Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zeměpis na našem gymnáziu
Advertisements

KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Eva Jeníková, 3.A.  Valení balvanu  Strom spln ě ných p ř ání  Maturitní ples  Majáles  Poslední zvon ě ní  Školní akademie  Projektový.
Filip Elsner 8.A
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
Základní škola Lázně Bohdaneč se představuje. ZŠ Lázně Bohdaneč Budova druhého stupně na Masarykově náměstí Budova prvního stupně Na Lužci.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Foto 100 let školy Současnost WWW Úvod 1908… Historie Budova školy.
Navštěvuji základní školu L. Kuby 48 Školní rok začíná v září Školní rok má 10 měsíců Učíme se podle rozvrhu hodin Vyučovací hodina má 45 minut Navštěvuji.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Třebenice Okres Litoměřice.
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
P RAHA pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Praha, hlavní město ČR Mgr. Hana Patschová listopad 2011 VY_32_INOVACE_167.
Vesnice Strupčice.
Masarykovo gymnázium.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Školní vzdělávací program,,Přírodou ke vzdělávání‘‘
Žákovská prezentace Školní dílo
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
SČÍTÁNÍ DO 100 S PŘECHODEM DESÍTKY
Naše město České Budějovice jsou krajské město. Byly založeny Přemyslem Otakarem II. roku Mají více jak obyvatel. Město řídí primátor. Městem.
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Staré Město zsstmesto.cz
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
NENÍ METR JAKO METR JEDNOTKY DÉLKY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vytvořil: Ondřej Koubek a David Hraba
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Plavecký klub Děčín.
Královské město Rakovník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Prezentace školy. (Lucie Antošová)

Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel sv. Petra a Pavla. R za vlády císaře Josefa II. byl kostel zrušen, později přeměněn na solnici a r byl zbořen. Na tomto místě bylo postaveno divadlo. R bylo Znojmo rozděleno na tři okrsky a z toho důvodu bylo zapotřebí vybudovat školu pro I. okrsek. V r byla na místě starého divadla a tří budov, které hraničily s divadlem, vybudována dívčí národní škola I. okrsku. Místo původně zamýšleného vchodu přes zahradu dnešní obchodní akademie byl vybudován vchod přímo z Otakarova náměstí.

Škola Zš Václavské nám.8 je schopna poskytovat žákům veškeré informace nebo nějaké exkurze, poznávací (poučné) výlety, atd… Do této školy chodím od 8 třídy, jsem moc ráda, poznala jsem hodné učitele a hlavně nové kamarády. Škola má 4 interaktivní tabule, učebny určené různým předmětům jako jsou: Přírodopis,chemie…. Jsou to třídy ve kterých děláme různé pokusy.

Máme učebnu zaměřenou na informatiku tedy počítačová učebna v této učebně je 19 počítačů a interaktivní tabule. V počítači máme programy které jsou zaměřené na všechny předměty, máme internet na kterém hledáme různé rady,informace… Škola je rozdělená na 2 části: 1stupěň a 2 stupeň. Dále k nám patří 1 stupeň v Jubilejním parku.

Počítačová učebna je velmi potřebná pro naší výuku. Učíme se s počítači (prezentace,tabulky, a jiné potřebné věci…)

Naše škola pořádá různé akce jako jsou: den tělesné kultury, závody na dračích lodí, vánoční běh školou, školní tenis (ringo), maškarní ples, …

Tentokrát již po TŘETÍ !!! Proběhl a žákům byla naservírována Zumba, box a kondiční testy. Možnost,,ochutnat“ to, co běžně škola nenabízí, vyvolává úsměvy, ale i grimasy napětí, soustředění. Každý si zde přijde na své. Opakování jistě stojí za to.

Jako vždy proběhlo na naší škole tradičně s netradičními výkony. Letos se školou proběhli nejen nejdychtivější žáci, ale i celý učitelský sbor – šel příkladem – tak to má být. A Vánoční laťka? Skok vysoký si vyžádal pekelné soustředění nejen závodníků, ale i diváků. Dosažený maximální výkon 160cm stál skutečně za podívání – vítězům kategorie starších – Janu Doubkovi a Marku Neumannovi. Třešinkou na dortu byla lektorka Zumby a zároveň členka učitelského sboru Jarka Zapletalová. V čepičce Santy vykouzlila tu správnou vánoční náladu. I škola umí být příjemná a usměvavá.

Hodinu zeměpisu míváme ve své třídě, máme mapy, učebnice zaměřené na zeměpis ve které jsou nejen mapy ale i různé informace. V zeměpise se naučíme vše okolo naší země,planetě, dozvíme se kolik (kde) je obyvatel, kde leží různé řeky (pouště) atd…

Hodinu chemie máme ve třídě určenou chemii. V této třídě neboli hodině děláme pokusy ze kterých zpracováváme informace (laboratorní práce). Takových hodin bývá více jako je přírodopis opět předmět který má svou třídu. Tyto třídy obsahují interaktivní tabuli, kabinet ve kterém jsou věci potřebné hodině.

Naši učitelé i žáci nám připravují časopis VÉNA. Časopis obsahuje: úvod, co vše se stalo,vtipy, co nás čeká a další zajímavé věci o škole.