*TISNO *JEZERA *BETINA *MURTER *KORNATI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Exogenní činitelé Činnost stojatých vod.
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Lipno nad Vltavou z pohledu letních turistů
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Památky Unesco Česká republika.
Oblasti CR Severní Evropa.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
JUMBO Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před.
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.
Singapur.
Památky Spišská Nová ves
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
P ů l n o č n í s l u n c e a p o l á r n í s v ě t l o Ostrovy Lofoty Norsko.
Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Prodej a marketing chorvatských rezidenčních/rekreačních projektů 23. listopadu 2006.
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
SRBSKO.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility

VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Středočeský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_97.
Maledivy Martin Hroch.
ITALSKÁ REPUBLIKA HOSPODÁŘSTVÍ.
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
spojené s pevninou dvěma mosty.
obrázek je licencován za podmínek public domain
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
Praha Andy Poláková.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
CESTOVNÍ RUCH.
Město Brno.
VELKÝ BARIÉROVÝ ÚTES a NP AUSTRALSKÉHO SVAZU
Nový Jižní Wales.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
RISKUJ!.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Chorvatská republika Základní údaje: Poloha: Poloha: pobřeží Jadranského moře, východní okraje Alp a Panónská nížina na východě.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
NĚMECKO
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Hvar – ostrov v Jadranu ZŠ Hejnice Mgr. Jan Kašpar.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Island,země „ohně a ledu“
Mont Saint Michelle.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Transkript prezentace:

*TISNO *JEZERA *BETINA *MURTER *KORNATI www.otok-murter.hr Murter – Ostrov ostrovů *TISNO *JEZERA *BETINA *MURTER *KORNATI Dr..sc. Martina Markov Podvinski 2012.

Kde jsme? Tisno Betina Murter Otok Murter Jezera www.otok-murter.hr 2012.

BETINA zachovalé historické jádro-jeden z nejhezčích poloostrovů na Jadranu škeblařská tradice – kulturní akce “Dny brganje” v srpnu kemp Kosirina a Plitka vala – přírodní prostředí, písečné pláže 2011. www.otok-murter.hr

BETINA jadranské centrum dřevěného loďařství – známá “betinská gajeta” loděnice a marina (zimoviště, přístav a servis pro lodě) www.otok-murter.hr 2011.

BETINA regata tradičních dřevěných lodí “gajeta” místní pláž pláž v kempu www.otok-murter.hr 2012.

BETINA www.otok-murter.hr 2012.

JEZERA “velké louže”, které vznikají během podzimních a zimních dešťů, kdy se srážky slévají do proláklin a vytvářejí jakoby jezera četné kostelíky a církevní objekty ze 17. a 18. století – kostel Panny Marie uzdravitelky www.otok-murter.hr

JEZERA www.otok-murter.hr 2012.

JEZERA obec rybářů a mořeplavců jedno z nejvýznamějších střednědalmatinských rybářských center „Big game fishing“ 2011. www.otok-murter.hr

MURTER nejostrovnější obec ve Středozemí – kolem 200 ostrovů, ostrůvků a skalních útesů největší počet loděk na jednoho obyvatele ve Středozemí daleko široko známé restaurace – bohatá gastronomická nabídka výjimečně rozvinutý nautistický turismus – tři mariny 2011. www.otok-murter.hr

MURTER www.otok-murter.hr kulturní dědictví majáky kostely 2011.

TISNO urbanizované městečko s paláci bohatých italských rodin, pěknými kamennými domy, kostelíky a jinými historickými a kulturními pamětihodnostmi od roku 1831 jsou obě části Tisna propojeny zvedacím mostem – jedinou spojnicí mezi Murterem a pevninou 2012.. www.otok-murter.hr

TISNO počátky turismu v 18. století – biskupské letní domy v Tisnu 2012.. www.otok-murter.hr

TISNO mezinárodní soutěž “Běh oslů” “Hry na pobřeží” 2012.. www.otok-murter.hr

KORNATI nejhustší skupiny ostrovů ve Středozemí – celkem 147 ostrovů, ostrůvků a skalisek v roce 1980 byla část ostrovů (89) prohlášena Národním parkem Kornati www.otok-murter.hr

KORNATI výjimečná geomorfologie a krajinomalebné výjevy výjimečná biologická různorodost pevniny a podvodního světa www.otok-murter.hr

Odpočinek na slunci u moře! www.otok-murter.hr

Nautický turismus ráj pro navigátory… ostrovy, členitost, překrásná krajina rozvinutá infrastruktura pro nautický turismus Beograd, 25. veljače 2011. www.otok-murter.hr

Co je možné dělat? www.otok-murter.hr

Kulturní akce www.otok-murter.hr

Zábava www.otok-murter.hr

Gastronomie www.otok-murter.hr

Kde se ubytovat? www.otok-murter.hr Beograd, 25. veljače 2011.

Okolí

Destinace – ostrov Murter region významných malebných přírodních krás, bohatého kulturního a historického dědictví, zachovalých tradičních řemesel a pohostinných lidí, kvůli kterým se budete vracet kompletní prožitek Středozemí: “Poslechni, podívej se, dotkni se, čichni si a ochutnej Dalmácii” setkání se Středozemím, jakým bylo kdysi 2012.

Jak se k nám dostanemte? Autem: Letecky: - 855 km Velké Meziříčí (CZ) – Tisno /ostrov Murter /(HR) 855 km Dopravní dostupnost ostrova (most s pevninou) Letecky: Brno / Praha - Letiště Split (65 km) Letiště Zadar (120 km) 2012.

Je to dostatečné množství důvodů k návštěvě? www.otok-murter.hr www.tz-tisno.hr www.tzjezera.hr www.tzo-murter.hr VÍTEJTE - DOBRO DOŠLI 2012.