Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístav, kde je dobré zakotvit. Přístav, kde je dobré zakotvit Reg.č.: CZ.1.07/1.2.05/ Přístav, kde je dobré zakotvit  reg.číslo: CZ.1.07/1.2.05/
Advertisements

PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
RVP A ŠVP V PRÁCI UČITELE T AK ŠEL ČAS KURIKULÁRNÍ REFORMY Dějství první: bouřlivá 90. léta Dějství druhé: Bílá kniha (2001) Dějství třetí:
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Organizační struktura
Environmentální výchova a
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Průřezová témata.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Teorie a metodika výchovy seminář 1
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Název operačního programu:
Organizační struktura
EdTRANS transition from school to work
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Číslo operačního programuCZ Číslo opatření3.3.1 Název opatřeníZkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů Číslo programu podpory15. D Název programu podporyModernizace školních vzdělávacích programů – rozvoj klíčových kompetencí Číslo výzvy2 Název grantového schématuZkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR OPERAČNÍ PROGRAM – ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR

HLAVNÍ CÍLE PROJEKTU INOVACE VZDĚLÁVACÍHO PROCESU V SOULADU S RVP G POSILOVÁNÍ TÝMOVÉ SPOLUPRÁCE PODPORA PEDAGOGŮ V PROFESNÍM ROZVOJI UCELENÝ SYSTÉM PRÁCE S ŽÁKY NIŽŠÍHO STUPNĚ GYMNÁZIA ZÍSKÁNÍ PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ S ESF PŘI REALIZACI PROJEKTU Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR DŮLEŽITÉ FÁZE PROJEKTU Série speciálních školení realizačního týmu u profesionálních organizací Praktické osvojení aktivit pro terénní cvičení s žáky nižšího gymnázia Tvorba metodických materiálů Realizace projektu s žáky v terénu Průběžně – administrování projektu Závěrečná konference

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Teorie

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Praxe

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Aktivita

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Školící středisko

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Adrenalín

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Sport

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Studium

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Příprava metodických materiálů

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Tvorba pracovních listů

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Ukázka LAND USE

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR PROBLÉMY VELMI KOMPLIKOVANÉ FINANCOVÁNÍ

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky P R I M A

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Charakteristika Kdy: – Kde: Holešov – tělocvična školy Co: Kurz „JÁ – TY – MY“ Kdo: třída Prima

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Zaměření : Rozvoj sociálních a personálních kompetencí Cíl: - posílení sociálních vazeb ve třídě - odstraňování předsudků a bariér v kolektivu - vytvoření pozitivního náhledu na sebe sama i na skupinu - pobyt v přírodě - zkvalitnění vztahu k učitelům a ke škole

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka pracovních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka herních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky S E K U N D A CESTOU NECESTOU

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Charakteristika Kdy: – Kde: Rusava - Jestřabí Co: Kurz „Cestou - necestou“ Kdo: třída Sekunda

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Zaměření: Rozvoj klíčových kompetencí žáků při poznávání přírody (botanika, zoologie, chemie, zeměpis, fyzika) Cíl: - rozvoj pracovních kompetencí - skupinové práce (v náhodně vybraných skupinách) - sociální a osobnostní výchova

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Použité aktivity: Chemické aktivity Biologické a ekologické aktivity Zeměpisné aktivity Prvky osobnostní a sociální výchovy

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka pracovních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka herních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky T E R C I E 5xP aneb Jak Pobývat v Přírodě a Poskytovat První Pomoc

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Kdy: – Kde: Rusava - Přehrada Co: Kurz „5xP“ Kdo: třídaTercie Charakteristika

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Cíl: - osvojení poskytování první pomoci - rozvoj schopností a dovedností spojených s krizovými situacemi a s přežitím v přírodě - rozvoj kooperativních dovedností - rozvoj celkového psychosociálního vývoje žáků Zaměření: Krizové situace – jak poskytovat první pomoc

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Použité aktivity  osvojení poskytování první pomoci  rozvoj schopností a dovedností spojených s krizovými situacemi a s přežitím v přírodě  rozvoj kooperativních dovedností  rozvoj celkového psychosociálního vývoje žáků

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka pracovních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka pracovních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky K V A R T A Příroda nám – my přírodě

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Kdy: – Kde: Rusava - Koliba Co: Kurz „příroda nám – my přírodě“ Kdo: třída Kvarta Charakteristika

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Zaměření: - rozvoj klíčových kompetencí formou enviromentálně orientovaných aktivit Cíl: - Rozvoj osobnostní a sociální výchovy - Podpora fyzické zdatnosti - tvorba a rozvoj environmentálních vědomostí

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Použité aktivity -pohybové (Kočka a myš, práce s lanem, Monstra, Chobot, míčové hry, …) -činnosti zaměřené enviromentálně (Percepce chatové oblasti, Práva zvířat, Využití krajiny, Boj veverek o přežití, Ekosystém lesa, Poznej svůj strom, …) -asertivní (dotazníkové řešení mezi obyvateli a návštěvníky Rusavy, …)

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka pracovních aktivit

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ukázka herních aktivit

DĚKUJI ZA POZORNOST Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky