30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
ADAPTAČNÍ KURZ aneb první společný krok s novou třídou „Jsme na jedné lodi“ září v Janově nad Nisou.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Role tutora a studenta v on-line formě DiV. Klíč k úspěšné on-line výuce Kvalitní technické zázemí Zřetelné institucionální ukotvení Dostatečné personální.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Úvod Proč studovat informatiku?
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
Závěrečná konference k projektu
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Příjemce podpory: TRIALOG
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Konflikt, koření života
Ing. Lucie Brzáková 15. května 2017 Kvalita – Quality 2017
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
VIKBA32 Informační vzdělávání
Pedagog.
Transkript prezentace:

30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand

Life Skills ve zkratce Life skills zahrnují intrapersonální a interpersonální dovednosti; 1.intrapersonální: sebeuvědomění, sebekontrolu, sebeúctu, sebevědomí, sebereflexi, respektování a akceptování sebe samého 2.interpersonální: efektivní komunikaci, spolupráci, týmovou práci a schopnost řešit problémy, respektování podobností a rozdílností, uznávání a oceňování ostatních, empatii a důvěru Life skills se stávají stále důležitějšími pro naplnění rostoucích požadavků moderního života, a to zodpovědným způsobem. To, jak prožíváme svoje životy, jak komunikujeme, jak pracujeme s ostatními nebo jak zvládáme a řešíme konflikty, je také zakořeněné v tom, jak vnímáme sebe samé a jaký máme vztah s okolním světem. ©The Association for the Development of Life Skills

Jestliže Vás tato problematika zajímá a chtěli byste: – rozvinout vlastní sociální a osobní kompetence (interpersonální a intrapersonální life skills) – vytvořit lepší vzdělávací prostředí ve své edukační či zaměstnanecké skupině – a/anebo dále šířit life skills prostřednictvím inovativních, kreativních a interaktivních metod neformálního vzdělávání

A jestliže pracujete jako např.: – pedagog, učitel nebo lektor – výchovný nebo kariérní poradce – vedoucí pracovník školy nebo vzdělávací organizace – skupinový facilitátor – lídr jakékoliv skupiny – sociální pracovník – trenér tzv. emoční a sociální inteligence – projektový manažer – ale i jiné

Pak je tento kurz pro Vás

Metody použité při kurzu zážitkové, participační a kooperativní metody založené na aktivitách skupinové diskuze a týmová práce skupinová a osobní reflexe, pozorování individuálních a skupinových procesů humor, peer podpora power-pointová prezentace základních konceptů life skills jako úvod do workshopu indoor a outdoor aktivity

Předběžná agenda 1. den: :00 – 16:00 Základní koncepty Life Skills Komunikační dovednosti Lídrovské dovednosti Řízení změny Reflexe 2. den: :30 – 15:30 Práce s pocity Řešení problémů a konfliktů Sebeuvědomění a sebeúcta Sebehodnocení a osobní vzdělávací plán Reflexe

Přihlaste se na kurz „Life Skills“ do uhrazením poplatku 3000 Kč na číslo účtu /5500 a odesláním přihlášky (v příloze mailu) na adresu O lektorovi: Ing. Ivan Pribičko (1988) učitel antropologie na Univerzitě Jižního Dánska v Odense (SDU), účastník kurzů Life Skills v Nizozemsku a na Kypru, lektor nenásilné mezikulturní komunikace a Soliya facilitátor mezikulturních dialogů; absolvent strategického managementu Ekonomické univerzity a sociologie Univerzity Komenského v Bratislavě (SK), student organizační kultury a komunikace na SDU; Místo konání: Teologická fakulta UK v Praze, Thákurova 676/3, Praha 6 – Dejvice, místnost K 12 (přízemí) Pro více informací: na tel. č.: Kontakt na lektora: Další informace

V Partners Czech, podobně jako v The Association for the Development of Life Skills, věříme, že „kvalita našeho života závisí na tom, jaký vztah máme sami k sobě a k ostatním.”