ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registr výškových objektů a národní databáze překážek
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Změny v poskytování dat územní identifikace
19. říjen 2011 ČSÚ České Budějovice České Budějovice, 19. říjen 2011 Ing. Jiří Kotek Zdroje a využití statistických údajů pro zachycení.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Petra Kuncová OTEVŘENÁ STATISTICKÁ DATA.
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Přístupnost internetové prezentace Českého statistického úřadu
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Krajský úřad Královéhradeckého kraje, 26. březen 2009
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Ing. Milan Kocáb,MBA VÚGTK,v.v.i května
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Vymezení základních geoprostorových dat na úrovni pozemkového datového modelu Doc. Ing. Václav Čada, CSc. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta aplikovaných.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Informační systém domů a bytů Havířova Prezentace Bakalářské práce Řešitel:Igor IVAN Vedoucí projektu: doc. Dr. Ing. Jiří Horák.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
RÚIAN základní informace
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Využití registru sčítacích obvodů ČSÚ pro lokalizaci subjektů na úřadech práce Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing. Jiří Horák Konzultant projektu: Ing. Libor.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení Ing. Zdeňka Udržalová,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
UIR-ADR 4.0 Petr Kříha OKsystem s.r.o. Prostorová identifikace v základních registrech ISVS, seminář NEMOFORUM, Praha 22. ledna 2001.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 DATOVÁ ZÁKLADNA PRO REGIONÁLNÍ ANALÝZY
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Geografické informační systémy
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Obsah  1. Koncepce registru  2. Aktualizace registru  3. Geografická databáze  4. Aplikace, výstupy  5. Závěr

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 1 – koncepce registru  Registr sčítacích obvodů (RSO) dle zákona č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, v pozdějším znění, viz § 20a, má od března 2004 pozici částečně veřejného registru  Koncepce vývoje RSO Cíle:  Opora výběrů pro sociální statistiky  Základ pro vytváření regiónů, zón v návaznosti na statistická data  Provázanost na další statistické registry  Primární zdroj soustavy územních číselníků  Základna pro vytváření geografických informací  Poskytování informací

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 1 – koncepce registru  Definice registru: soustava územních a územně evidenčních prvků v dané hiearchii a vazbách v prostoru a čase, modelující soustavu prvků pomocí nástrojů GIS; sčítací obvod je nejmenším územním obvodem skladebným do KU, ZSJ a části obce  Registruje: územní prvky globálního charakteru, podrobné sčítací obvody, eviduje budovy s čp., čev., vedlejší budovy (vchody), adresy (ulice, č.or., PSČ) a byty

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 1 – koncepce registru  NEW záměry  popisná část registru **územní, územně evidenční a adresní číselníky, jejich vazby ** sčítací obvody SO (územní identifikace, lokalizace) NEW statistické atributy ** budovy (územní identifikace, adresy, lokalizace) NEW technické a statistické atributy ** byty (pořadová čísla, adresy) NEW identifikace, technické a statistické atributy * geografická část registru ** definiční body budov (s příslušnými atributy) ** polygony SO a od nich odvozené hranice vyšších prvků (s atributy) ** definiční body názvů ulic a VP (s atributy) ** mapové podklady pro zpracování (ZABAGED /1/, 2 a katastrální mapy) NEW mapové podklady pro prezentaci (DMÚ25)

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 1 – koncepce registru  NEW příprava integrace systémů METIS a RSO (ČSÚ) jako primárního zdroje územních číselníků a jejich metainformací spolupráce s MI ČR * na projektu distribuovaného systému metadat * na projektu Mapových služeb Portálu veřejné správy

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 2 – aktualizace registru  Aktualizace registru: administrativní zdroje UIR-ZSJ (do úrovně ZSJ včetně dílů) – do února 2004 NEW ISKN, katastrální mapy ZABAGED, administrativní hranice UIR-ADR (číselník ulic a VP) vlastní zdroje STAV 4-99 a 7-99, BUD 2003/4, LOK 2003/4 geografická podpora st. zjišťování u stavebních úřadů

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 4 – aplikace, výstupy  aplikace pro územní přípravu sčítání  zákon č. 158/1999 Sb., o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2001  příprava, zpracování a prezentace pomocí technologií GIS; speciální ocenění ESRI 2002  spolupráce s MMR, ČÚZK Praha, obcemi na komplexní revizi území poskytování Územních informací SLDB 2001 na vyžádání (pro státní správu a samosprávu)

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 4 – aplikace, výstupy registr jako základna (opora) pro statistická šetření: dvoustupňové výběry bytových domácností pro úlohu Výběrové šetření pracovních sil pilot šetření rodinných účtů příprava šetření EU-SILC v oblasti příjmů a životních podmínek v Evropské unii Microcenzus 2002, Energo 2004 aj.

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů ČR 4 – aplikace, výstupy  Vyhledávání, reporty aplikace RSO: budovy Domovní čísla dle částí obcí (číselné řady) sčítací obvody Popisy SO (seznamy budov s adresami) územní struktura okresů a obcí okres, obec, MO/MČ, část obce, KU, ZSJ, SO, počty budov, počty bytů, statistika

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 děkuji za pozornost registr sčítacích obvodů odbor statistických registrů oddělení statistických územních jednotek