Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka 800 260 500 „Stav financování vodohospodářských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SFŽP ČR Úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při MŠ
Advertisements

Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
OPŽP - PRIORITNÍ OSA 4 Petr Stejskal
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Aktuální informace o připravované.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Aktuální informace k financování.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Úvod do problematiky OPŽP
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Operační program Životní prostředí
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
SFŽP ČR Nabídka podpory ze SFŽP ČR Mgr. Martin Kubica Klub komunálních politiků KDU-ČSL Královéhradeckého kraje.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Fázování OP VaVpI Sylvie Samková Praha,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Transkript prezentace:

Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských projektů z OPŽP“ Ing. Petr Valdman I. náměstek ředitele SFŽP ČR

Obsah prezentace  OP ŽP celkový přehled implementace  S tav čerpání PO 1  Analýza predikce čerpání  Očekávané události

Stav implementace OP ŽP

Rekapitulace výzev v PO 1 v r  9. výzva – velké projekty ­Vyhlášena , ukončena ­Podoblast podpory Snížení znečištění z komunálních zdrojů* ­Oblast podpory Zlepšení jakosti pitné vody (pouze v kombinaci s )  10. výzva – individuální projekty ­Vyhlášena , ukončena ­Podoblast podpory Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany  12. výzva – individuální projekty ­Vyhlášena , ukončena ­Podoblast podpory Snížení znečištění z komunálních zdrojů* ­Oblast podpory 1.2 Zlepšení jakosti pitné vody  13. výzva – individuální projekty ­Vyhlášena , ukončena ­Podoblast podpory Snížení znečištění z komunálních zdrojů ­Oblast podpory Zlepšení jakosti pitné vody (pouze v kombinaci s 1.1.1) * Pozn. Omezení: Pouze aglomerace dle aktuálního Seznamu aglomerací ČR, na které se vztahuje naplňování požadavků směrnice Rady č. 91/271/EHS.

Stav implementace PO 1 Oblast podpory Počet schválených projektů Dotace schválené projekty IP + 6 VP 35,5 mld. Kč ,5 mil. Kč

Skutečné čerpání PO 1

Náběh skutečného čerpání FS

Náběh skutečného čerpání v OPI

Dosavadní vývoj v oblasti tzv. velkých projektů v PO 1  EK schválila doposud 3 velké projekty (Nové Mlýny, Dyje II, Chebsko) v celkové výši dotace FS 72,34 mil. eur;  K odeslání připraveny projekty „Brno“ a „Čistá řeka Bečva II“;  Jako dobře připravený s nadějí na rychlé odeslání do EK je hodnocen projekt „Ústí nad Orlicí“;  Počet schválených projektů Slovensko - 0, Polsko – 4 (+9 předložených), Maďarsko – 4 (+2 předložené).

Důvody pozvolného nárůstu čerpání  Projektová nepřipravenost příjemců podpory;  Nezajištění zdrojů na spolufinancování v rozpočtech měst a obcí v plánovaných harmonogramech realizace (v dosavadním vývoji administrace v PO 1 žádost o prodloužení dvanácti měsíční lhůty pro uzavření smlouvy o dílo podalo 114 příjemců, kteří mají schválené projekty s celkovými náklady za více než dvanáct miliard korun. Jedná se o projekty schválené v březnu 2008 a v lednu 2009);  Proces výběrov ých řízení.

Očekávané události v r  Plán výzev (1.1.1 aglomerace nad 2000 EO - červen /2010, aglomerace pod 2000 EO říjen/2010?, 1.2. – rozhodnutí do konce května – velké úpravny vs. malé aglomerace nebo re-alokace do 1.1.1) ;  Diskuse nad případnou re-alokací v rámci OPŽP ;  Rozhodnutí o financování projektu „ Ú ČOV Praha“ ;  Výrazný nárůst realizace projektů a tedy i skutečného čerpání (projekty z období 04 – 06 nárůst až cca 2 – 3 roky od schválení projektů, v OPŽP do 1,5 roku !).

Realizované projekty (ČOV Paseky nad Jizerou a ČOV Kublov)

Děkuji za pozornost Státní fond životního prostředí České republiky, Kaplanova 1931/1, Praha 11, korespondenční a kontaktní adresa: Olbrachtova 2006/9, Praha 4, tel.: zelená linka