„ KLUBOVÝ VEČER ICT UNIE“ ICT pro moderní stát Praha 24.3.2011 ICTU/2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
(Ne)diskriminace ICT v České republice
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ekonomika informačních systémů
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Ruská federace x WTO a OECD
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Prosperita a konkurenceschopnost František Laudát.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Regionální politika: aktéři, cíle, nástroje, strategie.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální politika EU v období
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
IS FAČR II Osvěta.
Transkript prezentace:

„ KLUBOVÝ VEČER ICT UNIE“ ICT pro moderní stát Praha ICTU/2011

Klíčové problémy konkurenceschopnosti V ČR vzniká málo nových původních inovací. ČR je málo zapojena do vývoje špičkových vojenských a kosmických technologií. Malá podpora investic do služeb s vysokou přidanou hodnotou (ICT služby, bio a nanotechnologie, aplikace kosmického výzkumu). Nízká míra používání nejnovějších technologií a nejnovějších metod aplikace technologií (např. center sdílených služeb, cloud computingu). Nekoordinované řízení projektů v oblasti Digitální agendy (e-government, broadband, základní registry). Zvýšit dostupnost vysokorychlostní-ho internetu ve všech lokalitách ČR. Dosavadní nasazování ICT ve veřejné správě nezvyšuje produktivitu práce v tomto sektoru. Prokazování oprávněnosti technologických investic fungujícími procesy řízení architektury institucí (Enterprise Architecture Governance) veřejné správy. ICTU/2011

Ekonomické a mimoekonomické přínosy ICT služeb. Zákony definující výběrová řízení a veřejné zakázky jsou vhodné pro nákup standardních produktů, ale neodpovídají charakteru služeb v oblasti poskytování ICT a technologických služeb. Chybí nezávislá kontrola v zadávání veřejných zakázek v oblasti ICT a technologií všeobecně. Naše zákony jsou v mnohých aspektech přísnější než právo okolních zemí ( blokují efektivní a levnou elektronizaci státní a veřejné správy). Nízká digitální gramotnost obyvatel (ve srovnání s nejvyspělejšími státy) snižuje využitelnost (poptávku) a efektivitu elektronicky poskytovaných služeb) Nevychováváme dostatek odborníků pro vývoj a aplikace technologií a ty co máme nedokážeme udržet. ICTU/2011 Klíčové problémy konkurenceschopnosti

Nedostatek (zejména ICT) odborníků. (snižuje rychlost nasazování nových technologií, prodražuje cenu a snižuje atraktivnost ČR pro investory do služeb s vysokou přidanou hodnotou) ČR nebude schopna zajistit prostou reprodukci ICT odborníků. Zvýšit dostupnost vysokorychlostního internetu ve všech lokalitách ČR. Aplikovaný výzkum má malý vliv na inovace v ekonomice. Stát málo pomáhá úspěšným. (například v patentovém řízení. Když už jednotlivec nebo firma něco vymyslí, stát by měl vyvinout úsilí, aby tato invence a její finanční výnosy zůstaly v ČR) Neexistuje dostatečná výchova k zakládání inovativních společností Start-Up a není dostatečná státní podpora takovýmto firmám. Neexistuje strategie zabránění odlivu mozků. ICTU/2011 Klíčové problémy konkurenceschopnosti

Závěrečná zpráva podskupiny NERVu Pilíř IX. Technologická připravenost ICTU/2011

První obětí úspor bývá strategie. Vypracováno Klubem ICTU ICTU/2011

Státní rozpočet roku 2011 vážně ohrozil nejen dokončení eGovernmentu v ČR, ale i běžný provoz těch jeho částí, jež jsou již hotovy. Stát bez nich fungovat nemůže, v mnoha případech ani nesmí. ICTU/2011

Informační systémy se nedají vypnout. Znamenalo by to, že se příslušná část veřejné správy zhroutí - nikoli, že jen bude fungovat špatně. ICTU/2011

Řešení dotažená do konce přinášejí úspory a politický kapitál. Řešení zanechaná na půli cesty naopak oboje spotřebovávají. ICTU/2011

Dopad fungujícího eGovernmentu na růst HDP lze měřit. Jedna hodina času ušetřená všem pro produktivní práci se rovná 1,8 miliardy Kč. 1h 40min hodin měsíčně = 1 % HDP navíc. ICTU/2011

Koncepce českého e-governmentu je správná. Je třeba dokončit její realizaci a zajistit provoz. ICTU/2011

Blíží se rok Hrozí postupný kolaps různých částí veřejné správy. Kromě toho ČR může přijít o desítky miliard Kč z IOP/ERDF, jež jsou určeny pro eGovernment a podmíněny spoluúčastí ve výši pouhých 15 procent. Nezajistíme-li provoz, budeme dokonce muset již vynaložené prostředky vrátit. ICTU/2011

Musíme to dodělat! ICTU/2011

Toto není jen další výdaj státního rozpočtu. Toto jsou peníze, které se rychle vrátí. Zvýšením HDP a konkurenceschopnosti ČR. Příjmem z fondů EU. Spokojeností občanů. ICTU/2011

Pojďme postavit eGovernment zpátky na nohy. Když potřebujete ušetřit, nic lepšího než dobrá strategie neexistuje. ICTU/2011

K naplnění tohoto cíle přispěje realizace opatření, navržených poradním orgánem NERV (za přispění vstupů ICTU). ICTU/2011

Děkuji za pozornost ICTU/2011