„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/33.00030 Ing. Radka Soukupová seminář MK 26.9.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Aktuální stav dalšího vzdělávání v České republice
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
„Vzdělávejte se pro růst
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků EVROPSKÝ.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Stav realizace 2011 Ondřej Rut Rada ředitelů AutoSAP
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Výzva k předkládání žádostí
Transkript prezentace:

„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK Kreativní odvětví a strukturální fondy

Důvody pro realizaci projektu - celkový pokles výkonnosti ekonomiky - pokles počtu zaměstnaných osob - dopad do oblasti kultury Cíl projektu - zvýšení adaptability zaměstnanců kulturních zařízení, sdružených v zaměstnavatelských svazech prostřednictvím výzkumu a pořádáním potřebných specifických kurzů Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Iniciace projektu - identifikace potřeb cílové skupiny Financování projektu - Evropský sociální fond - Operační program „Lidské zdroje, zaměstnanost“ - 29 mil Kč schváleno x 24 mil Kč výdaje projektu Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Realizátor projektu Unie zaměstnavatelských svazů ČR - CRA Cílová skupina - komu byl projekt určen projekt byl určen pro zaměstnance členských svazů UZS ČR - CRA: Asociace profesionálních divadel ČR Asociace symfonických orchestrů a pěveckých sborů ČR Rada galerií ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Délka trvání projektu zahájení projektu ukončení projektu Územní pokrytí celá ČR vyjma Prahy Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Realizované aktivity Vzdělávací kurzy měkké dovednosti, jazykové kurzy, odborné kurzy Studie návazné uplatnitelnosti uměleckého personálu v oblasti tance a hudby e-learningové kurzy Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Realizované kurzy Manažerské dovednosti Řízení lidských zdrojů Projektový management Ekonomie a účetnictví Komunikační dovednosti ECDL – počítačové dovednosti Moderní IT Změny a nové postupy ekonomické krizi Jazykové kurzy Seminář pro knihovníky a informační pracovníky Seminář pro zvukaře a osvětlovače Semináře pro umělce Rekvalifikační kurz

Obecné kurzy – dodavatelé - Fundraising - České centrum fundraisingu - Řízení lidských zdrojů - Tempo training & consulting - Marketing - Centrum andragogiky - Komunikace - Centrum andragogiky - Projektový management - Akses - Manažerské dovednosti - Ha-vel family - ECDL - Gymnázium, Praha 4, Postupická - Jazyky - PhDr. Václav Klapka – Cizí jazyky - Ekonomie a účetnictví - Centrum andragogiky - Změny a nové postupy - Centrum andragogiky Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Specifické kurzy – dodavatelé - Moderní IT - DWC s.r.o. - Kurz pro zvukaře - DWC s.r.o. - Kurz pro osvětlovače - DWC s.r.o. - Umělecké semináře - Czech Dance Benefit Society - Rekvalifikační kurz „Konzervátor“ Fakulta restaurování v Litomyšli Univerzita Pardubice - Knihovnický kurz - SKIP Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Statistická data Počet zapojených organizací celkem 167 Asociace profesionálních divadel ČR 17 Asociace symfonických orchestrů a pěveckých sborů ČR 6 Rada galerií ČR 19 Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR 125 Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Statistická data Počet podpořených osob (s opakováním) muži 481 ženy 2312 celkem 2793 Z toho osob ve věku let 85 osob ve věku let 669 Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Problémy a úskalí - snižování počtu zaměstnanců – nemožnost účasti a kurzech - velká administrativní zátěž - problémy s cash-flow Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Evaluace projektu INESAN (Institut evaluací a sociálních analýz) - získané dovednosti jsou v organizacích využívány - projekt posílil konkurenceschopnost organizací - vysoká míra spokojenosti s kvalitou kurzů - požadavek na udržitelnost dalšího vzdělávání Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,

Děkuji za pozornost. Radka Soukupová Základní údaje o projektu „Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ Ing. Radka Soukupová, Unie zaměstnavatelských svazů - CRA seminář MK „Kreativní odvětví a strukturální fondy “,