VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda Obiloviny Přírodověda, 4. ročník VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou a využitím nejvýznamnějších obilovin. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se rozpozná pšenici, ječmen, oves a žito, přiřadí jejich typické využití. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 4. ročník Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku 11.11. 2013 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Obiloviny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Stéblo obilovin je duté s kolénky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Květy jsou drobné, uspořádané v květenství. Květenství – pšenice, žito, ječmen – klas oves – lata Obilí je jednoletá bylina. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Použití: pšenice – bílá mouka, krupice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
žito – tmavá mouka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
ječmen – výroba sladu pro pivovary, kroupy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
oves – krmné obilí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
oves ječmen kukuřice pšenice žito Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Slad na výrobu piva, kroupy Co k čemu patří? pšenice oves žito ječmen Tmavá mouka na chléb Bílá mouka, krupice Krmné obilí, vločky Slad na výrobu piva, kroupy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková
Použité zdroje: Fotografický materiál: soukromý archiv Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková