VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Buňka – typy buněk, formát buňky
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Excel – editace ( formát ) buněk
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
MICROSOFT EXCEL 2..
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Tvorba tabulek ve Wordu
WordArt, SmartArt, Tvary
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_7A Škola:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání MS Word Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Základním předpokladem pro vytvoření tabulky je představa, jak by měla v konečné fázi vypadat a jaké údaje by měla obsahovat. Tabulku můžeme průběžně upravovat, ale to může přinést komplikace ve formátu, a následné opravy přináší práci navíc. A) Pokud přesně víme, jak bude tabulka vypadat(známe počet řádků a sloupců) zvolíme tvorbu z nabídky Tabulka příkaz Vložit tabulku. B) Pro tvorbu tabulek, u kterých nezáleží na přesných mírách sloupců a řádků můžeme zvolit příkaz Navrhnout tabulku. C) Vytvořenou tabulku můžeme dále upravovat a doplnit daty.Vložit tabulkuNavrhnout tabulku upravovat

Při tvorbě tabulky ze známých parametrů zvolíme v nabídce tabulka buď grafický výběr nebo Vložit tabulku a v otevřené nabídce zadáme čísly počty sloupců a řádků. Pevná šířka sloupce se v případě nastavení Auto vytváří v poměru počtu sloupců a šířky stránky.

Pokud chceme vytvářet tabulku rukou pomocí myši, postupujeme takto : 1. V nabídce Tabulka zvolíme příkaz Navrhnout tabulku a tvar myši se změní na tužku. 2. Nastavte tužku do oblasti na stránce, kde chcete mít levý roh. Stiskněte levé tlačítko myši a táhněte myší k předpokládanému pravému dolnímu okraji tabulky. Při tažení myší vzniká čárkovaná čára, která se po uvolnění myši v zamýšleném místě změní na čáru plnou odpovídající zvolenému ohraničení. 3. Do vytvořeného obrazce pak dokreslujeme buňky podle potřeby. Chybně zvolené čáry můžeme mazat gumou.Navrhnout tabulku Nastavte tužku obrazcegumou

Po vytvoření tabulky mohu vybrat z nabídky Nástroje tabulky vhodný Styl tabulky způsob Ohraničení. Sílu a barvu čar ohraničení zvolíme z nabídky Nakreslit ohraničení.

Po buňkách(políčkách) v tabulce se přesunujeme buď kurzorovými šipkami nebo klikáním myší na požadovanou buňku. V tabulce můžeme provádět tyto úpravy: 1. Editovat text 2. Měnit výšku a šířku buněk 3. Slučovat a rozdělovat buňky 4. Měnit barvy v tabulce 5. Přidávat a odebírat buňkyEditovatMěnitSlučovatMěnit barvy Přidávat a odebírat

Každá buňka se chová jako samostatný prostor, proto můžeme volit podle potřeby velikost, zarovnání a barvu písma nebo pozadí. Pozor ! Při různé velikosti písma se řádek zvětšuje podle největšího písma.

Výšku a šířku buněk můžeme upravovat: 1. Tahem myši. Nastavíme kurzor myši na svislou čáru mezi buňkami (vytvoří se oboustranná šipka) stiskneme a tahem vlevo nebo vpravo změníme šířku sloupce. Stejně i při úpravě řádku. 2. Pomocí nabídky Velikost buňky.

Slučování nebo rozdělování buněk provádíme podle nabídky Sloučit. Nejprve musíme označit buňky, které chceme upravovat.

V tabulce můžeme měnit nejen barvu textu, ale i pozadí buněk a každé může být jiné. Po označení buňky kurzorem vybereme barvu z nabídky Stínování.

Pro přidání buněk do tabulky používáme nabídku Vložit buňky nebo ikony v nabídce Řádky a sloupce. Směr vkládání určíme postavením kurzoru. Při odstraňování buněk používáme nabídku Odstranit a Odstranit buňku. Odstranění řádku nebo sloupce je z nabídky.

Konec