Ukládání dat – stromová struktura

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítač je stroj, který vykonává pouze předem dané příkazy. Příkazy neboli instrukce jsou vykonávány procesorem, sled instrukcí neboli program ve strojovém.
Advertisements

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows prostředí.
Soubory a adresáře Soubor Adresář Kořenový adresář Stromová struktura
Obecně o operačních systémech
Struktura dat v počítači
Disky, adresáře (složky) a soubory
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
Vytváření, použití dávkových souborů
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Příkazy pro práci se soubory ATTRIB DEL COPY REN MOVE XCOPY EDIT FC.
(B1 Document Managment) B1UP – Správa dokumentů Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_20_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
NázevSoftware – soubory a složky Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Opakování učiva pro 7. ročník
Identifikátor materiálu: EU
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Právní informatika 1 Cvičení 1.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Opakování učiva pro 8. ročník
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Práce s operačním systémem
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Operační systém Windows
Operační systém Windows - - organizace dat na disku
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
ADRESÁŘ (SLOŽKA). ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří.
SOFTware Adresář, soubor, OS Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
OPERAČNÍ SYSTÉM.
Operační systémy OS.
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
Informatika Soubory a složky
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Struktura ukládání dat v PC Vytvořeno: Upraveno: © Petr Loskot.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_05.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
SOUBOR Souborový systém (anglicky file system) je v informatice označení pro způsob organizace dat ve formě souborů (a většinou i adresářů) tak, aby k.
Soubor, adresář, stromová struktura
INFORMATIKA – složky a soubory
Aplikačné programy Základné užívateľské programy na prácu s textom a grafikou rozdelenie: TEXTOVÉ EDITORY TABUĽKOVÉ EDITORY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY GRAFICKÉ.
Opakování učiva pro 7. ročník
Usporiadanie údajov na disku
Ing. Anita Sáreníková/ Informatika
Opakování učiva pro 8. ročník
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Ukládání dat – stromová struktura 4.hodina

Soubor uložené dopisy, fotografie, hudba, Název souboru tvoří: vlastní název: jak sami pojmenujeme, délka by nemela přesahovat 20 znaků, nepoužívat ()?;*…….diakritika tečky přípony: přidávají si jí jednotlivé programy

Dělení souborů podle přípon EXE , COM – spustitelné programy BAT – dávkové soubory (spustí se) DOC – dokument Word XLS – sešit Excelu PPS – prezentace PowerPointu HTML, HTM – webowské stránky JPG, BMP, GIF – grafické soubory

Adresář - složka obsahuje soubory nebo jiné adresáře (podadresáře) Označena většinou žlutou záložkou Slouží pro lepší orientaci v uložených datech

Prozkoušet v průzkumníku Vytváření adresářů Mazání adresářů, souborů Přesouvání adresářů, souborů Přejmenovávání adresářů, souborů Vlastnosti Hledání adresářů, souborů