického systému lesů v České republice Zabezpečování funkce informačního a datového centra (IDC) odvětví lesního hospodářství a myslivosti České republiky Zabezpečování poradenství a služeb při provádění certifikace lesů České republiky Pobočky: Hradec Králové, Frýdek –Místek, Olomouc, Brno, Jablonec, Kroměříž, Plzeň, Stará Boleslav www.uhul.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (Hudcova 56a, 621 00 Brno – Medlánky) www.uskvbl.cz Česká zemědělská akademie (se sídlem Těšnov 17, 117 05 Praha 1) www.cazv.cz Zemědělská vodohospodářská správa (se sídlem Hlinky 60, 603 00 Brno) www.zvhs.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Státní výzkumné ústavy Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky Praha 2, Mánesova 75 www.vuze.cz Výzkumný ústav rostinné výroby – Praha – Ruzyně www.vurv.cz Výzkumný ústav živočišné výroby Praha – Uhříněves www.vuzv.cz Výzkumný ústav potravinářský Praha 10 www.vupp.cz Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti – Jíloviště-Strnady www.vulhm.cz Výzkumný ústav veterinárního lékařství Brno www.vri.cz Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy – Praha - Zbraslav www.vumop.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Státní podniky Lesy ČR, st.p. Hradec Králové, www.lesycr.cz Povodí Labe, st.p. (sídlo – Hradec Králové) www.pla.cz Povodí Ohře, st.p. (sídlo Chomutov) www.poh.cz Povodí Vltavy, st.p. (sídlo Praha) www.pvl.cz Povodí Moravy, st.p. (sídlo Brno) www.pmo.cz Povodí Odry, st.p. (sídlo Opava) www.povodiodry.cz www.povodi.cz Budvar, n.p. České Budějovice www.budvar.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Další organizace v působnosti resortu zemědělství, zřízené zvláštním zákonem (vedoucím organizace je ze zákona ministr zemědělství) Pozemkový fond ČR 1430 zam. hospodaření s půdou a zemědělskými nemovitostmi - privatizace, restituce, prodej státní půdy www.pfcr.cz PGRLF, a.s. 45 zam. subvencuje části úroků z úvěrů, poskytuje záruky na úvěry podnikatelských subjektů v zemědělství, lesnictví, vodním hospodářství i průmyslu zpracovávajícím produkci ze zemědělské výroby a plní další úkoly podle potřeb MZe www.pgrlf.cz

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Další organizace v působnosti resortu zemědělství, zřízené zvláštním zákonem Státní zemědělský intervenční fond 725 zam. Agentura pro platby z EU, značka KLASA – podpora potravinářských produktů ČR prostřednictvím intervenčních zásahů napomáhá stabilizovat trh zemědělských výrobků a potravin a administruje podpory zemědělství www.szif.cz

Děkuji za pozornost Miroslav Prokop Personální odbor MZe Těšnov 17, Praha 1 e-mail: prokop@mze.cz