Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, 140 00 Praha 4, IČO: 44846291.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Alternativní formy péče o děti
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Základní neodkladná resuscitace
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
P.
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Role asistenta v Montessori pedagogice
R ODINNÉ KOMPETENCE OBSAH Co jsou to kompetence Co jsou to rodinné kompetence Proč je rodičovství skvělá příležitost pro rozvoj určitých kompetencí.
Bc. Hana Bořilová Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty
Návrh plánu mentoringu ZŠ Kunratice. Cíle a směr Prost ř ednictvím zavedení udr ž itelného systému mentoringu na škole u č itelé i ž áci dosahují svého.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Výstupy z Úvodního semináře
Elektronická učebnice – II
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
P. Informace ke kurzu Asistentka v předškolní péči Počet přihlášených: 122 žen (50 žen 50+ a 72 žen s dětmi do 15 let) Počet pozvaných do 2. kola: 52.
KONFLIKT Božena Genrtová.
Kurz pro lektory 19. a Mgr. Pavel Motyčka.
Náhradní rodinná péče.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
P. VZDĚLÁVACÍ KURZ ASISTENTKA V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI Lenka Hrkľová Odborná garantka mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Kurz pro lektory 19. a Mgr. Pavel Motyčka.
Střídavá péče je prostředek racionální správy společnosti
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Téma Hypotézy ve výzkumu
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_01 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluZdraví a jeho podmínky Anotace Žák.
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Projekt Učitel - Mentor CZ.1.07/1.3.00/
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Plánované rodičovství
Rodičovské vzdělávání jako součást celoživotního učení Klára Šeďová
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Druhý stupeň malotřídně
Specifika a požadavky těchto skupin
Transkript prezentace:

Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO: Bc. Kateřina KADLECOVÁ účastnice kurzu

Rozhodnutí: Proč absolvovat kurz Info o kurzu – internet, www stránky Zdravotnického zařízení Praha 4 2 kola výběrového řízení Proč se do kurzu přihlásit – očekávání Přestože kurz není akreditován MŠMT a pozice „asistent v předškolní péči“ zatím na trhu práce neexistuje, skýtá kurz mnohé výhody →→ 128 hodin teorie a 64 hodin souvislé praxe !!! Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Kurz: Teorie a praxe … Pozitiva a negativa Přednášející: odborníci z různých oblastí (komplexní péče o předškolní děti) – účastnice seznámeny s péčí o děti v jeslích, státní mateřské školy, alternativní školy (Montessori pedagogika, Lesní školky, program Začít spolu …) – problematika péče o děti se specifickými vývojovými poruchami; práce s nadanými dětmi – komunikace s dětmi, nastavení hranic, zdravý životní styl (stravování), hygiena Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Kurz: Teorie a praxe … Pozitiva a negativa Kurz první pomoci Souvislá praxe v předškolních zařízeních Jediným negativem – ne však chybou kurzu !!! Neexistence pracovní pozice „asistent v předškolní péči Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo Netroufám si kategorizovat a říci co více či méně … a tak mi dovolte pár rad pro život, které jsem během kurzu posbírala: Pozor na NEVYŽÁDANÉ rady (autorky: paní Hrkľová a paní Kavanová) Jako dospělý mám právo nevypovídat (přednáška: prevence vyhoření a psychohygiena) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo Jak se učíme?? Především tím, co sami prožíváme … učitel/rodič by měl být pouze průvodcem (přednáška: Lesní školky) Nejhorší je pro dítě, pokud by mělo dokonalou matku. Chyby patří k životu, chybami se člověk učí. (přednáška: Vývojové potřeby malých dětí) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo Umět uctít dary výchovy svých rodičů, neboť i negativní věci nás někam vedou, učíme se z chyb i z pozitiv svých rodičů. (přednáška: Vývojové potřeby malých dětí) Pomoz mi, abych to dokázal sám (hlavní krédo Montessori pedagogiky) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo Základním prvkem psychohygieny je: mít svůj život pevně ve svých rukou. Život je místem pro život. Pokud chci síly dávat, musím síly mít. (přednášky: prevence vyhoření a psychohygiena) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo Konflikty většinou vnímáme negativně, ale můžeme v nich najít i něco pozitivního uvolňují napětí, jsou zdrojem informací, díky konfliktům je možné se posunout dále: i krize nás může posílit →→ konflikt je PŘIROZENÝ a NEVYHNUTELNÝ, není možné nemít konflikty (přednáška – Kurz efektivní rodičovství) Vstřícné naslouchání nesmí NIKDY vyústit do rady (přednáška – Kurz efektivní rodičovství) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo (přednáška – program Začít spolu) Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

Co mne v kurzu nejvíce oslovilo: Kurz první pomoci – Systém tří kroků ROZHLÉDNI SE = na prvním místě je MÁ BEZPEČNOST – „Zraněná matka dítěti nepomůže“ REAGUJ … uvědom si, kde se nacházíš, ZAVOLEJ 155 … zjisti stav vědomí – jestli zraněný dýchá xxx nedýchá … masáž srdce + dýchání z úst do úst ROZMÝŠLEJ … vše důležité je zabezpečeno, umožni záchranářům příjezd, stále sleduj zraněného – dýchání Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO: