Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje ochrany životního.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Role školního koordinátora EVVO
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Program Mrkvička vzdělávací a informační podpora Celostátní síť mateřských škol vznikla v roce 2007.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Chaloupky o.p.s. Štoky,
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
Organizační struktura
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Vzdělávací politika.
1 Účast veřejnosti na rozhodování ve veřejné správě – základní pojmy Jitka Bělohradová.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Informační zdroje české veřejné správy
Konflikt, koření života
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Organizační struktura
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vztah k životnímu prostředí
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Transkript prezentace:

Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova

Důvody environmentální výchovy Dohoda zákon o přístupu k informacím o živ. Prostředí, Státní program env. Vzdělávání, výchovy a osvěty v ČR, metodický pokyn k env. Vzdělávání, výchově a osvětě ve školách a školských zařízeních Prostředek všeobecným předpokladem je, že udržitelného života nelze dosáhnout beze změny postojů a jednání lidí, ať už na úrovni jejich osobního rozhodování potřebného tlaku na politickou reprezentaci k přijímání environmentálně příznivým rozhodnutím Cesta co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ty jim.

Směry environmentální výchovy Pozitivistický proud: ekologická výchova je primárně přírodovědnou naukou, ve které převažuje důraz na znalosti vedený přesvědčením, že lidé se budou chovat lépe, pokud ji budou více znát. Globální výchova uvědomění si systému, uvědomění si pohledu, pochopení vlastního pohledu k planetě, vědomí zapojení a připravenosti, vědomí procesu. Výchova o Zemi porozumění, cítění, zavádění.

Směry environmentální výchovy Hlubinně ekologická výchova cesta zpět ke kořenům ovlivňování postojů, zatímco znalosti v něm hrají sekundární úlohu. Výchova k udržitelnosti a kritický přístup o konfliktech mezi různými zájmovými skupinami. Výchova k ekogramotnosti systémy v systémech, vzájemná závislost, rozmanitost, cykly, toky, dynamická rovnováha.

Organizace, sdružení, projekty Sdružení Tereza kurzy, semináře, programy (Ekoškola, Globe, Les ve škole-škola v lese) Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina env. výchova, vzdělávání a osvěta (akce pro veřejnost, školní ekologické projekty, metodické a didaktické publikace…), programy M.R.K.E.V. (sítě ZŠ), Mrkvička (MŠ)

Organizace, sdružení, projekty Klub ekologické výchovy soustřeďuje jednotlivé pedagogické pracovníky a zájemce o ekologické vzdělávání a výchovu i školy a další instituce Hnutí Brontosaurus mimoškolní env. výchovné činnosti (sázení přirozených lesů, čištění pramenů aj.)

Organizace, sdružení, projekty Ekodomov realizuje osvětové kampaně, prodej výrobků z biodegradabilních plastů, zprostředkovává env. vzdělávání, výchovu, vydává osvětové materiály o bioodpadu, kompostování aj. Server příroda.cz věnovaný (především české) přírodě, informační, komunikační, vzdělávací a zábavní centrum

Organizace, sdružení, projekty Český svaz ochránců přírody ochrana a obnova přírody, krajiny a ŽP, env. výchova a podpora trvale udržitelného života České ekologické manažerské centrum sdružení českých podniků a podnikatelů s cílem šíření znalostí o env. managementu v českém průmyslu