ZNEUŽÍVÁNÍ OSOB S POSTIŽENÍM T. Hegerová, E. Michalská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Advertisements

Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Skupinové kurzy snižování nadváhy
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
PRÁVA ČLOVĚKA PŘEVZATÉHO DO ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ BEZ JEHO SOUHLASU © Vladimír Plecitý, 2012.
Právní vzdělání pro celý život reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Satelit? Martin Janků Media Vision, s.r.o. Praha
Slovní úlohy o společné práci
Právní problematika pitvy
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Název projektu: Moderní škola
TRIGONOMETRIE OBECNÉHO TROJÚHELNÍKU
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Mzdové výpočty II. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Kybergauneři, kyberzloději a kyberpodvodníci
17.Listopad 1939 a 1989 Lukáš Maršoun 7.třída – 2010/2011.
Evropská regulace pracovněprávních vztahů v sociální oblasti MUDr. Milan Cabrnoch poslanec Evropského parlamentu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Pokročilé možnosti sestav z mezd Romana Pavelková Skalský Dvůr
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Pracovní doba lékařů.Josef Vymazal. Evropská směrnice 2003/88/ES v ČR Základní pracovní doba v ČR je 40 hodin Přesčas max. 8 hod. týdně, 150 hod. ročně.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
CHUDOBA.
Vaše budoucnost s FM GROUP
 Práce patří mezi výrobní faktory. Na trhu v roli poptávajícího vystupují firmy a v roli nabízejícího domácnosti. Pro většinu domácností představují.
Interpersonální přitažlivost
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 7 Politika zaměstnanosti v ČR (2/2)
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Poruchy příjmu potravy Autorem materiálu a všech jeho částí,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
P OBÍDKOVÉ SLOŽKY, PŘÍPLATKY. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1268Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pobídkové složky,
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Přidej se k PENAMu a získej odměnu ,-
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Transkript prezentace:

ZNEUŽÍVÁNÍ OSOB S POSTIŽENÍM T. Hegerová, E. Michalská

Zaměstnávání osob s postižením  83 milionů lidí postižených, z toho celý 1 milion pouze v Beijingu  mnoho handicapovaných osob odvrženo rodiči  průměrná mzda osoby s postižením minimálně o polovinu menší než mzda člověka zdravého

 nevládní organizace Enable Disability Studies Institute  psychiatrické léčebny prodávaly mladé pacientky jako sexuální partnerky  cihlárny notoricky známé pro zneužívání mentálně postižených pracovníků  (2008) umlácen k smrti dělník s postižením pro pokus o útěk  (2008) čínské úřady zachránili 11 dělníků, kteří byli charitativní organizací prodáni cihelně  více než rok jim nebylo umožněno se koupat a byli krmeni stravou pro psy

Liu Xiaoping  10 měsíců násilně držen jako dělník v cihelně  nucen k práci, mlácen a mučen  na sklonku sil vyhozen na ulici  dokázal na fotce určit ženu, která ho zlákala vidinou velkého výdělku  policie nenašla dostatek usvědčujících důkazů, nikdo nebyl potrestán

Zotavující se Liu Xiaoping

Dělníci v cihlárnách  (2011) v cihlárně v provincii Henan objeveno 30 mentálně postižených pracovníků  reportér se vydával za postiženého, strávil v cihlárně tři hodiny, během kterých byl často mlácen  mezi jeho spolupracovníky slepí dělníci, kteří v cihlárně pracovali již sedmým rokem  dělníci bez platu a fyzicky trestáni  mentální postižení pracovníků ztěžuje výslechy, není jisté, co se bude moct připsat k vině

Mycí linka (2012)  zadrženo 5 únosců osob s mentálním postižením  práce minimálně 12 hodin denně, krmeni zbytky jídla, fyzicky trestáni  obžalovaní „sbírali“ pracovníky na železničních stanicích  v listopadu policie zahájila akci a zachránila 11 pracovníků, myčka posléze zavřena

Amity Bakery – šance na uplatnění se  pekárna v Nanjingu  třetina zaměstnanců s mentálním postižením  učí děti samostatnosti  pracovníci dostávají peníze za přesčasy a mají možnost náhradního volna  práci si více užívají a nevadí jim monotónnost

„ Nižší IQ neznamená, že člověk není schopen dobrých skutků, jen se pomaleji učí. Ve skutečnosti jsou lepší než ti s vysokým IQ, kteří ubližují zemi a lidem.“ Čínský režisér

Zdroje    