Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Ústav pedagogických věd
Učitelství odborných ekonomických předmětů
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Dosavadní možnost studia učitelství Mgr. - odborné (s možností učitelské způsobilosti) – FF - učitelství (PdF, FTK, PřF)
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
Vedoucí KHI: Katedra historie FP TUL Sokolská 8, budova S, 2. P. Vedoucí KHI:
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Fakulta zdravotnických studií
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Studijní program Ošetřovatelství
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Při technické univerzitě v Liberci
Studijní obor Management sportu
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

http://kcl.fp.tul.cz/ Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení? (Řešení na konci prezentace) Striktní dodržování zásad občanského soužití vede k maximální délce pěšího transferu jednotlivce takto se chovajícího. Přenos informace od jedince s kalo-rickým deficitem k jedinci s kalorickou potřebou již saturovanou je blokován. Kinetické energie eroticky motivovaného bilaterálního, zpravidla heterosexuálního vztahu lze využít k transferu vysokých geologických útvarů.

CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? http://kcl.fp.tul.cz/ CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU?

http://kcl.fp.tul.cz/ CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? A CHCETE SE STÁT UČITELEM NEBO UČITELKOU ČEŠTINY?

CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? ALE UČITELEM NEBO UČITELKOU SE STÁT NECHCETE? http://kcl.fp.tul.cz/ CHCETE STUDOVAT ČEŠTINU? ALE UČITELEM NEBO UČITELKOU SE STÁT NECHCETE?

Katedra českého jazyka a literatury FP TUL nabízí obě možnosti: http://kcl.fp.tul.cz/ Katedra českého jazyka a literatury FP TUL nabízí obě možnosti: Učitelský 3letý obor (Bc.) Specializace v pedagogice - český jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání + 2letý navazující obor (Mgr.) Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk Neučitelský 3letý obor (Bc.) Filologie - český jazyk a literatura

Absolvent je připraven především pro navazující magisterské studium. http://kcl.fp.tul.cz/ Specializace v pedagogice - český jazyk a literatura se zaměřením na vzdělávání 3letý bakalářský studijní obor. Nabízí vzdělání v oblasti aplikované bohemistiky. Studenti mohou získat základní znalosti: z oboru z oblasti pedagogiky a psychologie Absolvent je připraven především pro navazující magisterské studium. Studium probíhá ve dvojkombinaci s některým z dalších oborů FP TUL

Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk http://kcl.fp.tul.cz/ Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro ZŠ a SŠ - český jazyk Navazující 2letý magisterský obor. Studium umožňuje absolventům získat potřebné odborné i pedagogické dovednosti, díky nimž budou moci vyučovat českému jazyku a literatuře na základních a středních školách včetně víceletých gymnázií.

Filologie - český jazyk a literatura http://kcl.fp.tul.cz/ Filologie - český jazyk a literatura 3letý bakalářský (neučitelský) obor Studium rozvíjí odborné a komunikační kompetence v oblasti českého jazyka, které absolventům umožňují široké uplatnění na trhu práce. Studium nabízí rozsáhlou nabídku teoreticky i prakticky zaměřených kursů podle individuálního zájmu. Studenti mají možnost podílet se na vědecko-výzkumných aktivitách katedry. V rámci studijního programu lze zvolit modul prohloubené specializace orientovaný na marketingová a mediální studia nebo modul zaměřený na výuku češtiny jako cizího jazyka.

Filologie - český jazyk a literatura http://kcl.fp.tul.cz/ Filologie - český jazyk a literatura Modul mediální komunikace – absolventi najdou uplatnění zejména v mediální sféře jako redaktoři, publicisté či editoři, v marketingové sféře jako pracovníci reklamních a PR agentur nebo v oblasti kultury a státní správy např. jako pracovníci tiskových odborů a tiskoví mluvčí. Modul čeština jako jazyk cizí – absolventi mohou působit jako lektoři ČJ pro cizince v nejrůznějších typech státních i soukromých organizací.

http://kcl.fp.tul.cz/ A ještě jeden malý test na konec: Ve které větě není žádná tvaroslovná chyba? (Řešení na konci prezentace) Kterými dvěmi řečmi se domluvíš v Evropě? Májovými nocemi se linula vůně šeříku. Detektivové vyprávěli o případu, jenž vyřešili ve spolupráci s Němci.

http://kcl.fp.tul.cz/ PODROBNÉ INFORMACE O STUDIJNÍCH PROGRAMECH, ORGANIZACI STUDIA, NÁPLNI JEDNOTLIVÝCH KURSŮ A PERSONÁLNÍM ZAJIŠTĚNÍ KATEDRY ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY FP TUL NAJDETE NA http://kcl.fp.tul.cz/

Řešení úvodního testu: http://kcl.fp.tul.cz/ Řešení úvodního testu: S poctivostí nejdál dojdeš. Sytý hladovému nevěří. Láska hory přenáší.

Řešení závěrečného testu: http://kcl.fp.tul.cz/ Řešení závěrečného testu: Kterými DVĚMA řečmi se domluvíš v Evropě? Májovými nocemi se linula vůně šeříku. Detektivové vyprávěli o případu, JEJŽ vyřešili ve spolupráci s Němci.

TĚŠÍME SE S VÁMI NASHLEDANOU! http://kcl.fp.tul.cz/ TĚŠÍME SE S VÁMI NASHLEDANOU! Katedra českého jazyka a literatury FP TUL