Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Advertisements

Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být..
TEPLO DALŠÍ FORMA ENERGIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Na téma: Jak ovlivňuje můj život současná technika.
LÁSKA.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Žena (návod pro muže).
Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.
Zpracovali : Martin Nguyen : David Podzemný. Slunce vzniklo asi p ř ed 4,6 miliardami let a bude svítit ješt ě p ř ibli ž n ě 7 miliard let. Stejn ě jako.
Zemní ochrana v sítí s izolovaným uzlem Jan Č iviš Tomáš Ř íha.
Proč se učíme fyziku? O čem fyzika je?
Krou ž ky školní dru ž iny Výtvarný krou ž ek  Ve výtvarném krou ž ku d ě ti zkoušejí malovat r ů znými technikami  Uplat ň ují výtvarný talent  Pracují.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
ŠablonaIII/2 č íslo materiálu389 Jméno autoraMgr. Alena Krej č íková T ř ída/ ro č ník1. ro č ník Datum vytvo ř ení
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Automatická presentace se zvukem
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVa Ro č ník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Alessandro Volta ( ).
Okrskové kolo ve florbalu
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_668.
AIRSOFT.
Naše cesta fyzikou.
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_345_ Č eské hudební baroko AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_672.
Velké planety Plynní obři
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_202_NÁSOBENÍ_DVĚMA Téma: NÁSOBENÍ.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
Leptony, mezony a hyperony. Látky = atomy (elektrony, protony a neutrony)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_201_PŘÍPRAVA_NA_NÁSOBENÍ Téma: PŘÍPRAVA.
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
Základní experimenty s lasery Danica Ž ilková Ond ř ej Pleticha Ladislav Hustý.
2012 / 2013 Psychologie Komunikace Zuzana Psychologia.
Mechanické vlastnosti kapalin - opakování Vypracovala: Mgr. Monika Schubertová.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
První termodynamický zákon a jeho aplikace na děje s ideálním plynem.
VY_32_INOVACE_Fi_II_17 Název Itálie a Řecko II. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Projekt:OP VK Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena P ř ibíková Č íslo DUM:P ě Datum ov ěř ení ve výuce:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Biologie člověka pro 8. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_32_Tělní tekutiny - opakování Autor.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Atmosféra.
Přírodověda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Michalíková Hor č íková 2. Ro č ník VSRR Bc. Aristoteles.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Fyzikální nápadník (sbírka úloh ze života) v novém kabátě
Příkon, výkon, práce, účinnost elektrického proudu
Střídavý proud.
Elektrické spotřebiče
AZ kvíz - opakování SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
jako děj a fyzikální veličina
Fyzika 7.ročník ZŠ Tření, Třecí síla Creation IP&RK.
Energie.
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Napětí a proud v obvodech
Mechanika a kontinuum NAFY001
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Fyzika 6. ročník
Fyzikální veličiny.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ELEKTROMAGNETICKÁ INDUKCE.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_18 Fyzika,
Fyzika 4.A 1. hodina.
Transkript prezentace:

Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala

Co je FYZIKA??? Je to naučný obor zabývající se vědou a technikou. Na školách se učí od šestého ročníku. Nás měl všechny čtyři roky pan učitel Martiňák.

6. třída Látka a těleso Veličiny a jejich měření Elektrické vlastnosti těles Magnetismus Elektrický obvod

Co nás bavilo a co ne? V tomto roce nás asi nejvíce bavila témata o elektřině. Ale nebavilo nás měření veličin a jejich převody a výpočty.

7. třída Pohyb těles Síly a jejich vlastnosti Kapaliny Plyny Světelné jevy

Co nás bavilo a co ne? Tento rok byl poněkud neutrální. Nedá se určit které téma jsme měli radši. Ale i přesto nás tento rok neodradil

8. třída Práce a energie Tepelné jevy Zvukové jevy Elektrický proud

Co nás bavilo a co ne? Zvukové jevy, to bylo naše nejoblíbenější téma, protože rádi posloucháme muziku. Práce a energie. Tak to jsme neměli v oblibě. To víte mi alergičtí na práci. ;-)

9. třída Pohyb a vzájemné působení těles Elektromagnetické jevy Šíření a přenos vln Záření z jader Základní poznatky o vesmíru

Co nás bavilo a co ne? Nejvíce nás v tomto roce zajímalo šíření vln. Vždy jsme se chtěli dozvědět jak funguje rádio a televize, naši největší kamarádi. Záření z jader nám nepřišlo atraktivní.

Náš názor a rada Shodli jsme se že fyzika byl i přes nějaké zápory dobrý předmět, a že je škoda že se učí jen od 6. třídy. Nikdy fyziku nepodceňujte, protože je důležitá ve Vašem budoucím životě Možná se tomuto smějete, ale je to pravda, a to píšeme z vlastních zkušeností;-)

ZÁVĚR I když si to nepřipouštíme, s fyzikou se setkáváme po celý život. A proto bychom se ji měli naučit. Někomu se může zdát jako nezáživný předmět, ale časem pochopí že je důležitý. Takže se učte a při tom se mučte!!!Tímto se s Vámi loučí Tomáš Dohnálek a Pavel Hanák ☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺