Žralok Tygří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kruhoústí a paryby Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_303.
Advertisements

PARYBY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Dorado (Koryféna velká)
Jan Macoun, Dominik Valenta 7.B
  CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_537_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Oblast: Autor:Mgr. Alena Shánělová Název:VY_32_INOVACE_PR7_07 - Paryby
Jaguár americký.
Plazi - druhy.
Medvědi.
Hloubky Ryb
Krkavcovití Kmen: Strunatci Třída: Ptáci Podtřída: Letci Řád: Pěvci
ZOOLOGIE PARYBY.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Anakonda Velká.
Whale shark (žralok obrovský).
Zdravotně sociální fakulta JU v Českých Budějovicích
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
NEJJEDOVATĚJŠÍ ŽIVOČICHOVÉ
PARYBY.
Věta je celek složený ze slov. Ta jsou v ní uspořádána podle určitých pravidel. Úkol: Zkus slova uspořádat tak, aby vznikla smysluplná věta. a)Plejtváci.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Kruhoústí a paryby autor: David Hainall.
Obratlovci PARYBY.
Po stopách ohrožených zvířat
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Opakování strunatci, kruhoústí, paryby
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ANTARKTIDA.
ŠELMY.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
JAK JSEM POZOROVAL KRKAVCOVITÉ VE SVÉM OKOLÍ
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Savci.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anakondy.
ŽRALOCI.
Mořský savci ..
Třída: Paryby ● znaky: – tělo torpédovité nebo shora zploštělé – chrupavčitá kostra – žábry, nemají skřele – není plynový měchýř, náhrada olejovitá játra.
Bezostní Clupeiformes. Bezostní Obecně jsou primitivní kostnaté ryby, mezi které patří některé hospodářsky velmi významné druhy ryb, jako jsou sledi,
Manta obrovská.
Zoo Praha - Hadi
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_37_Paryby Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann Bc. Petr Grossmann.
Kmen: Strunatci Podkmen Obratlovci Třídy Kruhoústí Paryby
PARYBY převážně mořští živočichové chrupavčitá kostra dýchají žábrami
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Zvláštní zvěř, o které jste nejspíš nevěděli.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
KYTOVCI.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.04 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Mořští ptáci.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Nadtřída: ČELISTNATCI
Žralok. Popis Žralok bílý (Carcharodon carcharias) či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z ičeledi lamovití vyskytující.
Transkript prezentace:

Žralok Tygří

Žralok tygří je nejspíše odpovědný za většinu smrtelných útoků na lidi Žralok tygří je nejspíše odpovědný za většinu smrtelných útoků na lidi. Většina „vraždících“ žraloků není přímo lidožravá. Mohou sice člověka smrtelně zranit, ale většinou pak napadeného opustí. Žralok tygří se však chová jinak – většinou napadeného sežere.

Latinsky: Galeocardo cuvier Anglicky: Tiger shark Max. délka: asi 7 m Max. hmotnost: asi 810 kg Potrava: ryby, želvy, ptáci, odpadky Nebezpečí: Smrtelné Druhý nejnebezpečnější žralok. Je agresivnější vůči plavcům a surfařům, než potápěčům. Vyskytuje se v teplých mořích po celém svetě, ale ve Středozemním na něj nenarazíme. Sežere vše, na co narazí a rozhodně si jej nemůžete splést.Dorůstá obrovských rozměrů, bývá dokonce delší než ž. bílý, ale je štíhlejší. Na Havaji každoročně několik usmrcení plavců a surfařů, vůči potápěčům tolik agresivní nebývá, ale vysoká ostražitost je na místě. Vyskytuje se v teplých vodách po celém světě, ve Středozemí na něj nenarazíte. Je to potravní oportunista, sežere vše na co narazí. Je nezaměnitelný velikostí, pruhy na bocích a typickým tvarem hlavy.

Výskyt