Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martina Mohylová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sluneční soustava Předmět: Biologie Třída: 1L
Advertisements

Planetky, měsíce planet
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Slunce.
MĚSÍC.
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Téma Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Robert Navrátil.
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Ivo Šmerek.
Jaderné elektrárny.
Pluto - trpaslík sluneční soustavy
Tsunami VY_32_INOVACE_ 10 Tsunami.
HISTORIE ZEMĚ.
Planetky, komety, meteoroidy
Odlesňování František Funda.
TVAR A ROZMĚRY ZEMĚ.
Přírodní katastrofy.
Halančík Kadlecův Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/14 Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Jméno: Martin Kanta.
Černobyl Jiří Ludačka.
Planetky.
1 !! Je známo, že balón vzlétne vzhůru v důsledku působení vztlakové síly Fvz, kterou na něj působí okolní vzduch podle Archimédova zákona. !! Vzduchoplavba.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: ZAOSTŘENO NA PŘÍRODU Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Meteority, komety, planety
Téma Předmět: Biologie Třída: 1L
Metody výzkumu vesmíru. Dalekohled Dalekohled Zvyšuje rozlišovací schopnost Zvyšuje rozlišovací schopnost Soustředí do ohniska mnohem více světla Soustředí.
Globální Oteplování Jméno: Martin Šiška Obor: Technické lyceum
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
ANTARKTIDA.
Vegetariánská piraňa Předmět : BiologieTřída : 1L Obor : Technické lyceumŠkolní rok : 2013/14 Vyučující : Mgr. Ludvík KašparJméno : Lukáš Kříž.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Šablony GEOLOGIE 2. Vznik sluneční soustavy Vypracovala: Mgr. Eva Ratiborská ZŠ Trávník, Přerov ZŠ Trávník, Přerov.
Včely pro vyhledávání bomb
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
VESMÍR.
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martin Ryšavý.
Vesmír a sluneční soustava
Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal.
Kateřina Bartůšková, Jakub Žďárský
Národní parky USA.
Mravenci Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Vojtěch Antoš.
ZKAMENĚLINA KOMÁRA Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 /14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Kaláb Michal.
Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím.
Téma: Vlastnosti blesku
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Sluneční soustava.
Meziplanetární hmota.
VESMÍR.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
Planetky. Planetka - jedno z mnoha tisíců kamenných těles sluneční soustavy. Jejich velikost je od stovek metrů do stovek kilometrů. Většina jich je mezi.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Světlo Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. L. KašparJméno: Vojtěch Bezděk.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Země – podmínky života.
Meteority, komety Vojtěch Grossmann Třída: 2L, Technické lyceum
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Saturn Planeta s prstenci.
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
Země a Měsíc Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pohyby Země a Měsíce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
ANNA SLAPNIČKOVÁ A JULIE LOLA KOREŠOVÁ
Transkript prezentace:

Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martina Mohylová

Země je potenciálně v ohrožení. Ukrajinští astronomové totiž objevili obří asteroid, který by se s naší planetou mohl za 19 let srazit. Planetka 2013 TV135 o průměru 410 metrů by v případě srážky se Zemí způsobila katastrofu odpovídající výbuchu 2500 jaderných hlavic.

Pravděpodobnost srážky 2013 TV135 se Zemí vědci v současné době odhadují na 1:63000, což je velmi málo. Zároveň ale zmíněný asteroid představuje jedno z nejnebezpečnějších těles, jež se k naší planetě blíží.

Lidstvo by zřejmě přežilo, exploze by ale diametrálně změnila podmínky ve vzduchu, na souši i v oceánech.Výbuch by primárně zasáhl území o rozloze téměř čtverečních kilometrů.