Zkušenosti s dalším vzděláváním na sklářské škole v Novém Boru Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
Průmyslová střední škola Letohrad
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Nový Bor- brána Lužických hor, město skla, zeleně a zahrad.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Keramické a sklářské tříleté učební obory
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
NABÍDKA ÚSEKU CŽV Střední škola technická AGC a.s.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Kreativní tvorba studentů uměleckoprůmyslových škol zaměřená na průmyslovou výrobu.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉHO POSKYTOVÁNÍ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝM Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního učení.
Fakulta zdravotnických studií
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Nástroje daňových úlev
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
„Okna technickým oborům dokořán“
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Rozvoj výuky cizích jazyků
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Práce návrháře.
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
PREZENTACE ODBORNÝCH PROFESÍ A ŘEMESEL
Transkript prezentace:

Zkušenosti s dalším vzděláváním na sklářské škole v Novém Boru Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace Nový Bor 2011

Sklářské obory Vyšší odborná škola sklářská: Tvorba uměleckého skla Střední průmyslová škola sklářská: Výtvarné zpracování skla a světelných objektů Střední odborné učiliště sklářské: Sklář – výrobce a zušlechťovatel skla

Ostatní obory střední školy Gymnázium Předškolní a mimoškolní pedagogika Design interiéru

Budovy školy

Trocha historie Další vzdělávání – nic nového pod sluncem! 1763 – Haida 1870 – škola pro učedníky, tovaryše a mistry sklářských řemesel 1889 – odborná pokračovací škola pro pracující (vyučovalo se ve večerních hodinách a v neděli) 1910 – při škole otevřen Výzkumný a experimentální ústav, který rozšiřoval dělníkům znalosti prostřednictvím technologických novinek 1918 – odborné kurzy pro veřejnost 1932 – poprvé kurz moderního zdobení skla pro nezaměstnané sklářské dělníky atd.

REKVALIFIKACE, KURZY Rekvalifikace – spolupráce s ÚP Kurzy pro zaměstnavatele, firmy Kurzy pro veřejnost Zahraniční klientela

REKVALIFIKACE kulič - brusič trojstranná dohoda mezi školou, Úřadem práce a firmou Preciosa Kamenický Šenov 300 hodinová dotace minimální doba potřebná k osvojení si znalostí a dovedností nutnost operativního jednání

REKVALIFIKACE ÚP Česká Lípa - Crystalex CZ, s.r.o. strojník sklář automatů ÚP Česká Lípa - Crystalex CZ, s.r.o. praktické dovednosti obsluhy strojních tvarovacích linek 300 hodinová dotace dvě třetiny praxe zbytek doby - teoretická příprava podmínka - sklářské vzdělání

REKVALIFIKACE zkušenosti využity v projektu UNIV2 Liberecký kraj umělecký sklenář zkušenosti využity v projektu UNIV2 Liberecký kraj několik kurzů pro ÚP

KURZY PRO SOCIÁLNÍ PARTNERY tavič skla 25 zájemců ze sklářských firem hlavní partner – Crystalex CZ teorie, praxe v tavení, řešení situací a problémů totéž později pro Moser Karlovy Vary

KURZY PRO CRYSTALEX Základy sklářské technologie doplnění sklářských znalostí o vlastnostech, složení, tavení a zpracování skla dvě skupiny po 20 kurzistech pro pracovníky obsluhující sklářské zařízení v CRYSTALEXU (původně černá řemesla – nástrojař zámečník)

KURZY - VEŘEJNOST vzdělávání „hobistů“ základy řemesel a rozšíření znalostí časové rozpětí na míru dle zájmu a finančních možností zákazníka foukání, hutní tvarování, broušení, rytí, malba skla, vitráže, tavená plastika, Tiffany technika placené z vlastních zdrojů zákazníka zájemci z ČR, i z ciziny na přání zákazníka – cokoliv z oboru

KURZY - TURCI sedm tureckých absolventů VŠ v Istanbulu - projekt Leonardo půlroční stáž foukání, broušení, tavené plastiky, rytí skla a výuky českého jazyka vybraní studenti získali základní teoretické a praktické znalosti o sklářském umění 2 zájemkyně na denní studium VOŠ

KURZY - TURCI cíl - zlepšení znalostí a odbornosti při aktivitách stáže, osvojení disciplíny týmové práce, která je vyžadována při hutních sklářských technikách stáž byla zakončena vernisáží výstavy práce tureckých studentů v novoborském Navrátilově sále, následně byla odvezena do Istanbulu

KURZY AKREDITOVANÉ CVLK – škola jako MCCV Obsluha PC Hutní tvarování skla Ruční malba skla Umělecká rytina Tavení skla Základy sklářské technologie

NABÍDKA ŠKOLY Prezentační výjezdy s pecí, pojízdná sklářská manufaktura (ČR i zahraničí) Skleněná noc - ochutnávka řemesel Workshopy – projekt Sympozia IGS - pořadatelství Sympozium umprum škol Sklářské sympozium na zakázku – Domažlice, Březina Soutěže a přehlídky

SOCIÁLNÍ PRATNEŘI Preciosa, Kamenický Šenov Crystalex CZ, s.r.o. TGK, Skalice u České Lípy Egermann s.r.o., Nový Bor Alexandra, Prácheň Ajeto, Nový Bor Astera, s.r.o. Šípek team Moser, Karlovy Vary praxe, sponzoring, spolupráce při akcích, při vzdělávání dospělých

Nové ateliéry Navrhování, kreslení …

Práce studentů VOŠ Národní cena za studentský design – soutěžní set Návrh ceny - „STAVBA ROKU LIBERECKÉHO KRAJE“ DEGGENDORF, Hochdosiert

Dřevoformárna Výroba dřevěných sklářských forem …

Sklářská huť Foukání skloviny do forem …

Sklářská huť Chladicí pásová pec …

Brusírna Broušení a leštění výrobků ze skla …

Brusírna Práce žáků školy …

Rytebna Rytí motivů do skloviny …

Malírny Zušlechťování skla malováním …

Vypalovací pece Vypalování malby na sklo…

Lehání skla - fusing Spékání skla …

Vitráže Skládání skla do obrazů pomocí olověných profilů

Tiffany technika Skládání skla do objektů pomocí měděných pásků

Fotoateliér Fotografování vlastních prací …

Naše učebny Pohledy do některých z učeben …

Ubytování Pohledy do některých pokojů …

Akce školy Účast na některých akcích …(AHOJ LÉTO, NOVÝ BOR)

Akce školy Ze skleněné noci Celostátní setkání učňovské mládeže

Práce žáků školy Soutěžní práce, sympozia, …

Co plánujeme? Kurzy sklářských technik pro IGA (firma Lobmayer – Peter Rath, Vídeň) Charlie Parriot – sklářský výtvarník, USA obdoba Bildwerku technolog školy – indická klientela

END Děkujeme za pozornost. www.glassschool.cz