Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pět evropských klišé české diplomacie 1. Členství v EU je naším národním zájmem ( ? ) 2. Členství v EU je základem naší ekonomické prosperity ( ?) 3.Pro.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pět evropských klišé české diplomacie 1. Členství v EU je naším národním zájmem ( ? ) 2. Členství v EU je základem naší ekonomické prosperity ( ?) 3.Pro."— Transkript prezentace:

1

2 Pět evropských klišé české diplomacie 1. Členství v EU je naším národním zájmem ( ? ) 2. Členství v EU je základem naší ekonomické prosperity ( ?) 3.Pro ČR je vhodnější komunitární přístup spíše, než mezivládní ( ? ) 4. ČR se musí stát součástí integračního jádra EU ( ? ) 5.Naše cesta do Evropy vede přes Německo ( ? )

3 Graf č.1: Srovnání HDP členských států EU měřeno kupní silou na hlavu (v %)

4 Graf č.2 :Výhled podílu na světovém trhu v roce 2025 (%)

5 Graf č.3: Srovnání váhy členských států v radě EU

6 Graf č.4: Srovnání reálné sazby korporátní daně, 2004 ( v %)

7 Ekonomická nebo politická EU ? Názor českých občanů : 83% : EU má zůstat hlavně ekonomickou unií 17%: EU by se měla změnit v politickou unii

8 Jaká tedy EU ? Variabilní vztahy vzájemné spolupráce a závislosti mezi členskými státy EU. Dobrovolnost a možnost volby intenzity integračních vztahů mezi jednotlivými státy. Pružná struktura skupin států v různé úrovni integrace dle vlastních potřeb.


Stáhnout ppt "Pět evropských klišé české diplomacie 1. Členství v EU je naším národním zájmem ( ? ) 2. Členství v EU je základem naší ekonomické prosperity ( ?) 3.Pro."

Podobné prezentace


Reklamy Google