Digitální videokamery

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Základy fotografování kompozice snímku
Záznamová média.
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Periferní zařízení počítače
Přídavná zařízení.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
P OTŘEBNÁ TECHNIKA Videokamery Doplňky DIY vychytávky.
19. Počítačová grafika (získávání, úpravy a publikování fotografií, práce v rastrovém grafickém editoru)
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Digitální videokamery a fotoaparáty
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
Periferní zařízení.
Paměťová média.
Přehled a parametry digitálních fotoaparátů
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Digitální fotoaparát
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Digitální fotoaparáty
Počítačová grafika – rastrová grafika
Bitmapová a Vektorová grafika
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
Paměťová média.
HARDWARE II Periferie.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Vývoj technických prostředků záznamu a zpracování videa
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Jak pracuje počítač 2 Název školy
HARDWARE 3. část.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
NOKIA N93i. Hlavní funkce 3,2 megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss Nahrávání videa v DVD kvalitě rychlostí 30 snímků za sekundu Pomocí rozšiřitelné.
Scanner.
Vlastnosti digitálního fotoaparátu
GRAFIKA úvod.
Videokamera Bohumil Bareš.
Film Klára Čermáková 4.C.
Digitální Fotoaparát Kodak EasyShare C1013.
Digitální fotografie Bohumil Bareš.
Karel Vrba, ME4A, Šablona by Marek Malík. Obsah prezentace: 1. Analogový záznam 2. Digitální záznam 3. Mechanický záznam 4. Magnetický záznam 5.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
referát na předmět YPVG
DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
Multimédia Žlutířová Eva.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
1 Fotogrammetrie - úvod Proč?? Co ?? Jak?? snímek mapa.
Videokamery Horák Miloslav TV-TIV 3. ročník. Blokové schéma videokamery Mikrofon zesilovač matice kódování hledáček Zpracování signálu synchronizátor.
25. září 2012 Hotel Mlýn Vílanec Zpracování videozáznamů Metodika v anglickém jazyce reg. č. CZ.1.07/1.3.50/
1 Televizní obraz Digitální záznam Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Fotoaparát.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
Nejnovější kamera Panasonic HDC-HS700. Základní parametry Rozlišení :(1080x60) Pixel 14,2 megapixelové snímky, 13,3 kps (snímky za sekundu) fotografií.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Kamera Videokamera videokamera je elektronické zařízení, sloužící k zachycení pohyblivého obrazu a synchronního zvuku. První digitální videokameru sestrojil.
3.3 scanery.  zařízení, které slouží ke snímání grafických dat a k jejich ukládání do počítače v digitální podobě.  data ukládá ve formě obrázku i text.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Periferní zařízení počítače - opakování
Fotoaparáty - KOMPAKTY
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kódování obrazu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Digitální videokamery Historie, využití, kvalita,……

Obecně elektronické zařízení, sloužící k zachycení pohyblivého obrazu a synchronního zvuku Rozdělují se na skupiny podle toho, jakým principem se zpracovává materiál nebo podle značky

Rozdělení: Analogový záznam Digitální záznam Řádkování – (VHS = 250 řádků) Soustavy jedniček a nul Digitální záznam

Historie digitálních videokamer Začátek u digitálních fotoaparátů 1951 - 1.,,VTR„ - zachycoval dění a převáděl do el.impulzů (na magnetickou pásku) využití u NASA k zmapování povrchu měsíce (1960) vývoj byl podpořen vládami, protože je používaly ke špionáži (satelit)

Pokračování vývoje 1982 – betacam systém (Sony) Od té doby mnoho pokroků významných i nevýznamných Dnes – dokonce „souboje značek“

Výhody digitálních kamer Jsou menší, lehčí, mají jednodušší ovládání a záznam má lepší kvalitu. Digitální natáčení, ať už na videokazety, DVD nebo pevný disk, je zárukou, že i po mnohonásobném přehrání záznam neztratí vysokou kvalitu.

CCD CCD je elektronická součástka používaná pro snímání obrazové informace Uplatnění má ve videokamerách, digitálních fotoaparátech, faxech,... Zkratka CCD pochází z anglického Charge-Coupled Device, což v překladu znamená zařízení s vázanými náboji

Zoom (přiblížení) možnost přiblížit vzdálené objekty optický a digitální Optický zoom - mechanickým pohybem čočky Digitální zoom - výraznému zhoršení kvality záznamu Děje se tak dvěma způsoby – opticky a digitálně. Optický zoom přibližuje obraz mechanickým pohybem čočky v objektivu, nedochází tedy ke snížení kvality Digitální zoom (může být až 400x) při použití digitálního přiblížení dochází k výraznému zhoršení kvality výsledného záznamu.

Stabilizátor obrazu elektronický, někdy také optický elektronické stabilizátory - výrazná ztráta kvality obrazu Nedokážete-li udržet kameru v ruce v klidu, může vzniknou rozmazaný nebo roztřesený a nekvalitní záznam. Skoro všechny kamery jsou proto vybaveny tzv. stabilizátorem obrazu, nejčastěji elektronickým, někdy také optickým. Jednoduché elektronické stabilizátory obrazu mohou vést k výrazné ztrátě kvality obrazu, jsou proto vhodné spíše k použití se stativem.

LCD displej Většina kamer je vybavena jednoduchou LCD vyklápěcí obrazovkou Velikost displeje mezi 2,5 a 4 palci úhlopříčně není tedy nutné k zaměření obrazu používat hledáček. Velikost displeje je typicky v rozmezí mezi 2,5 a 4 palci úhlopříčně, u dražších modelů se vyskytují i displeje větší. Pokud používáte LCD displej místo hledáčku, bude to mít podstatný vliv na vyšší spotřebu energie a tím pádem kratší délku natáčení.

Porovnání druhů videokamer Cena (Kč) Kvalita záznamu ZOOM Praktičnost Panasonic 10990 slušná výborný Sony 9290 špatná dobrý Toshiba 5990 dobrá nic moc Cannon 9990 slušný Samsung výborná

Digitální fotografie Funkce záznamu fotografií také může být velmi užitečná, přestože kvalita fotografií z digitální kamery většinou nepředčí běžný digitální fotoaparát.

Příslušenství Kazety a disky Software pro úpravu videa Stativ Obal na kameru Širokoúhlý objektiv Kazety a disky Cena a časová náročnost záznamu se liší v závislosti na typu záznamového média. Obecně se dá říci, že kazety jsou finančně výhodnější než disky a nejnákladnější je záznam na paměťové karty. Software pro úpravu videa Většinu digitálních videokamer lze propojit s počítačem a záznam dále zpracovávat. Pomocí vhodného softwaru tak mohou vznikat téměř profesionální snímky, k záznamu můžete přidat hudbu nebo různé efekty. Základní software většinou nabízí již výrobce digitální kamery, pokročilejší programy s rozvinutými funkcemi lze dokoupit Stativ Stativ je spolehlivým řešením pro stabilizaci obrazu. Stativy jsou lehké, jednoduché k použití a garantují, že výsledný obraz nebude roztřesený. Obal na kameru Je vhodný nejen pro přenášení a uložení příslušenství, ale váš přístroj spolehlivě ochrání. Širokoúhlý objektiv Použití jiného objektivu vám dá možnost nastavit jiný zorný úhel a šanci vytvořit zajímavé efekty.

Z těchto barevných bodů (pixelů)je pak složen výsledný obraz.

Světelné rozdělení Světelný paprsek musí být po průchodu objektivem rozdělen na základní barevné složky. Elektronika kamery pak změří jasové hodnoty každé z nich a vypočítá výslednou barvu pixelu.