Jan Opatřil….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
… léto, na které se nezapomíná
Advertisements

Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Prezentace literárního díla a jeho autor Jan Zeman I4.B.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Vítězslav Nezval (1900 – 1958).
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Zbyněk Podhradský Reflexe aneb Jak to vidím já.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
JEDI KNIGHT ™ JEDI ACADEMY ™ FAST & EASY ™ Licencováno na LucasArts 2003.FAST & EASY je obchodní známka uživatele Rodian.
„Tarzan v pralese“ Zábavný den s kajmanem, hady pavouky a s bílým sumcem.
Srdce z lásky darované.
napsala Stephenie Meyerová
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Knížka, kterou mám rád. Vytvořil: Daniel Leibner.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
C HARLES D ICKENS Petra Holasová 2.A. Ž IVOT je považován za jednoho z největších romanopisců 19. století protože se jeho otec dostal do vězení,musel.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Dopis od Boha.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
FANTASTICKÁ LITERATURA
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
Ilustrace oblíbené knihy
Tadeáš Skála 3.A Moje kniha Moje kniha =PtWafYfzTIQ.
Pracuj, jako by si nepotřeboval(a) žádné peníze...
Miluj tak, jako by tě ješte nikdy,
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Miluj tak, jako by tě ještě nikdy
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
PROJEKT:ZVDĚLÁVACÍ INTERNETOVÉ KLUBI TÉMA:MOJE KNIHA JMÉNO:SARA SURANI.
Čteme s porozuměním II. Pokyny: 1)Prohlédni si pořádně obrázek. 2)Pořádně si přečti čtyři věty. 3)Rozhodni, která z vět se nejlépe hodí k obrázku. 4)Klikni.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Patrik dupák ,hodný ,šikovný, někdy je urážlivý, ale spolehlivý.
Název: „Když tyran není nepřítel“
SLOVENSKO 2016.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_14 Název Jan Drda, Jan Otčenášek Téma hodiny.
Krásné vánoční svátky.
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
JE ŽÁRLIVĚ MILUJÍCÍ, JEHO LÁSKA JE HURIKÁN A JÁ JSEM STROM,
Štěstí tomu, kdo ho nemá. Lásku tomu, kdo je sám
Hádej, kdo to dneska slaví, komu přejeme hodně zdraví
SLOVENSKO 2018.
VY_32_INOVACE_19 19 Vím, co čtu IV. autor: Mgr. Jana Kobylková
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
ČTEME S BEKSOU – 3. třída V pátek jsme navštívili Krajskou knihovnu v Pardubicích na Perštýnském náměstí. V knihovně nás přivítala vedoucí dětského.
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
ČÍST JE STEJNĚ KRÁSNÉ A ZDRAVÉ JAKO BĚHAT...
Dny dětského čtení u nás
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Jan Opatřil…

Kdo je Jan Opatřil 27-letý spisovatel a ilustrátor, který již vydal 6 knih autor úspěšné série dětských knih o kapříkovi Metlíkovi.

Vydané knihy TRIBUN 2007 Soubor rybářských povídek a básní. Více než polovina povídek byla otištěna v časopisech Rybářství, Český Rybář a Kajman. SURSUM 2010 Knížka popisuje život malého kapříka Metlíka poté, co jej rybáři převezou do velké přehrady. Metlík se v přehradě potká s rybářskými nástrahami, štikami a úhoři. Knížka je plná lásky a přátelství, pro všechny, kdo milují podvodní svět ryb.

SURSUM 2011 Knížka je volným pokračováním prvního dílu. Na jejích stránkách se opět setkáte s oblíbenými hrdiny - kapříkem Metlíkem, Šupinkou i Břéťou. Děj se protentokrát odehrává v řece. Na kapříky zde čeká spousta nebezpečí, ale také noví kamarádi. AKCENT 2011 Knížku tvoří deset hrůzostrašných povídek, které svým stylem a zaměřením připomínají povídky Stephena Kinga v jeho Noční směně.   

SURSUM 2013 Kniha navazuje na předchozí díly. Kapříci se ocitají ve sportovním rybníku, kam chodí jen hodní rybáři. To ovšem neznamená, že je v něm nečeká žádné nebezpečí…

SURSUM 2013 Po úspěchu hororových povídek sáhl autor do stejného šuplíku a opět pro nás připravil jedenáct hrůzostrašných povídek, ve kterých balancuje na tenké a těžko rozpoznatelné hranici mezi reálnem a iracionalitou. Milovníci hororu a napínavých příběhů rozhodně nebudou zklamáni.

Ukázky z ilustrací

Autorská čtení Autorská čtení Jan Opatřil pořádá již 4 roky. Čte v knihovnách, ZŠ a kavárnách po celé ČR, nejčastěji s programem ke knihám o kapříkovi Metlíkovi, který je určen pro děti 2-5 tříd.

Čtení ho baví a naplňuje Čtení ho baví a naplňuje. Není krásnější pocit, než vnímat smích nebo soustředění malých posluchačů a rozdávat radost.

Knih o kapříkovi Metlíkovi se dosud prodalo přes 5000 ks, z čehož má Jan Opatřil velkou radost. Důležitější však, než jak si vede knížka na trhu, je podle něj, jak si vede v srdci čtenáře…

„Oba díly kapříka Metlíka, které jste mi dovezl, jsem dala synům k Vánocům. Moc bych Vám chtěla poděkovat za Vaši práci. Knihy jsou nádherné. Od Vánoc jsme každý den večer před spaním společně četli a těšili se na tyto společné chvíle…“ maminka z Bystřice n/P „Nejúžasnější knížka jakou sem kdy četl a doufám že bude i 3 díl!“ Ivoš (9let). „Právě čtu kapříka Metlíka.Moc se mi kniha líbí.Těším se na druhý díl!“ Honzík (7 let).

„Knížka je fakt bomba!“ Lucka (10) „Ahojky Metlíku.moc mě baví tvé knihy a chtěl bych se zeptat,jestli plánuješ vydat i 3 díl.moc děkuji za odpověd. tvůj Thymalus8“ „Pane Opatřile, chtěla jsem Vám moc poděkovat za krásnou knížku, kterou jsem právě dočetla svým dvěma klukům Filipovi (6) a Kryštofovi (4). Nejen, že se každý večer těšili na nové dobrodružství Metlíka a jeho kamarádů, ale taky já jsem se naučila něco nového o rybách.“ maminka z Řepiště

Děkuji za podporu, vážím si jí! www.kaprikmetlik.cz www.janopatril.cz Facebook.cz – kapřík Metlík