WWW.CAREERMARKET.CZ KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU Identifikace studijních oborů pro zavedení programu WBL Karolina Šolcová Medicomp s.r.o.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Personální strategie mezinárodní firmy
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Setkání kariérových poradců
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Příjemce: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha, PaedF UK Praha, PEF ČZU Praha, HK ČR, SPD ČR, Crytur, spol. s.r.o. Turnov Realizace: – Karolina Šolcová

Zdůvodnění a cíle projektu Proč a pro koho?  zvýšení zájmu o studované obory  zvýšení informovanosti studentů  obnovení a vytvoření nových vazeb VaV/VŠ  provázanost studia a praxe (WBL)  vytvoření zpětné vazby VŠ a praxe....a zlepšení komunikace  studenti/doktorandi  pedagogičtí pracovníci/VŠ  zaměstnanci/firmy Jak? vytvoření systému spolupráce mezi vysokými školami a podnikatelským sektorem v oblasti využívání lidských zdrojů → propojení průmyslu a talentů, zdroj pro nové expertizy KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Současný stav projektu Metody:  stáže  diplomové práce  exkurze  trainee programy  brigády  volná pracovní místa  firemní workshopy  semináře  zpracování metodiky WBL  úkolování studentů v rámci projektu  absolventské kluby  právní zajištění (smlouvy,registrace)  VVM šetření !interaktivní přístup! KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Současný stav projektu  Dílčí indikátory aktivit  *1) VŠ instituce, firmy (SME, velké podniky)  *2) studenti, absolventi, zaměstnanci škol, doktorandi, zaměstnanci firem  *3) klub absolventů, dotazníková šetření (5x), 2 webportály, databáze, semináře (soft skills), psychologické texty, sponzoringový materiál, veletrh pracovních příležitostí + katalog, infolinka WBL, metodika WBL (el. verze.doc + CD), tripartitní smlouva, poradenská příručka na CD  SWOT analýza (5-P analysis), tištěná verze příručky KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU Počáteční stavStav k *1) Podpořené organizace94123 *2) Podpořené osoby /X *3) Nové produkty1414 (16)

Současný stav projektu Problémové oblasti  Interní - organizační personální zajištění, obsah aktivit, partnerství - administrativní obsah monitorovacích zpráv (vykazování indikátorů), administrativa  Externí - prostředí cílových skupin KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Současný stav projektu Charakteristika prostředí  neuspokojivá podpora rozvoje aplikovaného výzkumu (financování, infrastruktura, transfer technologií)  kvalita managementu  nedostatečná flexibilita  nedostatečná provázanost vzdělávacího systému a požadavků trhu práce  financování provozu vysokých škol (hodnocení VaV)  nedostatečná schopnost hospodaření s duševním vlastnictvím  nízké přesvědčení SME o výhodnosti uzavírání partnerství s VŠ ≥ absence motivačních prvků pro zástupce VŠ i SME pro spolupráci KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Přínos pro cílové skupiny Studenti  včasný kontakt s praxí a reálná představa o budoucím zaměstnání  přehled uplatnění vystudovaných oborů, zapojení do aplikovaného VaV  získání nových znalostí prostřednictvím soft-skills seminářů Absolventi  členství v Alumni klubech (Alumni Albertov, Alumni MFF)  informace o uplatnění (databáze, inzerce)  přístup do databáze nabídka/poptávka zaměstnání Školy  možnost větší provázanosti s praxí, růst renomé  zvýšení informovanosti studentů, zaměstnanců  zájem o dialog Firmy  přístup na akademickou půdu (nové poznatky, odborníci, workshopy)  spolupráce s talentovanými studenty  zájem o dialog, spolupráce na vývoji metodiky WBL KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Jak dál ?  funkční portály pod správou příjemce a fakult  rozšíření na více fakult (škol) > větší kritická masa  zapojení většího počtu firem > zlepšení propojení, komunikace >  sponzoring, inzerce, reklama  poplatky za účast na dosavadních aktivitách (workhopy)  využití dotačních titulů v rámci SF >  vytvoření motivačního prostředí (akreditace – WBL, úpravy studijních plánů, legislativní rámec, hodnocení a financování VŠ) KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU

Kudy k nám Medicomp s.r.o., Turnov Děkuji za pozornost Karolina Šolcová KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU