Jak dál ve zpoplatnění silnic? 0 O 2 TRUCK BUSINESS DAY LEDNICE, 12. KV Ě TEN 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
Advertisements

Spotřební daň na pohonné hmoty - zachovat nebo snížit?
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Výkonové zpoplatnění v ČR aktuální stav
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Statutární město Ostrava Hlavní problémy v oblasti dopravy statutárního města Ostravy •Krácení finančních prostředků •Dokončování rozpracovaných.
Členění a evidence dlouhodobého majetku
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Mýtné systémy v ČR a Evropě 0 TRUCK & BUSINESS DAY BRNO, 10. kv ě ten 2010.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
You drive, we care. DKV Euro Service.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
1 Možné úpravy správního řízení v oblasti silničního provozu a otázka osoby blízké.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Silniční doprava a legislativa
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Kvantifikace externích nákladů z jízdy nákladního vozidla na zpoplatněných a objízdných trasách Vojtěch Máca Centrum pro otázky životního prostředí UK.
ISEM INTEROPERABILNÍ SYSTÉM ELEKTRONICKÉHO MÝTNÉHO Základní informace
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Silniční doprava.
seminář hybridní mýtné systémy 1 Ekonomika mýtných systémů Ladislav Bína, František Lehovec, Václav Skurovec České vysoké učení technické v.
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně – silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Zápatí prezentace Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan.
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Zdanění provozu motorových vozidel v ČR Autor: Lucie Fialová Vedoucí práce:Mgr. Marta Hortová Oponent:Mgr. Hana Bartošová České Budějovice, červen 2016.
Setkání členů Rady Libereckého kraje se starosty měst a obcí úterý
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Stavební akce a uzavírky na krajské silniční síti
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
PROGRAM WORKSHOPU Úvodní slovo: Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. – MD ČR (odbor fondů EU) Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – ČVUT (Fakulta dopravní) 1. MD ČR – připravované.
PŘÍPRAVa A REALIZACE projektů IROP
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
Daně z motorových vozidel Michal Radvan
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 0 O 2 TRUCK BUSINESS DAY LEDNICE, 12. KV Ě TEN 2011

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 1 Obsah Obsah Zpoplatnění pozemních komunikací Zpoplatnění pozemních komunikací Legislativní a jiné úpravy Legislativní a jiné úpravy Rozšíření mýtného systému Rozšíření mýtného systému Novela směrnice „Euroviněta“ Novela směrnice „Euroviněta“

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 2 Zpoplatn ě ní v Č R (1)

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 3 Zpoplatn ě ní v Č R (2) Výsledky r. 2010: mýto 6,5 mld. Kč, kupóny 3 mld. Kč

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 4 Zpoplatn ě ní v Č R (3)

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 5 Zpoplatn ě ní v Č R (4) Změny sazeb mýtného od : (dohoda s ČESMAD BOHEMIA) -Zvýšení o 25 %, s výjimkou EURO V (celkem o 19 %) (celkem o 19 %) -Nové členění emisních tříd: EURO 0 – II ; III a IV; V a vyšší EURO 0 – II ; III a IV; V a vyšší

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 6 Zpoplatn ě ní v Č R (5) Dohoda MD – ČESMAD BOHEMIA: -Možnost sledování nedoplatků a jejich úhrada -Úprava sazeb -Návrh na množstevní slevy -Podpora tuzemským dopravcům 300 mil. Kč -Sazby mýtného pro autobusy

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 7 Legislativní úpravy (1) Schválená novela zákona o PK: Schválená novela zákona o PK: -Osvobození pro obecní policii a Vězeňskou službu -Členění sazeb mýtného i dle druhu vozidla (autobusy) -Placený doprovod Policie ČR při zvláštním užívání PK -Odpovědnost odesílatele za doklad o hmotnost zásilky (pokuta do 500 tis. Kč) (pokuta do 500 tis. Kč) -Kauce 5 – 50 tis. Kč i za přestupky v oblasti zpoplatnění -Možnost zabránění v jízdě nebo zadržení dokladů při nesložení kauce při nesložení kauce -Účinnost od

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 8 Legislativní úpravy (2) Připravovaná novela zákona o PK: -Možnost zpoplatnění PK, které nevlastní stát (dohoda s vlastníkem) (dohoda s vlastníkem) -Slevy z mýtného pro časté uživatele (konzultace s EK) -Propadnutí kauce za OBU po 1 roce

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 9 Rozší ř ení mýtného systému Hlavní zásady: Hlavní zásady: -Všechny silnice I. tř. (cca km – extravilány obcí) -Silnice II. tř. po dohodě s kraji -Předpokládaná hybridní technologie -Finanční analýzy a studie proveditelnosti -Dosud neurčený termín zahájení

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 10 Novela sm ě rnice „Eurovin ě ta“ -Poplatek za hluk 0,2 - 2 €-centy/vozkm (rozdělení den/noc) -Poplatek za znečištění ovzduší €-centů/vozkm (dle emisní třídy a typu PK) (dle emisní třídy a typu PK) -Místo kongescí zvýšení průměrného poplatku až o 175 % -Dobrovolnost státu při zavedení poplatků -Problematické body: = kombinace horské přirážky a popl. za externí náklady = kombinace horské přirážky a popl. za externí náklady (EURO 0-II, příp. i III) (EURO 0-II, příp. i III) = určení příjmů z poplatků i z externích nákladů = určení příjmů z poplatků i z externích nákladů

Jak dál ve zpoplatnění silnic? 11 D ě kuji za Vaši pozornost Kontakt: Ing. Jan Brouček MD – odbor pozemních komunikací a územního plánu Odd. telematiky a zpoplatnění silniční sítě Tel.: Fax: