Krajské ředitelství Šumperk 0 Velké Losiny 26. 2. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Jméno Příjmení Název prezentace Skotsko 17. říjen – 14. listopad 2010 Ing. Zbyněk Mikulášek , Křtiny.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Člověk a les Prezentace pro veřejnost.
Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
3/1 SPECIFIKA EKONOMIKY LH (18 HODIN) EKONOMIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
EVVO v Karlovarském kraji
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
EVVO v Plzeňském kraji.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
Právní úprava ochrany lesa
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Ing. Marcela Strakošová
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Region spokojeného života pro všechny
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Ochrana lesa.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Transkript prezentace:

Krajské ředitelství Šumperk 0 Velké Losiny

Krajské ředitelství Šumperk osnova Trvale udržitelný cestovní ruch Předpoklady: 1. Trvale udržitelné hospodaření v lesích 2. Spolupráce s ostatními subjekty 3. Osvětová práce a lesní pedagogika 4. Zajištění veřejného zájmu v lesích 1 Základní strategie lesnického hospodaření: T rvale udržitelné obhospodařování lesa při zachování všech jeho produkčních i mimoprodukčních funkcí.

Krajské ředitelství Šumperk 2 1. Trvale udržitelné hospodaření v lesích Krajské ředitelství Šumperk adresa: Potoční 22, Šumperk mail: telefon: vznik: celková plocha: ha lesa 14 genových základen: jedle bělokorá, smrk ztepilý, borovice blatka, buk lesní, modřín opadavý, javor klen 155 zaměstnanců / 7 lesních správ / 11 LHC Certifikace lesů PEFC Management kvality, bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí (vnitřní normy IMS)

Krajské ředitelství Šumperk 1. Trvale udržitelné hospodaření v lesích 3 Pěstujeme les dle schválených Lesních hospodářských plánů zapracovány všechny Plány péče o chráněná území Ročně je obnovujeme cca ha lesa z toho 29 % přirozenou obnovou, podíl jedle a listnatých dřevin ve výsadbě ční 39 % Podíl jedle bělokoré stoupá v námi obhospodařovaných lesích v průměru o 2,5 % za 10 let Průměrný roční přírůst hmoty na jednom hektaru lesa je 8,1 m 3, průměrná roční těžba z hektaru je 5,78 m 3 (těžíme jen 71 % hmoty, která přiroste) Činnost podniku není financována ze státního rozpočtu ČR, ale z vlastních zdrojů, případně z dotací – především z fondů EU

Krajské ředitelství Šumperk 2. Spolupráce s ostatními subjekty 4 SSL Obce Správy CHKO Krajský úřad IC a kulturní organizace DDM SEV a SVČ Muzea Lázně Provozovatelé sportovních areálů Tělovýchovné jednoty Občanská sdružení NNO: JSCR, ČMMJ, Rychlebské stezky, KČT, Sagittaria, Lacerta, Brontosaurus, Junák, ČTU, Ester, Actaea, Ornis, ČSOP, IRIS, ACTAEA EBERESCHE, SPPBL, Č. svaz OB...

Krajské ředitelství Šumperk 2. Spolupráce s ostatními subjekty 5

Krajské ředitelství Šumperk 3. Osvětová práce a lesní pedagogika 6 Ekojarmark Oslavy lesa na Floře Soutěž fotografů, výstavy Spolupráce s SEV

Krajské ředitelství Šumperk 3. Osvětová práce a lesní pedagogika 7 Celkem je na OJ KŘ Šumperk 29 lesních pedagogů, ročně připraví v Ø 90 akcí v celkovém rozsahu 430 hodin školní mládež veřejnost lesní pedagogika přednáška akce typu Den s LČR laickáodbornácelkem celkem Ø

Krajské ředitelství Šumperk 4. Zajištění veřejného zájmu v lesích 8 PROGRAM 2000 a 2020 ročně na KŘ cca 3 mil. Kč Podpora funkce lesa: Vodohospodářká Půdoochranná Produkční Léčebná a lázeňská Rekreační Zajištění biodiverzity Náměty na projekty – obce, sdružení, občané,… foto

Krajské ředitelství Šumperk 4. Zajištění veřejného zájmu v lesích PROGRAM 2000 a Trvale udržitelné hospodaření = trvale udržitelný cestovní ruch. Děkuji Vám za pozornost ….