Algoritmus použití AED

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady první pomoci při zasažení el.proudem
Advertisements

KPR * kardiopulmonální resuscitace
ŽIVOT ZACHRAŇUJÍCÍ ÚKONY
Tlačítkem ZAP/VYP zapni AED
Kardio pulmonální resuscitace B.Szücsová sestra specialistka
Základní kardiopulmonální resuscitace
NEODKLADNÁ RESUSCITACE
Základní neodkladná resuscitace
ABLS Základní neodkladná resuscitace dospělých /Adult Basic Life Support (ABLS) pro studenty 3. ročníku před nácvikem Tomáš Janota Koronární jednotka.
© 2004 UTEE FEKT VUT v Brně První pomoc Postup záchranných prací  Zhodnocení příčin úrazu a vyproštění postiženého  Určení rozsahu poranění a poskytnutí.
Kardiopulmonální resuscitace I.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Pediatrická KPR únor ‘06 1.
…buďte připraveni. NEBOJTE SE DEFIBRILACE…. Přednemocniční péče: v průměru od 10 minuty Nemocniční péče: po předání od ZZS do nemocnice. Úroveň připravenosti.
Neodkladná resuscitace Zástava oběhu Výukový text
ZÁKLADNÍ KPR Hermanová Irena, FNUSA
První pomoc při poranění elektrickým proudem
Resuscitace pro sestry dle guidlines 2005
Zásady neodkladné resuscitace u dětí Basic Paediatric Life Support
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ZÁSTAVA DECHU A OBĚHU Definice
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Základy první pomoci 7. ročník.
Školení bezpečnosti práce (BOZP)
Únor ‘061 Pediatrická Obstrukce dýchacích cest cizím tělesem.
První pomoc (PP) - zásady neodkladné resustitace
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
bezvědomí a resuscitace Guidelines 2005
Laická první pomoc.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Části lidského těla Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ZPRACOVAL: zdravotnický záchranář pprap. Jaroslav Duchoň
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
KPCR Kardiopulmocerebrální resuscitace
Zásady první pomoci Lenka Kraváčková.
Neodkladná resuscitace
Demonstrace použití ZOLL AED Plus Přizpůsobeno ERC Guidelines 2005
Adult Basic Life Support (ABLS)/ Základní podpora života dospělých
Školení první pomoci
PRVNÍ POMOC neodkladná resuscitace – DÍTĚ 19
PRVNÍ POMOC neodkladná resuscitace – DOSPĚLÝ 17
První pomoc (PP) - zásady neodkladné resustitace
PRVNÍ POMOC MUDr.Pertl Martin.
Základní životní funkce vědomí
Postup užití ZOLL AED Plus výhody a nabídka AED Komplet © Ing
2. První pomoc – bezvědomí
Tato studijní opora je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Učíme se.
První pomoc nejen při úrazech v TV VY_32_INOVACE_03_36.
Zásady práce u počítače  Práce s počítačem může být zábavná, ale přináší i různá rizika.  Nevhodné prostředí a chování u počítače může přivodit i některé.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Co se stalo? Výuková prezentace s využitím dotykového zařízení ročník ZŠ Vypracovala: Lucie Kováčová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo12 Označení materiálu evo12_resuscitace.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
VYSVĚTLIT ŽÁKŮM, CO JE NEODKLADNÁ PRVNÍ POMOC, POPSAT A VYZKOUŠET SI, JAK POSTIŽENÉHO ULOŽIT DO STABILIZOVANÉ POLOHY, JAK PROVÁDĚT NEPŘÍMOU MASÁŽ SRDCE.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ IX 1.POMOC Resuscitace Nepřímá masáž srdce Umělé dýchání Šok Záchrana tonoucího.
RESUSCITACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_20_P8_Bartonkova TÉMA: První pomoc OBSAH: První pomoc ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_4A_19_Péče o zdraví – první pomoc.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
AED … tři písmena, která zachraňují!
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU
VY_52_INOVACE_02_01_ první pomoc
Resuscitace = oživování, kříšení
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZASTAVENIE DÝCHANIA A KRVNÉHO OBEHU
Zdravotnická první pomoc
Kurz základní resuscitace
VY_32_INOVACE_24_Stabilizovaná poloha
Transkript prezentace:

Algoritmus použití AED Nereaguje Zavolej o pomoc otevři dýchací cesty, nedýchá normálně pošli pro AED, zavolej 155 nebo 112 KPR (resuscitace) v poměru K/D 30 : 2 do připojení AED AED zhodnotí srdeční rytmus Výboj doporučen Výboj nedoporučen 1 výboj (150-360 J bifasický, 300J monofasický) Pokračuj 2 min v KPR (resuscitaci) poměr 30 : 2 Pokračuj 2 min v KPR (resuscitaci) poměr 30 : 2 stále pokračuj v KPR (resuscitaci) do vyčerpání, obnovení normálního dýchání nebo příjezdu ZZS

Nereaguje - oběť je v bezvědomí Otočíme postiženou osobu na záda uchopíme v oblasti ramen a hlasitě oslovíme .Nebude-li postižená o. odpovídat jedná se o bezvědomí. Otevření dýchacích cest Rukou na čele postižené osoby a 2 prsty nadzvedneme bradu a tím uvolníme dýchací cesty. Dutinu ústní nečistíme. Kontrola normálního dýchání Ucho přiložíme nad ústa postižené osoby, očima sledujeme zda dochází ke zvedání hrudníku a pociťujeme vydechovaný vzduch na tváři.

Místo stlačení hrudníku (komprese) Nyní je určen ve středu hrudníku na prsní kosti, ruce máme s propletenými prsty, prsty se nedotýkají žeber, paže natažené v loktech, osa pohybů je náš kyčelní kloub. Poměr kompresí a umělých vdechů 30 : 2 Stlačení hrudníku provádíme za sebou 30x (rychlost stlačení je asi 100x za minutu) a poté ucpeme nos 2 prsty a provedeme 2 umělé vdechy, 1 vdech má trvání asi 1 sekundu. Pokračujeme do příjezdu odborné zdravotnické pomoci nebo vlastního vyčerpání nebo obnovení normálního dýchání postižené osoby.