Nadační fond Nehemia Projekt Nadačního fondu Nehemia ve spolupráci s křesťanskou etiopskou organizací Ethiopian Mulu Wongel Amgnoch Church Development.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
Advertisements

OSOBNÍ ZÁJMENA A SLOVESO BÝT VE VĚTÁCH V PŘÍTOMNÉM ČASE
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Zájmena (osobní) I have got / We have got Angličtina 7. ročník
Rod podstatných jmen.
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Globální výchovou za spravedlivější svět! Global Literacy for a Fairer World !
Rodina a její funkce.
PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ.
Practice with Numbers II For each of the following sections, insert the correct form of the given noun and/or number. Vzor: Jeden Mám ___(sešit) a ___(kniha).
Přítomný čas PRŮBĚHOVÝ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Přítomný čas prostý (5.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
PRONOUNS) 1. Zájmena (PRONOUNS) 1. Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Dana Skaláková Číslo a název klíčové aktivity: Interní číslo:
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
MY FAMILY (slovní zásoba) THIS x THAT, ZÁJMENA
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_02
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Countability – some, any VY_22_INOVACE_03 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK456 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník.
Časování slovesa BÝT (to be)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: IX. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba For, since VY_22_INOVACE_16 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Translation Translate the following sentences from English into Czech. Vzor: I don’t like the translation of this book. Who translated it? Nelíbí se mi.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
WILL/WON'T, PROMISES, OFFERS, DECISIONS, WORD STRESS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In.
EVERYDAY LIFE SITUATIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
FAMILY #1 Who is this / that? Who is it? Angličtina 7. ročník
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Slovesa v minulém čase 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
My family NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_ Jazyk anglický TEMA: My family ČÍSLO.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Výchova k občanství RODINA
Šárka Šustová, ČSÚ Kulatý stůl Praha, Příjmy a životní podmínky domácností s dětmi a bez dětí.
Listening 2 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Present simple, present continuous Název sady: Project 1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
Hledání Pravdy.
Adopce na dálku.
Rodina, příbuzenství.
Otien o Huru.
Otien o Huru.
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
At the clothes shop Dialogues.
VY_22_ INOVACE_27_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
FAMILY.
ANGLICKÝ JAZYK ČLOVĚČE, NEZLOB SE !
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
LINGUISTIC VARIETY IN EUROPE
Exercise 1 Translate: Hi, my name is Darcy. I study Math and English.
Translation 03/02 Žiješ se svou rodinou? Do you live with your family?
Much, many, a lot of, some, any, no 02
Transkript prezentace:

Nadační fond Nehemia Projekt Nadačního fondu Nehemia ve spolupráci s křesťanskou etiopskou organizací Ethiopian Mulu Wongel Amgnoch Church Development Organization.

Jméno: Tesfayo Mekuria Bube Datum narození: 4. dubna 1998 Pohlaví: Muž Národnost: Etiopan

Tesfayova situace Tesfayova matka zemřela. Tesfayo žije pouze se svým otcem, sestrou a dvěma bratry. Otec pracuje jako námezdní dělník. Rodiče jsou muslimové. Rodina nemá pravidelný měsíční příjem.

Koffele Město Koffele je geograficky umístěno na jižních hranicích Arsi zóny. Lidé tohoto města jsou nakaženi různými nemocemi. Ječmen, pšenice a kukuřice jsou nejdůležitější plodiny pěstované v této oblasti. Lidé se zaměřují hlavně na pěstování plodin a zeleniny. Vlivem polygamie jsou ženy a děti pod sociálním a finančním tlakem. Zisk společnosti je velmi nízký a nestačí na pokrytí celého rodinného rozpočtu.

 Pouze 40% dětí má možnost chodit do školy. Zbylých 60% je zanedbaných ekonomickými problémy vlivem nízkého povědomí či neschopnosti zajistit či uživit tyto děti kvůli chudobě. Základní a střední školy jsou jen málo navštěvované. Všechny děti by měly získat vzdělání ve svých sousedských oblastech.  Dětem bude také zajištěna nezbytná zdravotnická péče v ambulantním zdravotnickém středisku nebo v nemocnici. Dětem bude 2x do roka poskytnuto slušné oblečení, obuv a podvyživeným také přídavky na jídlo

Tesfayův dopis  At the begining i want to be greeting to you!  Thanks a lot the allmighty God for his work. I am grade 6 student.  In Kofele town in Ethiopian country. Thank you. My God blessed you!  Up to now I am learning in elementery school. My hope in the future is supporting poor people like you!  I have two brothers and one sister.  My older brother is grade 9 student. I need different text book.  I want to be clever student. So i need a book. Jesus is lord!  I am prying to you. Goodbye!

Překlad dopisu  Na začátek vás chci pozdravit. Děkuji moc všemohoucímu Bohu za jeho práci. Chodím do 6.třídy ve městě Kofelle v Etiopii. Děkuji vám. Můj Bůh vám požehnal. Nyní chodím do základní školy. Má naděje v budoucnost je pomáhání lidem, tak jako to děláte vy. Mám dva bratry a jednu sestru. Můj starší bratr chodí do deváté třídy. Potřebuji jinou učebnici. Chci být chytrým studentem. Takže potřebuji knihu. Ježíš je pán! Modlím se za vás. Sbohem!

Informace o Tesfayovi

Tesfayovo vysvědčení

 Tesfayo