ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Členství Ecobatu v mezinárodní organizaci EUCOBAT
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
NATO.
MUDr.František Schneiberg
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Luhačovice ČAS a mezinárodní organizace sester
Anotace Žák se formou prezentace seznámí s Organizací spojených národů  
Mezinárodní rada sester – International Council of nurses - ICN
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí.
Organizace spojených národů
Eko-info centrum Ostrava občanské sdružení založeno v roce 1999 Hlavní cíle v oblasti: ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje sociálního poradenství.
OSN (United Nations Organization)
Domácí péče Home care.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu Praha, Ing.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Jitka Čižmáriková Otakar Dokoupil Eva Hronová Luboš Kříž
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
Novinky ve specializačním vzdělávání
Pediatrie - dětské lékařství
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Mezinárodní organizace ve veřejném zdravotnictví a sociální pediatrii ISSOP (ESSOP)
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Obchodní komora Navan „Jsme tu pro podnikání“. Irská obchodní komora Největší obchodní organizace v Irsku členů v 59 komorách Sociální partner.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Primární pediatrie-Evropa a ČR MUDr. Gabriela Kubátová OSPDL ČLS JEP Praha červen 2015.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
OSN.
MUDr. František Schneiberg
Institut ochránce práv dětí
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Charakteristika a specifika oboru:
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Dlouhodobá intenzivní péče v pediatrii
Sociální práce s rodinou 4
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Sociální práce TEĎ a TADY II
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Organizace odborníků se zájmem o dětskou neurologii
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore v únoru SEPA –individuální členství ECPCP-členství národních asociací, kdy se vlastně každý člen stává členem i ECPCP.

Důvod vzniku Snaha vytvořit v Evropě silnou organizaci pro primární péči, protože momentálně je pozice primárních pediatrů ohrožena -věk pediatrů-generační výměna -nezájem o specializaci -nejednotný systém postgraduálního vzdělávání a požadavků na vzdělání lékařů pečujících o dětskou populaci -různé formy péče o děti v primární linii

Cílem činnosti ECPCP je: 1. podporovat pediatrickou primární péči pomoci výzkumu, školení, pre a postgraduálních lékařských kurzů a dalším vzděláváním 2.hájit roli pediatrů jako lékařů primární péče pro děti a dorost, nejenom z pohledu praxe ale i z pohledu působení na vzdělávaní rodičů a sociální prostředí dítěte 3.podporovat kontakty a spolupráci mezi pediatry z různých národních asociací 4. úzce spolupracovat jako jednotná skupina s dalšími národními,evropskými a mezinárodními společnostmi 5.prosazovat standardy pro dobrou klinickou praxi v primární pediatrické péči

Současný stav K dnešnímu dni je v ECPCP přihlášených 12 národních asociací z Evropy. Delegáti z těchto asociací musí být vždy pediatry pracující v primární péči. Strukturu tvoří Výkonný výbor-/prezident, viceprezident, generální tajemník, pokladník/ Valná hromada- delegáti jmenovaní jednotlivými národními asociacemi s volebním hlasem,počet podle počtu členů asociace/ 1 delegát na 500 členů,další při počtu ,další ,další ,další nad 3501/ Členský poplatek 1 Euro / 1 člen asociace.