Téma: ​ Práce s informačními a komunikačními technologiemi, ​ Práce s kompenzačními pomůckami pro zrakově handicapované Projekt: Integrace žáků se zrakovým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické formáty výukový text.
Advertisements

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Zvětšovací a předčítací programy pro slabozraké
Počítačová grafika.
Olga Václavová, knihovna ETF
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Téma: Práce se zrakově handicapovanými žáky
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s. se zrakovým postižením
Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Grafika Rastrová X Vektorová.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Grafické formáty.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Téma: ​ Práce s výukovým materiálem a učebními pomůckami teorie a praxe Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem do oboru "Masér sportovní a rekondiční"
Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem
Počítačová grafika – rastrová grafika
bitmapová (rastrová) grafika, vektorová grafika, výhody a nevýhody
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Bitmapová a Vektorová grafika
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Počítačová grafika - teorie Autor:
VY_32_INOVACE_7B1 Grafika 1 Rozdělení grafiky.
Lotus NotesJiří Beran Počítačová grafika. Lotus NotesJiří Beran Základní dělení počítačové grafiky: 1) Vektorová grafika – obrázek bereme jako množinu.
Počítačová grafika.
GRAFIKA.
Počítače pro handicapované
Vektorová grafika Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Počítačová grafika a prezentace
Rastrová grafika Výpočetní technika.
Tomáš Veselý, Lukáš Ratkovský, Luboš Rauer.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
GRAFIKA úvod.
Počítačová grafika.
INFORMATIKA 7 Fonty písma
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Informatika Základní formáty počítačové grafiky Obrázek: Žaneta Lažková 2012.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Počítačová grafika (základy práce v (vektorovém) kreslicím programu)
Handicapovaní lidé v informační společnosti
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Rastrová grafika (bitmapová) Obrázek poskládaný z pixelů Televize, monitory, fotoaparáty Kvalitu ovlivňuje barevná hloubka a rozlišení Barevná hloubka.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prezentaci vytvořila : Veronika Jusková Nikola Chylková Alena Bujnochová Martin Kašpárek 1b.
Počítačová grafika VY_32_inovace_01_infgrafika_05 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: březen 2014 Předmět:Informační technologie Ročník:8. ročník.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nástroj pro prezentace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní pojmy z počítačové grafiky
GRAFIKA.
Počítačová grafika Mgr. Petra Toboříková.
POČÍTAČ A LIDÉ S HANDICAPEM Adéla Beránková, 3. A.
Počítačová grafika.
Využití asistivních technologií v procesu vzdělávání
Transkript prezentace:

Téma: ​ Práce s informačními a komunikačními technologiemi, ​ Práce s kompenzačními pomůckami pro zrakově handicapované Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem do oboru "Masér sportovní a rekondiční" CZ.1.07/1.2.15/ Přednášející: Ing. Jan Steringa Datum školení:

Informační technologie pro zrakově znevýhodněné (kompenzační technologie) 1. digitální lupa PC se softwarem umožňující zvětšování a transformaci obrazu, např. přebarvování, volbu pohledů, dělení obrazovky, změny kurzorů, zvýrazňování 2. PC s hlasovým výstupem PC s odečítacím softwarem a hlasovou syntézou (doplnitelný o braillský displej) 3. kombinace lupy a odečítače

Digitální lupa - počítač s kompenzačním SW

Grafická reprezentace rastrových dat R 74 G B sub-pixely

Grafické formáty - RASTR  popisuje jednotlivé body obrázku  zvětšování obrazu = multiplikace bodů  zmenšování = redukce bodů

Písmo - čitelnost fontu (patková a bezpatková písma) slévání písmen

Písmo - čitelnost fontu (tučné písmo) škálování šedi "barevné" přechody

Písmo - čitelnost fontu (nakloňěné písmo) výpadky bodů

Grafické formáty - VEKTOR  na rozdíl od Rastru matematicky popisuje objekty - souřadnice počátku, konce + parametry - počátek a směrnice  obraz je tvořen ze základních prvků - bod, linie, křivka, základní 3D tělesa  při změně velikosti objektu nedochází k rastrovacímu efektu (většina fontů TrueType je definována pomocí Bézierovy křivky)

Autonomní přístroje "All in One" s OCR a hlasovým výstupem

Speciální hardware

Speciální klávesnice pro ovládání kompenzačního software ZoomText

Braillský displej = hmatový displej

Braillská tiskárna

Děkuji za pozornost