Ztráta dvojčete v těhotenství, při porodu a krátce po narození

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
The theme for World AIDS Day Women, Girls, HIV and AIDS
Advertisements

RIZIKOVÝ NOVOROZENEC MUDr. Milan Vacuška, Ph.D.
Císařský řez z pohledu porodní asistentky
Projevy a prevence hemoragické nemoci novorozence
přednosta doc. MUDr. Milan Košťál, CSc.
PRÁVNÍ ÚPRAVA NÁSILNÉHO UKONČENÍ TĚHOTENSTVÍ V ČESKÉM PRÁVNÍM ŘÁDU.
IČO: Registrována na MV ČR.  dobrovolným  nevládním  neziskovým sdružení v němž se mohou sdružovat porodní asistentky a všechny.
Plíce po 20 letech kouření
Akutní selhání ledvin Definice: náhlý pokles metabolické a exkreční funkce ledvin, které byly dosud zdravé nebo jen lehce poškozené.
FÁZE ŽIVOTA.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Umělé přerušení těhotenství (interrupce)
Možnosti psychologické péče o předčasně narozené děti a jejich rodiče
Chimérismus různé pohlaví
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Psychologická péče v perinatologickém centru
Poporodní krvácení ...aktuální stav našich znalostí
Česká společnost porodních asistentek „ČSPA“
Sexuální dospívání Reprodukční zdraví 8. ročník
Specifika domácí paliativní péče u dětí
GEMINI AKTUÁLNÍ STAV NAŠICH ZNALOSTÍ
HIV & Výživa kojence Lída Lhotská IBFAN/GIFA Ženeva Dagmar Schneidrová
IBRS s.r.o., Prague 10, Dubečská 8, strana 1 Desk research – fertility rate Eurostat / 2006 Fertilita - průměrný počet živě narozených dětí, které.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Hodnocení novorozence
Vývin nového jedince Filip Bordovský.
Těhotenství, dětství a dospívání
Fyziologický porod Porod mimo ústav Ošetření novorozence
Demografie VI Plodnost a porodnost.
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Reprodukční medicína a neonatologie
Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze
PhDr.L.Trapková MUDr.V.Chvála
Asistovaná reprodukce
Retinopatie nedonošených
Downův a Edwardsův syndrom
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
CHUDOBA.
Třírychlostní model čerpání rodičovského příspěvku RNDr. Petr Nečas Ministerstvo práce a sociálních věcí.
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
Evoluce ženské menopauzy aneb k čemu všemu jsou nám užitečné babičky
Heritabilita multifaktoriálních chorob, Dědičnost vázaná na pohlaví
První prenatální diagnostika u choroby Charcot-Marie-Tooth typ 1A v ČR. P. Seeman 1, M. Čtvrtečková 1, A. Lipková 2 1-Klinika dětské neurologie 2. LF UK.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Vliv výživy a návyků matky na plod
Binomická věta Existují-li 2 alternativní jevy s pravděpodobnostmi p a q (q =1- p), četnosti možných kombinací p a q v serii n pokusů jsou dány rozvinutím.
Antropologický výzkum obyvatel hradiska Pohansko
Binomická věta Existují-li 2 alternativní jevy s pravděpodobnostmi p a q (q =1- p), četnosti možných kombinací p a q v serii n pokusů jsou dány rozvinutím.
Vývojová psychologie Prenatální období.
GENETICKÉ VADY.
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
Péče o těhotnou s dvojčaty od diagnózy k porodu MUDr. Michaela Soušková IVF Clinic, U.S.G. POL.
Škodlivé faktory v těhotenství III.část Anotace: Prezentace je závěrečnou částí tématu – Škodlivé faktory v těhotenství. Poukazuje na fyzikální a psychosociální.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Ústav lékařské genetiky FN Olomouc a Univerzity Palackého v Olomouci Dvojčata očima genetika Curtisová V 3. mezinárodní konference „Život s dvojčaty-dvojnásobná.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Přírodopis Téma : Soustavy orgánů člověka Název : Těhotenství 2. Anotace : Seznámení.
Škodlivé faktory v těhotenství II.část. Anotace: Prezentace je další částí tématu – Škodlivé faktory v těhotenství. Jsou zde uvedeny základní škodlivé.
Dědičnost jednovaječných dvojčat – co hrozí v běžném životě
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Rodina, příbuzenství.
Vyšetření sluchu u nejmenších dětí
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mgr. Sylvie Stretti Mgr. Andrea Nondková
Práva a povinnosti nesezdaných párů
Ztráta dvojčete v těhotenství, při porodu a krátce po narození
Vypracovaly: Benešová Jitka Knoflíčková Jana
Etika – rozbor dokumentu, filmu
Transkript prezentace:

Ztráta dvojčete v těhotenství, při porodu a krátce po narození Mgr. Klára Vítková Rulíková www.dvojcata-asociace.cz www.dvojcata.cz 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty 12. listopadu 2014

3. mezinárodní konference OBECNĚ O DVOJČATECH Těhotenství s dvojčaty – rizikové 50% dvojčat se rodí předčasně 20% dvojčat B – postižení DMO Syndrom mizejícího dvojčete Redukce vícečetného těhotenství Siamská dvojčata 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty 12.listopadu 2014

3. mezinárodní konference Obecně o dvojčatech Těhotenství s dvojčaty – rizikové 50% dvojčat se rodí předčasně 20% dvojčat B – postižení DMO Syndrom mizejícího dvojčete Redukce vícečetného těhotenství Siamská dvojčata 12.listopadu 2014 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty

3. mezinárodní konference Těhotenství Syndrom mizejícího dvojčete Amniocentéza TTTS Postižení jednoho z plodů Úmrtí jednoho z plodů/obou plodů Důsledek pro přeživší dvojče – o 20% vyšší riziko DMO 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty 12. listopadu 2014

3. mezinárodní konference POROD Úmrtí obou novorozenců podobně jako zemře-li „mono“dítě Úmrtí jednoho z novorozenců nelze prožít radost z porodu nelze prožít smutek nevhodné reakce okolí 12.listopadu 2014 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty

3. mezinárodní konference KRÁTCE PO PORODU Předčasně narozená dvojčata Dvojče s postižením Úmrtí na náhlé onemocnění/po operativním zákroku 12. listopadu 2014 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty

3. mezinárodní konference MÁME JEŠTĚ VÍCERČATA? Jak rodinu informovat o úmrtí? Jakou podporu poskytnout matce? Jak se má chovat okolí? Má dítě/děti vědět, že pochází z vícerčat? 12.listopadu 2014 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty

3. mezinárodní konference KAZUISTIKA Asistovaná reprodukce – 3. pokus, 8 let snažení Zavedena 2 embrya – rozdělení - trojčata Doporučení k redukci – souhlas Redukce nemožná – postavení dětí 15. tt – UZ odhalil poškození lebky u jednovaječného dvojčete Porod ve 33. týdnu – chlapec po pár minutách zemřel Neodžitý smutek – nebyla možnost V osmi letech dvojčat – krize u matky – návštěva poradny Děti seznámeny s tím, že měly bratra - pročištění 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty 12. listopadu 2014

3. mezinárodní konference Děkuji Vám za pozornost rulikova@dvojcata.cz www.dvojcata.cz www.dvojcata-asociace.cz 12. listopadu 2014 3. mezinárodní konference Život s dvojčaty