Privatizace a liberalizace v energetickém průmyslu, ztráty a příležitosti v důlním průmyslu Balatongyörök, 29. duben 2006 Vilmos Holló ředitel majetkové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Zkušenosti s prokazováním původu elektřiny z druhotných a obnovitelných zdrojů elektřiny Ladislav Havel © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Ekonomika České republiky
PO BOX 8 (Českobrodská 108n), Praha 3, Česká republika
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Energetická společnost ČEZ, a. s. - - organizační změny Jaroslav Míl Tisková konference K výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí říjen 2002.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Karásek 2014 Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Magyar Bányászati Szövetség Maďarský svaz důlního průmyslu 1024 Budapest, Margit krt. 85. Tel/Fax: (06-1)
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Oprávněný zákazník na liberalizovaném trhu s elektřinou v ČR
FORMY VLASTNICTVÍ NEMOCNIC
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Ekonomika České Republiky Ing. Vojtěch Jindra
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Úloha OTE ve spolehlivosti dodávek energie na trhu ČR
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Ákos Tóth : Úloha sociální ochrany zam ě stnaných osob v pr ů b ě hu procesu restrukturalizace Restrukturalizace důlního průmyslu v několika nových členských.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a. s. TISKOVÁ KONFERENCE EGAP 31. ledna 2005.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Názor velkých spotřebitelů na postup liberalizace trhu s elektrickou energií 09/ EGÚ Brno K.Šimeček.
Kontaminace (znečištění) vody
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY 1. část: TRENDY, POJMY, PRINCIPY.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Obchod se zemním plynem Výzvy a rizika Vratislav Ludvík.
 2007 Ministry of Industry and Trade, Energy Department Nová evropská energetická legislativa Cíle a opatření „energetického balíčku“ Ladislav Pazdera.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Důvody ekonomické transformace po r. 1989
VŠB - TU Ostrava, Fakulta Elektrotechniky a Informatiky Rozvoj RCM v elektroenergetice Ing. Jan Gala.
XVII. seminář energetiků Regulace v energetice Zelená kniha – JEK EU seminář Energetiky Malenovice, a. s. a Teplárny Otrokovice, a. s. 16. – 18. ledna.
0 Vývoj trhu se zemním plynem v ČR Dr. Ulrich Jobs předseda představenstva, CEO RWE Transgas, a.s. Praha, 9. prosince 2005.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Lokální distribuční soustavy, data pro IS operátora trhu
Statutárního města Liberec
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
Jiří Kučera Natalia Rubinova Martin Sloup Jindřich Štefan.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
0 Jak ovlivňuje členství v EU obchodování s elektřinou v ČR Seminář AEM Praha, 8-9. září 2004 Jan Kanta.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
EURO Gas Business Breakfast Plynárenství před a po otevření trhu z pohledu distributora plynu Ing. Josef Kastl President, Česká plynárenská unie Praha,
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
NOKIA POHLEDY DVOU STOLETÍ. Společenský řád ve společnosti n Míra rozvoje a společenský řád –racionalita –iracionální základ n Soutěživost –individuální.
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 EKONOMICKÉ ÚDAJE ZA ROK 2010 produkce, obchod, zaměstnanost Při příležitosti souběžné.
1 Cenová úroveň u oprávněných zákazníků po 3/4 roku 2002 Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Sdružení velkých spotřebitelů energie (SVSE)
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Transkript prezentace:

Privatizace a liberalizace v energetickém průmyslu, ztráty a příležitosti v důlním průmyslu Balatongyörök, 29. duben 2006 Vilmos Holló ředitel majetkové správy

Skutečnosti uvedené v názvu přednášky byly za uplynulých 15 let nejvíce ovlivněny následujícími mezníky: Transformace státních podniků na samostatné společnosti Restrukturalizace důlnictví Integrace elektráren a dolů Privatizace elektrického průmyslu Liberalizace elektrického průmyslu

Integrace dolů a elektráren u skupiny MVM

Elektrárny maďarského systému elektrické energie – nejvýznamnější údaje za rok 2004 Felhasználó:

Proces restrukturalizace energetického průmyslu je charakteristický také změnami složení primárních nositelů energie při výrobě elektrické energie:

Další charakteristikou procesu restrukturalizace je vlastnické složení výrobních kapacit produkce elektrické energie:

Vlastnická struktura podniků elektrického průmyslu v roce 2005

Liberalizace

Vytvoření konkurenčního trhu 1. krok:spotřebitelé nad roční spotřebu 6,5 GWh od 1. ledna krok : všichni „necivilní“ spotřebitelé od 1. července krok : úplné otevření trhu od 1. července 2007

Vstup oprávněných spotřebitelů na trh s elektrickou energií

Fungování liberalizovaného trhu, úloha společnosti MVM od roku 2003

Použitá literatura Publikace společnosti MVM Zrt. Publikace společnosti MAVIR Zrt. Statistické ročenky a publikace Maďarského energetického úřadu

POHLED NA ELEKTRÁRNU OROSZLÁNYI S NOVÝM ZAŘÍZENÍM PRO DESULFURACI Děkuji Vám za pozornost!