VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Obyvatelstvo Ameriky Autor: Mgr. Marian Solčanský
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2013
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Opakování z minulé hodiny:
JIŽNÍ AMERIKA -OBYVATELSTVO
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Obyvatelstvo AMERIKY.
AMERIKA - OBYVATELSTVO
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Amerika Rozloha: km2 Podíl rozlohy souše: 28%
AMERIKA.
Jižní Amerika.
Geografická charakteristika latinské ameriky
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
VY_32_INOVACE_07 Asie - obyvatelstvo
VY_32_INOVACE_15 Střední Amerika
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OBYVATELSTVO AMERIKY.
AMERIKA.
AMERIKA obyvatelstvo.
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
AMERIKA OBYVATELSTVO.
Identifikátor materiálu: EU
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
Zámořské objevy 15. století
VY_32_INOVACE_07 Obyvatelstvo Ameriky - pracovní list
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
SEVERNÍ AMERIKA -OBYVATELSTVO
Amerika obyvatelstvo.
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_32_INOVACE_08 Podnebí Ameriky
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
Amerika Obyvatelstvo a sídla
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Severní Amerika Obyvatelstvo a sídla.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
OBYVATELSTVO AMERIKY.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_01 Název materiáluObyvatelstvo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Amerika – Obyvatelstvo Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
6. AMERIKA - OBYVATELSTVO
OBYVATELSTVO SEVERNÍ AMERIKY
Název školy: Základní škola Městec Králové
Lidské rasy.
Obyvatelstvo Na Zemi žije v současnosti více než 7 miliard lidí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_02
Mgr. Jindřiška Řehořková
Vzdělávací materiál: Obyvatelstvo Ameriky Operační systém:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
USA – obyvatelstvo opakování
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zeměpis Amerika.
VY_32_INOVACE_ZE7-07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
AMERIKA - obyvatelstvo
Původní obyvatelé byli Indiáni, tvořili velké říše Aztékové, Mayové,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky osvojování Ameriky zahájili předkové Indiánů a Eskymáků asi před 30 000 lety, když z Asie, ze Sibiře začali přecházet přes tehdy existující pevninské spojení obou kontinentů v místě dnešního Beringova průlivu postupovali za zvěří stále na jih, až po dlouhé době dosáhli jižního cípu Ameriky jejich malý počet, obrovské prostory a nutnost přizpůsobovat se měnícím se podnebným podmínkám byly příčinou vzniku mnoha indiánských kmenů, lišících se od sebe jazykem a stupněm vývoje v Severní Americe pouze na území Mexika vznikly postupně mocné říše Mayů, Toltéků, Aztéků, v Jižní Americe říše Inků první Evropané dosáhli pobřeží Severní Ameriky již kolem roku 1000. Byli to zejména Vikingové z Islandu, kteří se však vrátili zpět a jejich prvenství upadlo v zapomnění 12.října 1492 dosáhl břehů Ameriky Kryštof Kolumbus, Ital ve španělských službách, který chtěl západním směrem nalézt nové obchodní spojení do Indie. Netušil však, že objevil nový kontinent od 16. století pronikali Evropané do nitra Ameriky třemi směry. Nejdříve od jihu postupovali Španělé, od východu Britové a přes oblast Velkých jezer a podél Mississippi na jih pronikali Francouzi černí Afričané nepřicházeli do Ameriky dobrovolně, byli kupováni jako levná pracovní síla na plantáže a jako služebnictvo plantážníků VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

JAZYKY, KTERÝMI SE V AMERICE MLUVÍ /ÚŘEDNÍ JAZYKY/ Kromě Španělů pronikali do Jižní Ameriky i Portugalci, kteří se usazovali na území dnešní Brazílie. Obě koloniální velmoci postupně obsadily celou Střední a Jižní Ameriku, proto se tu dnes hovoří španělsky a portugalsky/Brazílie/ Protože základem těchto jazyků je latina, používá se pro celou španělsky a portugalsky mluvící oblast název LATINSKÁ AMERIKA V Severní Americe jsou hlavními úředními jazyky angličtina a francouzština VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

Říše Aztéků – území dnešního Mexika VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

Říše Inků – území dnešního Peru VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

v současné době žije v Americe mnoho míšenců : MESTICI – míšenci bílé a žluté rasy VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

POČET OBYVATEL AMERIKY A HUSTOTA ZALIDNĚNÍ Počet obyvatel světadílu : 900 mil. Státy s největším počtem obyvatel : USA BRAZÍLIE MEXIKO KOLUMBIE ARGENTINA Hustota zalidnění : největší : - pobřeží Atlantského oceánu/USA/,okolí Velkých jezer,Střední Amerika, Brazílie – pobřeží Atlantského oceánu nejmenší : - pobřeží Severního led.oceánu/Kanada/, horské oblasti, u rovníku – tropické deštné pralesy VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lila_Downs.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jazyky_Ameriky.PNG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Machu_Picchu_Locn-cs.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Before_Machu_Picchu.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Countries_with_dominant_Mestizo_and_Native_American_population.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Aztec_Empire_c_1519.png http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=pyramida%20slunce&ex=2#ai:MC900435061| VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky