Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
ECVET v Programu celoživotního učení
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Stručná zpráva o činnosti Jednota školských informatiků duben 2014.
Představení zajímavých projektů OPVK
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Celostátní síť pro venkov
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Návrh strategie PMF 2015 – Očekávané změny a trendy v HR v příštích 4 letech  Zvyšování efektivity všech HR procesů  Velký důraz na profesionalitu.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mentoring Technology Enhanced Pedagogy (MENTEP)
Rozvoj výuky cizích jazyků
“Those who know, do. Those that understand, teach.”
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: Ve škole po škole
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS

EVROPSKÉ ŠKOLY V HORIZONTU 5 LET TRENDY, TECHNOLOGIE, VÝZVY Z OBLASTI SNŮ - PODPORA KOMPLEXNÍHO MYŠLENÍ A KOMUNIKACE -ŽÁCI JAKO SPOLUTVŮRCI VZDĚLÁVACÍHO PROCESU TĚŽKO DOSAŽITELNÉ - AUTENTICKÉ VÝUKOVÉ PROSTŘEDÍ - PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMLÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZVLÁDNUTELNÉ - INTEGRACE ICT DO VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ - DIGITÁLNÍ KOMPETENCE ŽÁKŮ 1 – 2 ROKY 3 – 5 LET > 5 LET > 1 ROK roky 4 – 5 let - Rostoucí vliv sociálních sítí - Změna role učitele - Větší důraz na otevřené výukové zdroje - Zvyšující se podíl hybridního vzdělání - >25% online nebo mimo třídu - Rozvoj online vzdělávání - Datové moduly učení a hodnocení - Cloudová úložiště - Tablety - Výukové hry, gamification - Mobilní výuka - Individualizace vzdělávání - Virtuální či vzdálené laboratoře TRENDY TECHNOLOGIE Podpora dalšího vzdělávání učitelů v rámci programu ERASMUS+ Změna role učitele a zapojení žáků do procesu učení za pomoci ICT - eTwinning Otevřené vzdělávací zdroje – portál LRE Využívání tabletů v procesu učení – projekt Creative Classrooms Lab Online vzdělávání - European Schoolnet Academy

eTwinning – online spolupráce škol Mezinárodní online projekty škol Zapojování ICT do běžné výuky ve všech předmětech již od mateřských škol Zvyšování ICT gramotnosti učitelů i žáků Podpora projektové výuky

eTwinning v číslech Komunita evropských učitelů Celkem učitelů z ČR 600 nových učitelů600 nově uzavřených projektů Každý rok v ČR více než 600 nových učitelů a 600 nově uzavřených projektů 80 Ročně uděleno 80 národních certifikátů kvality České projekty se již po několik let umisťují mezi nejlepšími evropskými projekty

5 Otevřené vzdělávací zdroje Learning Resource Exchange Celoevropské úložiště volně stažitelných digitálních učebních materiálů (DUM) spravované sdružením European Schoolnet DUM DUM ve všech evropských jazycích Propojení s českým úložištěm Travel Well - DUM využitelné bez znalosti cizího jazyka

6 Využívání tabletů ve výuce Creative Classrooms Lab 2 letý projekt European Schoolnet, zapojeno 9 evropských zemích včetně ČR, DZS partnerem projektu Výukové scénáře využití tabletů ve výuce 28 škol 840 žáků ŠR 2013/2014 zapojeno v ČR 28 škol, více než 840 žáků

7 Online vzdělávání European Schoolnet Academy Masivní online vzdělávací kurzy pro učitele Kurzy zaměřeny na využívání ICT a nejnovější trendy ve výuce (využívání her ve výuce, zapojování programování do výuky) Pilotní dva kurzy na jaře 2014 otestovalo přes 2000 evropských učitelů Kurzy jsou zdarma

Erasmus +: Comenius, Klíčová akce 1: Projekty mobilit osob Vhodná pro učitele, ředitele škol, výchovné poradce a další pracovníky ve vzdělávání Jazykové i metodologické vzdělávací kurzy v zahraničí Stínování práce zahraničních kolegů Krátkodobá stáž ve výuce na zahraniční škole 4. únor 2015 Termín 4. únor 2015

Děkuji za pozornost.