Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Kdyby ses zeptal/a....
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
JÁ A MOJE ŽENA.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Poslechneme píseň: Díky. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Fonologie Cvičení číslo 8. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zájmena on, ona, oni Fill in the blanks with the appropriate forms of on, ona, or oni. Vzor: Já ___ znám jen od vidění. Já ho znám jen od vidění. *Taken.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Píseň “Starý muž” Reakce?. Fonologie Cvičení číslo 5.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
1. Dávno před mým narozením Pán Bůh mě už znal.
1. Datum vytvoření: Téma: Slovesa Cíl prezentace: Základní názvosloví a mluvnické kategorie Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
11 rad, abychom se v životě nezbláznili. 1. Kdo jinému jámu kope, je u něho na brigádě!
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kolja 9.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST II
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
© GfK 2012 | On-line shopping - Multichannel 2012 | Praha On-line shopping Postřehy z výzkumu GfK Czech Multichannel Marketing & Sales 2012, Praha,
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Fonologie Cvičení číslo 5. Interview Kde jsi byl/byla včera? Co jsi dělal/dělala včera? Co budeš dělat dnes po hodině češtiny? Co budeš dělat zítra?
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Se a si: Reflexive Pronouns Insert se or si into the following sentences, if possible. Vzor: Povídali jsme ___ ještě několik minut. Povídali jsme si ještě.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Dejte slovo do věty Rewrite the following sentences, replacing the underlined word with the word between slash marks. Remember to use the correct case.
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
TEST 17. POLITOLOGIE
KOSMOVA A DALIMILOVA KRONIKA.
Kvadratické rovnice 1) Vypočítejte rovnici: 3x 2 – 4x + 1 = – a = 3 b = -4 c = 1 Pokračovat.
Ahoj jmenuji se Art a právě jsem se narodil.Jak by ses o mě uměl starat?? Tak to jsem já..!! POKRAČOVAT.
Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
SAMOSTUDIUM TEST LABUŤ VELKÁ KACHNA DIVOKÁ HUSA VELKÁ POTÁPKA ROHÁČ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování hmyzu
SAMOSTUDIUM TEST JEŠTĚRKA OBECNÁ JEŠTĚRKA ŽIVORODÁ JEŠTĚRKA ZELENÁ
Eportfolio otázka 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.
Poslechneme píseň: Mně se zdá. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor:
Se a si: Reflexive Pronouns
Transkript prezentace:

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi __ mě zajímá ten obor.

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že __ jmenuje Karel nebo Jiří?

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak __ s nimi nikdy nepovídám.

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak si s nimi nikdy nepovídám. 5. Co jste __ dnes koupil?

L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme si každý obraz. 2. Velmi mě zajímá ten obor. 3. Říkal ten hoch, že se jmenuje Karel nebo Jiří? 4. Nějak si s nimi nikdy nepovídám. 5. Co jste si/0 dnes koupil? 6. Smím __ vás na něco zeptat?

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím __, že vyslovujete hezky.

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/0, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli __ už?

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/0, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím __ taky německy.

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si/0, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se/0 taky německy. 10. Smím __ představit?

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se taky německy. 10. Smím se představit? 11. Umí __ dobře vyprávět.

L5 ex 6: se a si 6. Smím se vás na něco zeptat? 7. Myslím si, že vyslovujete hezky. 8. Prominuli si už? 9. Učím se taky německy. 10. Smím se představit? 11. Umí dobře vyprávět. 12. Museli jste __ dlouho hledat?

L5 ex 6: se a si 12. Museli jste se/0 dlouho hledat? 13. Jak __ máte? Děkuji, dobře.

L5 ex 6: se a si 12. Museli jste se/0 dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem __ dnes jen malý pokrok.

L5 ex 6: se a si 12. Museli jste se/0 dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem dnes jen malý pokrok. 15. Dějinami jsem __ nikdy nezabýval.

L5 ex 6: se a si 12. Museli jste se dlouho hledat? 13. Jak se máte? Děkuji, dobře. 14. Udělal jsem dnes jen malý pokrok. 15. Dějinami jsem se nikdy nezabýval.

L5 Practice Hour Test