Im Auftrag von: GBP GEKO G emeinnütziges B eschäftigungs- P rojekt GE meinde- Ko operation (Obecně prospěšný projekt zaměstnanosti spolupráce obcí)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Spolupráce s mikroregiony
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Financování sociálních služeb
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Analýza Centra ProEquality
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Organizace správy služeb zaměstnanosti ve Spolkové republice Německo Praha 3.dubna 2014.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Studijní obor: Sociální činnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Odměňování Odměny z dohod.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Hmotná nouze 29. června 2010 Bc. Ivana Šťastná vedoucí OSV
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Personalistika a odměňování pracovníků
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Společensky odpovědného podnikání
Charakteristika a vývoj plzeňského kraje
Transkript prezentace:

Im Auftrag von: GBP GEKO G emeinnütziges B eschäftigungs- P rojekt GE meinde- Ko operation (Obecně prospěšný projekt zaměstnanosti spolupráce obcí)

Im Auftrag von: GBP GEKO  od 2009 a pouze ve Štýrsku  Podpořen Úřadem práce (ÚP) a zemí Štýrsko Hlavní úkol Zprostředkovat nezaměstnané osoby na časově omezenou dobu štýrským obcím a podobným veřejným zařízením Cíl Připravit nezaměstnané osoby, aby byly opět „FIT“ pro rychlou a trvalou integraci na prvním trhu práce

Im Auftrag von: GEGKO Spolek pro GEmeinnützige Beschäftigungs-Projekte G emeinde- Ko operation (Obecně prospěšné projekty zaměstnanosti spolupráce obcí) Vedoucí projetu: Thomas Schubernigg Petrifelderstraße 109 A-8041 Graz Telefon: / Fax: HP:

Im Auftrag von: GEGKO  Pracuje z pověření ÚP a země Štýrska  Poskytuje obcím nezaměstnané osoby na časově omezenou dobu  Podporuje nezaměstnané osoby při opětovném začlenění na prvním trhu práce  Podporuje obce zvládat četné úkoly a vnímat sociálně politickou činnost a zodpovědnost

Im Auftrag von: GEGKO  Je činný téměř po celém Štýrsku s výjimkou okresů Graz (ERFA), Voitsberg (BEST), Leoben (WBI), Bruck-Mürzzuschlag (BIG).

Im Auftrag von: Rozsah služeb  Styčná plocha a výměna informací mezi obcemi, ÚP a nezaměstnanými  Zhotovení profilu požadavků na dané místo za účelem optimálního obsazení  Profesní a sociálně-pedagogická péče a poradenství pro nezaměstnané  Podpora a poradenství obcím v přípravné, prováděcí a navazující fázi

Im Auftrag von: Realizace projektu v praxi Projektabwicklung in der Praxis  Obec nahlásí požadavek (název pozice, termín nástupu a délku, počet hodin týdně atd.  GEGKO kontaktuje ÚP  ÚP prověří kandidáty vhodné pro podpoření  Obec si vybere, které osoby se přijdou představit  GEGKO pozve všechny vybrané osoby společně na burzu práce v obci  Obec se rozhodne, koho zaměstná

Im Auftrag von: GEGKO Funguje jako zaměstnavatel a přebírá nejen veškeré organizační, nýbrž také administrativní záležitosti:  Uzavření smlouvy o službě  Měsíční platbu mzdy  Přihlášení na sociálním pojištění  Platbu dávek sociálního pojištění a sociálního fondu (na důchod) A pravidelné Profesní a sociálně-pedagogické poradenství a péči

Im Auftrag von: Kterých činností se to týká/Které činnosti je třeba vykonat  Péče o zeleň a silnice  Péče o vzhled obce  Úklid  Kancelářské činnosti  Sociální pomocné služby (ústavy sociální péče  Pracovníci v muzeích, MŠ, na bazénech a koupalištích, při vykopávkách, v turistických svazech  Údržbářské činnosti, renovace – podle vzdělání  Pracovníci při pořádání akcí a obecních projektů  A mnoho dalšího

Im Auftrag von: Pracovní doba, plat, náklady Tranzitní pracovní síla (TAK):  Kolektivní smlouva BAGS  38 hodin týdně (minimálně 19 hod)  Dovolená: 2 dny v měsíci  Plat: cca € hrubého/ € čistého měsíčně / místo na plný úvazek  Délka zaměstnání: min. 63, max. 92 dnů (prodloužení jsou částečně možná) Obce:  € měsíčně/ místo na plný úvazek

Im Auftrag von: Čísla – data – fakta  od 2009  cca 400 podpořených nezaměstnaných ročně (minimálně 0,5 popř. 1 rok nezaměstnaní)  cca 3 měsíce na jeden pracovní poměr  více než 95 % úspěšnost (stabilizace a osvědčení se ve skutečné pracovní situaci)  25 – 30 % úspěšnost při zprostředkování na prvním pracovním trhu

Im Auftrag von: Čísla – data – fakta  Tým GEGKO: 8 pracovníků  Sídlo ve Štýrském Hradci a místní pobočka ve městě Judenburg  Jednoroční smlouva s ÚP  Náklady: cca € 3 mil. (75 % ÚP, 10 % země Štýrsko) Rakousko:  8,5 mil. obyvatel / km2 / obcí  3,5 mil. nesamostatně zaměstnaných  nezaměstnaných (= 8,1 %) (nárůst o 10,7 % v porovnání s 10/2013)

Im Auftrag von: Čísla – data – fakta Štýrsko:  1,2 mil. obyvatel / km2 / 542 obcí  nesamostatně zaměstnaných  nezaměstnaných (= 7,3 %) (nárůst o 9 % v porovnání s 10/2013)  sloučení obcí od 2015: z 542 na 288 Oblast kompetencí GEGKO:  obyvatel/ km2 / 462 obcí  Našimi zákazníky je cca. 160 obcí

Im Auftrag von: DĚKUJI za pozornost Spolek GEGKO Thomas Schubernigg Stand: 11/2014