Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Bariéry a příležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval:
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Obnova vozového parku v České republice
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Martin Říman ministr průmyslu a obchodu 1. ročník konference STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2007 VÝVOJ, LIDÉ, PŘÍLEŽITOSTI.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Přínos strojírenství pro Moravskoslezský kraj
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Regulace nezaměstnanosti. Stručný přehled vývoje politiky zaměstnanosti  Keynesiánský přístup  Stimulace agregátní poptávky  Regulace mezd  Měnová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
PLNĚNÍ CÍLŮ SRR A VYHODNOCENÍ DOPADŮ KOHEZNÍ POLITIKY NA REGIONÁLNÍ ROZVOJ Hodnocení příspěvku OP k plnění cílů SRR v kontextu regionálních rozdílů a.
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Obsah 1. Kořeny strojírenských oborů 2. Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů 2.1Bariéry rozvoje strojírenských oborů 2.2Příležitosti rozvoje strojírenských oborů 3.Aktivity kraje pro posílení konkurenceschopnosti strojírenství 3.1Projekt For Tech První výsledky projektu 3.2 Změna image oborů Image strojírenských oborů v současnosti (škálový profil) Kroky pro zlepšení image oborů Řízení vztahů s firmami regionu 4. Shrnutí

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 1. Kořeny strojírenských oborů v regionu  základní odlišení našeho regionu  tradice sahající hluboko do minulosti  technické znalosti a kvalifikace pracovní síly  obtížné strukturální změny po roce 1989 (restrukturalizace a revitalizace). Problémy spojené s restrukturalizací (propouštění, nezaměstnanost) byly silněji medializovány než pozitivní výsledky v současnosti.  negativní image Ostravy („ocelové srdce republiky“), se kterým je spojena špína, smog, nezaměstnanost

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 2. Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů 2.1 Bariéry rozvoje strojírenských oborů Bariéry rozvoje − negativní image oboru − důsledky restrukturalizace (konkrétní zkušenosti s propouštěním u velké části populace, existenční problémy firem) − klíčovou bariérou v současnosti je nedostatek kvalifikovaných pracovních sil (disproporce mezi nabídkou a poptávkou) − klíčovým faktorem úspěchu je zvládnutí výzkumu a vývoje a inovací Příležitosti rozvoje

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 2. Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů 2.2 Příležitosti rozvoje strojírenských oborů Bariéry rozvoje − negativní image oboru − důsledky restrukturalizace (konkrétní zkušenosti s propouštěním u velké části populace, existenční problémy firem) − klíčovou bariérou v současnosti je nedostatek kvalifikovaných pracovních sil (disproporce mezi nabídkou a poptávkou) − klíčovým faktorem úspěchu je zvládnutí výzkumu a vývoje a inovací Příležitosti rozvoje − synergické efekty v rámci klastrových iniciativ − tvorba nových hodnotových řetězců − nový pohled na výzkum a vývoj – integrace kapacit VŠ, AV a kapacit firem − využití finančních prostředků z EU − investiční pobídky

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 3. Aktivity kraje pro posílení konkurenceschopnosti strojírenství Změna image oboru Řízení vztahů s firmami v regionu Projekt For Tech Marketingová strategie kraje - platforma pro komunikaci kraj – významné firmy v regionu -podpora MSSK (dotace) - platforma pro komunikaci kraj – významné firmy v regionu -podpora MSSK (dotace) Zabezpečení dostatku kvalifikovaných pracovních sil

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 3.1 Projekt For Tech Problém nedostatku lidských zdrojů v technických profesích byl identifikován jako klíčová bariéra rozvoje regionu rok 2006 Zahájení projektu For Tech – 1.etapa leden 2007 Vytvoření expertních týmů pro řešení problematiky (firmy, regiony, ÚP, KÚ a další partneři). Vyčlenění finančních prostředků říjen 2006červen 2007 Pokračování projektu For Tech – 2.etapa

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje První výsledky projektu N = 50N = počet respondentů ARR, For Tech, Měření zaznamenání kampaně, duben 2007 Cílová skupina okamžitě zaregistrovala kampaň Q3 Zaznamenal/a jste v poslední době kampaň vedenou na zvýšení zájmu o technické obory? Znalost kampaně u cílové skupiny „Výchovní poradci“

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje N = 50N = počet respondentů Q11 Jak hodnotíte změny rozhodování žáků 9. tříd o volbě povolání z hlediska technických oborů? Průměrné hodnocení na škále 2,73 1=velmi změnil/a, 6=vůbec nezměnil/a Hodnocení kampaně Výchovní poradci uvádí, že 86,4% žáků 9.tříd změnilo svůj postoj k tech. oborům po první vlně kampaně ARR, For Tech, Měření zaznamenání kampaně, duben 2007

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje N = počet respondentů Image strojírenských oborů v současnosti (škálový profil) N = 615 (1) zcela souhlasímzcela nesouhlasím (6) mají perspektivu jsou dobře finančně ohodnoceny mají v tomto regionu dobré uplatnění ve firmách mají tradici v tomto regionu jsou atraktivní pro žáky umožňují profesní růst v budoucnu představují jistotu zaměstnání průměrné hodnoty na škále (1) zcela souhlasímzcela nesouhlasím (6) N = počet respondentůN = 490 průměrné hodnoty na škále žáci ZŠ (žáci 6, 7 a 8 tříd) ovlivňovatelé (vyučující odborných předmětů, ředitelé ZŠ, rodiče) 3.2 Změna image oborů Zdroj: ARR – Rehabilitace odborného školství – 4/2007

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Marketingová strategie kraje na období představuje koncepční rámec změny image regionu. Její součástí je i prezentace rozvoje regionu: Kroky pro zlepšení image oboru Prezentace konkrétních úspěchů firem regionu Prezentace výsledků vývoje a výzkumu v regionu Prezentace současného obrazu tradičních oborů Předání výstupů z projektu For Tech do projektu klastru Strojírenství je prioritní oblast pro prezentování výsledků rozvoje regionu Důraz klademe na výsledky posilující konkurenceschopnost firem regionu Kraj se hlásí k tradicím a kořenům regionu – Dolní oblast Vítkovic je součástí obrazového konceptu kraje Zkušenosti a výstupy z 1. etapy projektu For Tech budou předány pro projekt MSSK

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Zdroj: Agentura API s.r.o.

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Řízení vztahů s firmami regionu  dlouhodobý projekt realizovaný Agenturou pro regionální rozvoj  vytvoření platformy pro vzájemnou komunikaci. Základní nástroje jsou: - ARR news - snídaně s ministrem - snídaně s náměstkem - odborné konference  diskutovaná témata v roce 2006 a 2007: - problematika lidských zdrojů – především odborného školství v MSK - strukturální fondy - daňová reforma - změna zákona o investičních pobídkách - nová koncepce prodeje dřeva a tendry v Lesích ČR

Bariéry a příležitosti rozvoje strojírenských oborů v regionu Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje 4. Shrnutí …… Unikátní konkurenční výhodou Moravskoslezského kraje je strojírenství. Odlišuje kraj od ostatních v ČR i v evropském měřítku