Význam právnické profese ve světě Pohled právníka NNO Právnická fakulta UP Olomouc, 21.11.2008 Mgr. Vítězslav Dohnal, Public Interest Lawyers Association.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kudy vlastně putují peníze
Advertisements

Věra Šístková Občanská poradna Liberec Projekt je financován Evropským společenstvím z prostředků Transition Facility1 Komplexní systém dluhového.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
 Příspěvek v rámci konference Student Business Forum 2011  Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové  autor: JUDr. Milan Plíšek Advokátní.
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Komu se nelení, tomu se školení… 1. Co to vlastně je Public relations? 2. Co v těch novinách zase píšou? 3. Jaké máme publikum? 4. Jak se dělají noviny.
Jak na to, aniž bychom se zničili
U ŽIVATELÉ F ACEBOOKU ČTOU ZPRÁVY, I KDYŽ NECHTĚJÍ Střední škola Kostka, s.r.o. Mgr. Libor Čada |
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Noc venku - jen jedna noc?. Motto: Nemyslíme si, že muset spát na ulici je v pořádku. A proto Noc venku …
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Všem lidem na celém světě přeji…
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Veřejná správa bez bariér – služba všem občanům Michal Rada (Iniciativa informatiky pro občana)
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Jiří Hlavenka Ecommerce forum Brno, Jenom ten sex tam chybí.
Činnost právní kanceláře ČLK
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Změny v síti. Transparentnost? Kartel zdravotních pojišťoven? Konference ČLK JUDr. Jan Mach ředitel právní kanceláře ČLK.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Jihlava 24.dubna 2012 Ing. Radka ŽÁKOVÁ 5. Public Relations.
Jak se stát dobrým právníkem?
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?
1 Desatero začínajícího lektora Mgr. Vítězslav Dohnal, Pro bono aliance
1 Institucionalizace výzkumů veřejného mínění. 2 USA – 30. léta minulého století USA – 30. léta minulého století Evropa – po 2. světové válce Evropa –
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
Jak se stát dobrým právníkem?
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
KPD – právní analýza JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D.. PROBLÉM - je komplexní situace ANALÝZA PROBLÉMU – má pomoci najít nejlepší řešení pro klienta Př.: Jediný.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Nabídka na malou franchisu NA PRODEJ KLIENTŮ NA BYTY FINANČNÍM PORADCŮM (okresní obchodní zastoupení) Dana Kožíšková.
Robert Zbíral Úvod do evropských studií
Karolinka-město ve kterém žiji
1 Stáže studentů v advokátních kancelářích poskytujících pro bono služby Pro bono junior.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
KOUČOVACÍ PŘÍSTUP Mgr. Jana Kazíková Mgr. Andrea Baumannová.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Katedra elektrotechniky
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Společensky odpovědné podnikání
Mzda X Plat.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Design služeb aneb jak dělat skvělé služby Martin Krčál
MÉDIA A POLITIKA PŘÁTELSTVÍ BEZ ZÁRUKY?
Vládní program na podporu exportu
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Transkript prezentace:

Význam právnické profese ve světě Pohled právníka NNO Právnická fakulta UP Olomouc, Mgr. Vítězslav Dohnal, Public Interest Lawyers Association

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal

Co dělá právník NNO (každý něco jiného) řeší případy – právní podání, poradenství, zastupování jedná s úřady, politiky, investory připomínkuje právní předpisy píše nebo kontroluje smlouvy píše články a jiné právní texty, často pro laiky vystupuje na seminářích a konferencích koordinuje postup s kolegy, jinými NNO, jinými partnery kopíruje, chodí na poštu, scanuje, udržuje v chodu kancelář, válčí s technikou apod. shání peníze, vyúčtovává, komunikuje s donory podílí se na prezentaci – web, tiskové zprávy, tiskové konference

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal Co na tom může být zajímavého: Ukojení temných pudů Smysluplnost Rozmanitost Projektové myšlení a řešení problémů Páchat dobro Škodit Dobýt 5 minut slávy Samostatnost Právní zajímavost

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal Co Vám na tom může vadit: Ukojení temných pudů Rozmanitost Projektové myšlení a řešení problémů, samostatnost Páchat dobro - vyhoření Škodit – nikdo Vás nemá rád Dobýt 5 minut slávy – v médiích to vždycky vyzní jinak, než jste chtěli Za hodně muziky málo peněz ….. a ještě o ně musíte pořád někde škemrat

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal Etické otázky Od koho brát? Výpalnictví? Zájem jednotlivce v. veřejný zájem Zaměstnanost, ekonomický rozvoj a jiné zájmy

Význam právnické profese ve světě, pohled právníka NNO, Mgr. Vítězslav Dohnal Pokud si chcete užít legraci, rozvinout komplexně své schopnosti, mít pocit smysluplnosti práce a nechcete být příliš brzy odporně bohatí, zkuste to v nevládkách. Děkuji za pozornost! Vítězslav Dohnal,