OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
Advertisements

Song Presentations. L12 nová slova Stupňování přídavných jmen viz: worksheet na webové stránce.
Úvod do médií PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.. Při vytváření pojmu multimédia je vhodné vyjít ze syntaktického složení tohoto slova. Pod pojmem multi najdeme.

K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová
MEDMORAVIA s.r.o. Včelařská stanice Rajhradice
Pět evropských klišé české diplomacie 1. Členství v EU je naším národním zájmem ( ? ) 2. Členství v EU je základem naší ekonomické prosperity ( ?) 3.Pro.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
VY_32_INOVACE_16_Parní stroj a továrny
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
A S T U R I E BEATRIZ PRESENTACIONES – JUNIN (B) - ARGENTINA AVANCE MANUAL PRESENTACION CON MUSICA.
HANG SON DOONG, JESKYNĚ NEJVĚTŠÍ NA SVĚTĚ
Karlovarský kraj K.
Příběhy M 06 Jeden muž a jedna žena šli k sexuologovi na terapii.
FRAKTÁLNÍ GEOMETRIE Obdivuhodné a krásné vzory - neuvěřitelné!
ASIE Kazachstán III2-Z7-II-02.
Historie Starověkého Řecka
ČÍNA.
Komunikační předpoklady rozvoje cestovního ruchu
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Člověk a příroda Zeměpis Politický zeměpis Evropská města – vyhledávání na mapách 3 VY_32_INOVACE_05 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Suezská krize Jan Wolf, Ov/Vv, IV. r..
Cesta do světa Je to jako celovečerní film, takový výlet do devatenáctého století, znásobený pohledem na krajinu podél trasy vlaku během cesty. Orient.
Emil František Burian
Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ !
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Měřítka map VY_32_INOVACE_01 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Člověk a příroda Zeměpis Politický zeměpis Evropská města – vyhledávání na mapách 4 VY_32_INOVACE_06 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Surrealismus.
WALT WHITMAN Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Podívejte se v r do největší jeskyně.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Zase jsme si hráli……... VVP Libavá Zase jsme si hráli na vojáčky Počasí se vydařilo A zase jsme se bavili jako malý kluci.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Čeští vynálezci Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Posvícení je obvykle vnímáno jako vzpomínková slavnost na posv ě cení kostela. Sazená, p ř esto ž e vlastní kostel nemá, má aspo ň své posvícení. Slaví.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor : Mgr. Kateřina Poživilová Datum/období: listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_George Orwell TEMA: Fantastická literatura ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková PŘÍDAVNÁ JMÉNA Už známe: Najdi v textu přídavná jména Přídavná.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
Fyzika - referát Vlaky.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
Evropské zajímavosti.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
VY_12_INOVACE_ , Christie Mgr. Jan Křoustek
Novověk – průmyslová revoluce
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
PhDr. Irena Martínková, Ph.D.
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
SVÉDSKO 1.
TOP 10 největších letišť v Evropě podle počtu odbavených cestujících
Železniční doprava 19. stol.
laboutiquedelpowerpoint.
Transkript prezentace:

OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost. Velmi lákalo neobyčejné prostředí projížděných měst, noční scény do té doby nezvyklé, charakteristika a srovnání zemí, překonávaných hor a řek. Debaty a osobní názory mezinárodní cestující veřejnosti byly velmi neobvyklé, protože lidé různých zemí se vlastně do té doby prakticky neznali. Toto vše zasazeno do působivé evropské přírody, provázené příchutí parních strojů a jiných tehdy velmi moderních technologií, debaty cestujících a jejich komentáře k projížděným zemím. Poprvé se člověku představila Evropa jako ucelený kus světa, který se dá shlédnou u šálku kávy a ve společnosti, která v sobě nenese animózní nacionalizmus - naopak ukazuje Evropu jako kompaktní kontinent..

ORIENT EXPRESS Orient Expres byl jeden z prvních vlaků, jezdících na dlouhých tratích. Tento vlak jezdil na unikátní trati mezi městy Paříž a Konstantinopolis (dnes Istambul). Počínaje zahájením v roce 1883 až do devadesátých let se cesta vícekrát měnila v závislosti na politické situaci. Éra využívání takového expresu skončila s koncem zájmu buržuoasních a aristokratických pasažerů.

VLAKOVÝ ČÍŠNÍK A KUCHAŘ

STANICE SIRKECI – KONE Č NÁ V ISTAMBULU.

ORIGINAL NÍ SALON ORIENT EXPRESU VE STANICI SIRKECI

Orient Expres inspiroval Agathu Christie k napsání velmi známé politické novely “Zlo č in v Orient Expresu” s jejím pov ě stným vyšet ř ovatelem Hércules Poirotem. Tato novela byla zfilmována v roce 1974.

AUTOR: BEATRIZ PRESENTACIONES- JUNIN (B) – ARGENTINA český překlad VG TAK CO, JAK VÁS P Ř EKVAPILA VIRTUÁLNÍ CESTA ORIENT EXPRESEM BYL TO KRÁSNÝ TÝDEN CESTY !