 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Vysoké učení technické v Brně
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
Krajská hospodářská komora Jižní Moravy
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
PŘÍNOS UNIV 2 V PODMÍNKÁCH VOŠ A SPŠ VOLYNĚ Závěrečná konference UNIV 2 KRAJE – Praha Osnova: Důvody zapojení do projektu Vytvoření programů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Historie a budoucnost technického vzdělávání
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Systémové navrhování technických produktů KKS/ZKM Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Ústav procesního a ekologického inženýrství Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně Technická 2896/2, Brno ÚSTAV PROCESNÍHO.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
CAD a parametrické modelování
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Transkript prezentace:

 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní vědecké a výzkumné základně Fakulty strojního inženýrství. NETME Centre - úvod

 rozvinout spolupráci s aplikační sférou  posílit konkurenceschopnost regionu  podílet se na rozvoji znalostní ekonomiky regionu  umožnit soukromým subjektům snadný přístup k nejnovějším výsledkům výzkumu na smluvní bázi  zajistit maximální aplikační potenciál  výzkum a vývoj bude realizován s důrazem na využitelnost výsledků v praxi NETME Centre - cíle:

 Divize energetiky, procesů a ekologie  Divize letadlové a automobilní techniky  Divize mechatroniky  Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví  Divize progresivních kovových materiálů NETME Centre - vnitřní členění:

 výzkum, vzdělávání a poskytování komplexních služeb v oblasti vývoje nových produktů  využití nejnovějších poznatků základních a aplikovaných věd a na integraci počítačových, informačních a komunikačních technologií do konstrukčního procesu  složení z Ústavu mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky a Ústavu konstruování FSI Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

 účinné propojení řady různých oborů, z nichž nejdůležitějšími jsou výpočtové simulace náročných problémů mechaniky kontinua, lomová mechanika, tribologie a technická diagnostika  Disponuje relevantními kompetencemi pro podporu vývoje nových produktů, a to ve všech jeho fázích, od záměru a sběru informací, přes koncepční studie a konstrukční řešení, až k výrobě prototypů a jejich testování Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

Seminář k problematice spolupráce v OP VK  aktivity jsou orientovány zejména na využití univerzálních technologií počítačového navrhování a numerické simulace (Virtual Prototyping a Virtual Testing) a reálného testování  aktivity se dotýkají téměř všech oblastí správy životního cyklu výrobku v produkční sféře  zahrnují vývoj a konstrukci, inženýrské analýzy, výrobu prototypů, optickou diagnostiku a digitalizaci a testování strojních soustav a materiálů Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

 zákazníky jsou všechny typy firem. Marketingově se chce zaměřit zejména na segment malých a středních firem. Nevylučuje se však spolupráce s velkými firmami.  reaguje na potřeby zákazníků.  poskytuje komplexní služby.  cílem není dosažení excelence v několika málo úzkých oblastech, ale široké využití kompetencí pro řešení úkolů strojírenství. Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

 Vnitřní členění je na skupiny  vývoj a konstrukce  inženýrské analýzy  optická diagnostika  vibroakustika  akustické emise  tribologie Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

 investice v letech 2010 – 2013 jsou plánovány v rozsahu 69,3 mil. Kč  z toho přístrojové vybavení – 47,7 mil. Kč, 6 mil. Kč stavební rekonstrukce  v roce 2013 bude divize zaměstnávat 13 osob FTE  již nyní disponuje řadou unikátních přístrojů, které budou i nadále tvořit základní vybavení. Nové investice slouží k doplnění stávajícího vybavení a pro rozvoj nových progresivních směrů.  všichni vedoucí skupin a řada pracovníků jsou již dnes zaměstnanci FSI, zbytek bude získán z řad absolventů Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví

Kontaktní osoby:  Prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. – vedoucí divize,  Prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc., - zástupce vedoucího divize,  Ing. Jan Čermák, Ph.D., MBA, - obchodní manager,  Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. – finanční manager, Divize virtuálního navrhování a zkušebnictví