,,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POP ART Daniela Kubáňová.
Advertisements

SYSTEMATICKÁ BIOLOGIE
Žánry elektronické hudby
3. Co jsou to hodnoty? významný termín používaný zvláště v etice 20. století axiologie – disciplína zkoumající hodnoty hlavní představitelé: Max Scheler,
Poslední universální styl
Alfons Mucha Název školy
Charakteristika řízení
Připravený model na barvení řas a obočí
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
,,Populární, prchavý, nakažlivý, levný, masový, mladý, vtipný, sexy, nápaditý, fascinující. A dobře prodejný.‘‘ Tento umělecký směr je svéráznou diskuzí.
Textový editor 11 Styly.
Pop-art 2.polovina 20. století.
Maturita 2015.
Kubismus I. Polovina 20. století.
,,Rozjímáním nad přírodou se neustále obnovujeme.‘‘
SECESE VY_52_INOVACE_DEK_42.
Olympijské hry Athény 1896 Na prvních letních olympijských hrách se soutěžilo ve 43 soutěžních disciplínách devíti sportů. LOH se účastnilo 245 sportovců.
,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,
funkce médií ve společnosti moc médií
ROMANTISMUS (Přibližně 19. století).
Nizozemské renesanční malířství
Abstraktní expresionismus
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
UMĚNÍ XX STOLETÍ - VNÍMÁNÍ V SOUVISLOSTECH
,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Obecná charakteristika Architektura
Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací.
Píseň a její přeměna Od počátku k dnešku
Vincent van Gogh ŽIVOT Nizozemský malíř a kreslíř Byl jednou z největších osobností světového výtvarného umění a je dnes pravděpodobně.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VY_52_INOVACE_DEK_51 ABSTRAKCE PŘED 1. SVĚTOVOU VÁLKOU
Konkurenční prostředí a konkurenční strategie
Schéma počítače a Moorův zákon
Secesní architektura v ostatních zemích Evropy a Ameriky
Moderní architektura Moderní architektura je termín užívaný pro mnoho stavitelských stylů s podobnými charakteristikami – na prvním místě jde o zjednodušení.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Pointilismus aneb neoimpresionismus
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_02_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
PROCESNÍ PŘÍSTUP K ŘÍZENÍ PODNIKU Ing. Filip Samek Copyright © 2005 Stav procesního řízení v podnicích v ČR.
Příklady na využití. Název školy: Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj žákovských kompetencí pro.
KLASICISMUS (18. stol. – přelom 18. – 19. st.,
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
Simple Plan. Info: Členové skupiny jsou Pierre, který je zpěvák, Sebastien hraje na kytarru a také je doprovodným zpěvákem, David baskytarysta a doprovodný.
Kateřina Hrudková, Amálie Knotová, 1.B.
IMPRESIONISMUS, SYMBOLISMUS, DEKADENCE - Verlaine, rimbaud…
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
POSTMODERNISMUS Jiří Salajka.
Shodnocení GAN etapy projektu GAN ETAPA PROJEKTU IT415.
Secese Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Postmodernismus Postmodernismus. Dokážete vysvětlit tento pojem?
Moderní a současná architektura Číslo dum: VY_32_INOVACE_DVK_4_17 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název.
Jazz či počeštěle džez (z angličtiny), je původně americký hudební styl, který vznikl na začátku 20. století mezi afroamerickou komunitou na jihu Spojených.
Barva těles. Barva neprůhledného tělesa je určena tím, jakou složku bílého světla těleso odráží a jakou pohlcuje. Žlutý citrón odráží žluté světlo, ostatní.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Didaktika odborných předmětů jako vědní disciplína
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vojtěch Kawan Název materiálu:
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Recepce a interpretace UD Vrstvy UD
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Jazykové prostředky výstavby uměleckých textů
Styly začátku 20. století VY_32_INOVACE_46_937
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_.
NONART 1. polovina 20.století
Amerika třicátých let minulého století
Formální interpretace uměleckého díla
Transkript prezentace:

,,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje rozmanitostí materiálů, přístupů, rozmanitostí materiálů, přístupů, mícháním struktur, prostředí a stylů. mícháním struktur, prostředí a stylů. Zasáhl řadu odvětví umělecké Zasáhl řadu odvětví umělecké tvorby. tvorby. Volker FISCHER

Tento diskutabilní termín se všeobecně používá ve vztahu k řadě nových forem uměleckého vyjádření poslední čtvrtiny 20. století. Postmodernismus není jednotným stylem. Oslovuje diváka svým pluralismem, nahodilostí, netradičností, nezařaditelností, rozmanitostí a také komplexností. Postmodernismus není jednotným stylem. Oslovuje diváka svým pluralismem, nahodilostí, netradičností, nezařaditelností, rozmanitostí a také komplexností.

65 C. Shermann, Bez názvu # 90

66 Ch. Moore, Piazza d‘Italia, New Orleans

Představitelé: Charles MOORE Johan OTTO von SPRECKELSEN Cindy SHERMANN Ettore SOTTSASS Jeff KOONS Jean-Michel BASQUIAT David WOJNAROWICZ a další