Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zpracování půdy na zahradě
Advertisements

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Povětrnostní podmínky
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Škůdci, neznámější druhy
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Péče o vlasy
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Porod Kód VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Okrasné rostliny Kód VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Ošetřování během vegetace
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Péče o nehty Kód VM:VY_52_INOVACE_05 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Sklizeň a uskladnění Kód VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Výsadba a rozmnožování sadby
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravá strava
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva anorganická Kód VM:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Bronchitida Kód VM:VY_52_INOVACE_25 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zásady sběru léčivých bylin
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Relaxace Kód VM:VY_52_INOVACE_17 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hygiena
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva organická Kód VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Péče o nářadí a bezpečnost při údržbě nářadí Kód VM:VY_52_INOVACE_37_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nachlazení Kód VM:VY_52_INOVACE_23 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Zelenina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Rýma Kód VM:VY_52_INOVACE_22 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nástroje a nářadí – základní sortiment Kód VM:VY_52_INOVACE_36_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Léčivé byliny Kód VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Pokojové rostliny Kód VM:
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Potraviny a výživa - Zelenina
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Transkript prezentace:

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM: VY_52_INOVACE_51_64 Vzdělávací předmět: Pěstování rostlin Tematická oblast: Zelenina a hospodářské rostliny Autorka: Mgr. Helena Kriegelová Anotace: Pomocí textu a pracovního listu se žáci seznámí s významem zeleniny a jejím rozdělením dle významu pro člověka Klíčová slova: Plodová, kořenová, kořeninová, listová zelenina Metodické pokyny: Metodické pokyny jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná pracovním listem Druh interaktivity: Aktivita kombinovaná Cílová skupina: Žák praktické školy dvouleté, 2. ročník Datum vzniku VM: 20. února 2013  VM je součástí:  -- Soubory: Přístupné na www.skolasd.eu Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

Zelenina Zeleninou označujeme celý soubor rostlin, ze kterých používáme různé části Používáme je v syrovém stavu nebo tepelně upraveném Zeleninu řadíme mezi ochranné potraviny pro obsah vitamínů a nerostných látek

Dělení Plodová zelenina: Tykvovité druhy, jako okurky, melouny, rajčata, lilek Kořenová zelenina: Mrkev, řepa, celer, tuřín, ředkvička, křen, Meloun Rajče Lilek Mrkev Celer Ředkvička

Listová zelenina: Salát, chřest, celer, zelí, špenát Lusková zelenina: Hrách, fazole, čočka, sója

Cibulová zelenina: Čeleď liliovitých, cibule, česnek, pórek Košťálová zelenina: Zelí, kapusta, květák, brokolice Česnek Cibule Pórek Květák Brokolice Kapusta

Kořeninová zelenina: Majoránka, kmín, kopr, fenykl

Pracovní list Úkol: Přiraď níže uvedenou zeleninu ke skupinám v tabulce Zelenina Kořenová Plodová Listová Lusková Cibulová Košťalová Kořeninová Okurka Mrkev Kopr Hrách Cibule Česnek Fazole Špenát Celer Rajče Salát Brokolice Kapusta Kmín

Použité zdroje: www.google.com - obrázky