Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

1 Konference EQUAL Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Člověk v tísni, o. p. s. Programy sociální integrace Projekt POLIS Mgr
ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v České republice Work in Czech Mgr. Hana Solařová.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Pobytové středisko Zastávka
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Integrace migrantů na lokální úrovni
Proč mají zůstat stranou? Komplexní posílení a využití pracovního potenciálu žadatelů o azyl Listopad 2007.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
INSPIRE Stav a výhled.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Trh práce a politika zaměstnanosti
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Lenka Herčíková,
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Ing. Stanislava Správková
Žadatelé o udělení mezinárodní ochrany a nelegální práce
Klíčové aktivity projektu
Komunitární program PROGRESS
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007

Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Sdružuje realizační týmy projektů zaměřené na integraci cizinců, etnických menšin, žadatelů o mezinárodní ochranu a azylantů na trhu práce v hostitelské zemi nebo v zemi původu.

Instituce sdružené v NTS F NTS F – národní tematická sít F MV ČR – odbor azylové a migrační politiky MPSV ČR – odbor migrace a integrace cizinců Správa uprchlických zařízení MV ČR MPSV ČR – správa služeb zaměstnanosti

Projekty sdružené v NTS F NTS F – národní tematická sít F Proč mají zůstat stranou? příjemce: Konsorcium nevládních organizací pracujících s uprchlíky v ČR Podpora nezletilých žadatelů o azyl bez doprovodu příjemce: Organizace pro pomoc uprchlíkům Polis příjemce: Člověk v tísni, Společnost při ČT, o.p.s.

Projekty sdružené v NTS F NTS F – národní tematická sít F Human Step příjemce: Univerzita Karlova, Ústav jazykové a odborné přípravy Work in Czech příjemce: Sdružení občanů zabývajících se emigranty Work in Prague příjemce: Organizace pro pomoc uprchlíkům

Cílové skupiny v NTS F NTS F – národní tematická sít F Primární cílová skupina (klienti) : - Žadatelé o mezinárodní ochranu - Nezletilí žadatelé o mezinárodní ochranu bez doprovodu - Romové a příslušníci národnostních menšin - Cizinci dlouhodobě pobývající na území ČR - Cizinci a azylanti dlouhodobě pobývající na území hlavního města Prahy

Cílové skupiny v NTS F NTS F – národní tematická sít F Sekundární cílová skupina (majoritní společnost): - MPSV ČR odbor migrace a integrace - MPSV ČR správa služeb zaměstnanosti - Orgány státní správy a samosprávy (školy, obce, magistráty) - MŠMT ČR - MZV ČR - MV ČR - AZ MV ČR - UP - Potenciální zaměstnavatelé - Cizinecká policie - Média

Zaměření mainstreamingové strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F - Lokální setkání účastníků procesu (klienti, majoritní společnost) - Workshopy a semináře s cílovou skupinou - Konference, mezinárodní setkání a projektové prezentace

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F První koncept vznikl v lednu 2007: - Kampaň „legální versus nelegální trh práce“ - Internetová databáze pracovní nabídky a poptávky - Video prezentace jednotlivých projektů - Prezentace projektů prostřednictvím TV - Kulaté diskusní stoly NTS F - Prezentace výstupů na mezinárodní úrovni (např. Švédsko, Malmö, květen 2007)

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F V rámci NTS F vznikly 3 pracovní skupiny: A) Skupina „komiks“ Kampaň „legální versus nelegální trh práce“ směřovaná formou kresleného komiksu a plakátu na primární cílovou skupinu.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F A) Skupina „Komiks“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F A) Skupina „komiks“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F A) Skupina „Komiks“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F A) Skupina „Komiks“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F A) Skupina „Komiks“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F B) Skupina „Video“ Video prezentace vybraných projektů směřovaná na sekundární cílovou skupinu (prezentace projektů na workshopech a konferencích).

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F C) Skupina „Kulaté stoly“ Na přelomu roku 2007/2008 jsou plánována diskusní fóra v Brně, v Poděbradech a v Liberci na téma „Přístup na trh práce pro obtížně zaměstnavatelné skupiny“ za účasti širší odborné veřejnosti s klienty projektů.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F C) Skupina „kulaté stoly“

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F V rámci NTS F vznikl také nápad zkusit využít stávající struktury a pravidelné akce zaměřené na integraci cizinců a minoritních skupin do majoritní společnosti.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F V rámci NTS F vznikl díky dodatečné výzvě pro Akci 3 projekt „Step to Net“ ( s následujícími mainstreamingovými aktivitami: A) Konference v Karolinu UK Praha na téma „ Nový azylový zákon versus realita“.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F B) Dvoudenní workshop v Poděbradech pro státní správu a samosprávu na téma: „Přístup na legální trh práce v Evropské unii pro žadatele o mezinárodní ochranu a další migranty z neevropských zemí“. C) Diseminace výstupů projektů na mezinárodním setkání s evropskými politiky a úředníky v lednu 2008 v Bruselu.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F D) Diseminace výstupů projektů na národní úrovni, tří setkání v rámci kulatých diskusních stolů za účasti klientů projektů a tvůrců politik. E) Workshop na téma "Legální zaměstnávání cizinců" a filmová prezentace projektů při filmovém festivalu „Jeden svět“.

Společná mainstreamingová strategie NTS F NTS F – národní tematická sít F Hlavní cíl mainstreamingové strategie: Změna postojů majoritní společnosti vůči etnické rozmanitosti vedoucí k aktivní imigrační politice státu.

Děkuji za pozornost NTS F – národní tematická sít F