Regionální konference,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
… správný cíl vaší cesty!
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
„VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ „KARTA HOSTA“. „VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ - 8 vzdělávacích kurzů - prezenční a distanční forma studia (e- learning)
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Volnočasové projekty a EU financování
Destinační management TO Jeseníky-východ
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Prezentace turistické oblasti
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Regionální konference v MSK
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Spolupráce neziskového sektoru Zlín –
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Ostružno - Prachovské skály
Jana Vavryčuková manažerka
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Transkript prezentace:

Regionální konference, 1.3. 2012 Prezentace Regionální konference, 1.3. 2012

TURISTICKÁ OBLAST POODŘÍ - MORAVSKÉ KRAVAŘSKO TO P – MK je jedna z šesti TO MSK Moravské Kravařsko sdružení obcí Bílovecka, mikroregion Oderska, Region Poodří a města Fulnek a Studénka území podél řeky Odry procházející Moravskou bránou počet obyvatel 63 323 (2009), hustota zalidnění: 87 obyvatel/km2 krajina bohatá na významné osobnosti, kulturně – historické památky, panenskou přírodu, turistické zajímavosti mnohočetnost cyklotras, naučných stezek, přírodních a kulturních památek, sportovní vyžití, ubytování, stravování

TURISTICKÁ OBLAST POODŘÍ - MORAVSKÉ KRAVAŘSKO 8.4.2017

8.4.2017 REGION POODŘÍ, MIKROREGION ODERSKO, SDRUŽENÍ OBCÍ BÍLOVECKA, FULNEK, STUDÉNKA

POSLÁNÍ TURISTICKÉ OBLASTI Sloužit turistické oblasti zajišťováním koordinace dlouhodobě udržitelného rozvoje sektoru cestovního ruchu a tím zásadně napomáhat zvýšení konkurenceschopnosti a prodejnosti Poodří – Moravského Kravařska jako destinace cestovního ruchu na cílových trzích.

CÍLE AKČNÍHO PLÁNU Rozvoj kvality služeb v TO P-MK - organizační podpora místních aktérů při zavádění kvalitativních standardů a certifikace služeb cestovního ruchu na úrovni TO Organizace školení, seminářů a workshopů s cílem zlepšení kompetencí zejména v oblasti marketingu cestovního ruchu a zvýšení kvality a úrovně vzájemné spolupráce místních aktérů cestovního ruchu Provádění marketingového průzkumu a přenos klíčových poznatků a výstupů směrem k místním aktérům cestovního ruchu (zejména formou školení, seminářů a konferencí, informování na portálu cestovního ruchu TO P- MK  Vydání propagačních materiálů prezentující TO Účast TO P-MK na vybraných společných marketingových akcích (výstavy a veletrhy CR, prezentační aktivity, apod. 8.4.2017

MOTTO TURISTICKÉ OBLASTI „Jedinečná turistická destinace venkovského charakteru s nabídkou široké škály dobře dostupných poznávacích atraktivit, s jedinečnou nabídkou pro zájemce o rybolov a rybníkářství.“ Poodří – Moravské Kravařsko venkov na dlani, návrat ke kořenům, místo přátelských setkání, krajina plná příběhů, ráj nenáročné cykloturistiky 8.4.2017

SPORTOVNÍ RYBOLOV Rybářství DENAS, s. r.o., Studénka Rybolov – Dědík, Bartošovice Muzeum vody a rybnikářství Muzeum - expozice věnovaná rybnikářství, rybníkům, péči o ně, ryby, výlovy atd. Interaktivní muzeum vody – interaktivní exponáty, 3D kino, promítání vody na podlaze (chůze po vodě) Sportovně – relaxační část – venkovní posezení, atrakce pro děti, kuželky, půjčovna loděk aj. Rybářská bašta – restaurace, specializace na ryby v Poodří Ubytování – chatky pro 4 osoby 8.4.2017

HEIPARK, TOŠOVICE www.heipark.cz sportovně - relaxační areál HEIpark otevřen celoročně součástí komplexu – hotel, kapacita 38 lůžek; restaurace akčních pobytových balíčků, zejména pro rodiny s dětmi nebo páry odpaliště pro trénink golfu, realizace Golfové akademie, 2012 (9 jamek, 150 m) Vize a rozšiřování: ubytování (bungalovy), restaurace (rozšíření kapacity míst) golfový klub ledová plocha – kluziště sjezdovka pro děti – dětský kout vybudování rybníčku www.heipark.cz 8.4.2017

CYKLOTURISTIKA CYKLOSTEZKA „ODRA – MORAVA – DUNAJ“ vybudování 18,8 km nové a celkem 30 km dlouhé trasy s napojením na stávající cyklotrasy trasa podél řeky Odry, vedena od Jeseníku n. O. rozčleněna do 7 úseků (nejdelší úsek průchod Ostravou 14,5 km, Poodří 4,3 km) přispěje k rozšíření sítě cyklostezek a cyklotras v Poodří, k rozvoji cykloturistiky zvýší se bezpečnost pohybu osob na daném území 8.4.2017

František kardinál Tomášek VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Johan Gregor Mendel Jan Ámos Komenský František kardinál Tomášek Marie Walburga z Truchsess – Waldburg - Zeilu 8.4.2017

742 54 BARTOŠOVICE ČP. 1 – ZÁMEK TEL: (+420) 556 720 490 FAX: (+420) 556 758 679 E-MAIL: REGION@REGIONPOODRI.CZ WWW.REGIONPOODRI.CZ DĚKUJI ZA POZORNOST!