Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference 7. 4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
priority, projekty, podmínky
Statutární město Karlovy Vary
Vedení správního řízení
Přístupné dokumenty veřejné správy Moderní dokument s moderními vlastnostmi pro moderní veřejnou správu
Organizace soudnictví v ČR
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Přepis hlasu počítačem Tisková konference Žofín 20. května 2008 Ministerstvo spravedlnosti Cesta k důstojným vztahům lidí s moderním státem.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
1 Insolvenční zákon v praxi Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení neboli INSOLVENČNÍ ZÁKON Tisková konference
Život na dluh...aneb zadluženost českých domácností, Praxe českých soudů s „hromadnými“ žalobami. JUDr. Stanislav Sviták Okresní soud Chomutov.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Realizační tým ICZ duben 2005
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Správní řízení J.Kožiak. Proces realizace veřejné správy Proces realizace veřejné správy –Upravuje postup správních orgánů při výkonu veřejné správy Předpis.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Elektronické spisy před branami českých soudů - Nabídne justice zákazníkům nové moderní služby?
BT502Z – TPP – Zvláštní část
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Teorie práva Základy práva
Seminární práce z předmětu SIPOL
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Subjekty trestního řízení
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Jednotlivé projekty MSp
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem. Rejstřík trestů pro Czech POINT Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem RNDr. Jaroslav Martaus.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Předsoudní stadium trestního řízení
Správní soudnictví J.Kožiak. Soudní řád správní (150/2002) Soudní řád správní (150/2002) Organizace Organizace –Nejvyšší správní soud – senáty a rozšířené.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
MP57903 Vyhledávání judikatury Nejvyššího správního soudu II. cvičení
Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Elektronizace v prostředí justice
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference

Hlavní zadání eJustice  možnost vést většinu agendy do roku 2012 v elektronické podobě  umožnit bezpečný přístup oprávněných osob do spisu Premisy  univerzálnost – použití pro celou agendu eJustice  důvěryhodnost – stabilita, jednotnost, bezpečnost a procesní předvídatelnost systému  kompatibilita – schopnost bez problémů komunikovat s ostatními systémy eGovernmentu i dalšími obecně používanými systémy i v průběhu času Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem

Hlavní cíl eJustice  zvýšení celkové efektivity systému justice Další cíle  zlepšení přístupu k soudům – jednoduchá a levná komunikace se stranami  vyšší transparence rozhodovacích procesů umožněná vyšší mírou kontroly stran i veřejnosti  kvalitnější informační servis pro soudy – okamžitá dostupnost informací, úplná kontrola soudce nad kauzou  možnost zavedení nových procesních postupů – elektronické doručování stranám, audiovizuální zápisy z jednání  zvýšení bezpečnosti – možnost lepší ochrany elektronického spisu před poškozením a neautorizovaným přístupem Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem

Služba Přínos možnost podávat žaloby a jiné návrhy elektronicky ePodatelna Poznámka funkční na okresních soudech, rutinní provoz od X/07, 2008 rozšíření pro státní zastupitelství 2008 práce na validaci systému, vyhledávání a stahování informací poskytování informací prostřednictvím datových sítí, snadná dostupnost – Czech POINT Rejstřík trestů evidence soudních rozhodnutí, systémy pro soudy a zastupitelství Insolvenční rejstřík průhledné řízení o úpadku, snadno dostupné informace předávání informací o trestně stíhaných osobách s vybranými státy EU (Německo, Španělsko, Francie, Belgie) od XII/07, pobočky při krajských soudech Informační, evidenční a statistické systémy informace pro soudy a státní zastupitelství ke zrychlení a zefektivnění jejich činnosti plnění úkolů 2007 Další vývoj a údržba v rámci provozu

hlavní úkoly 2008 Služba Popis možnost sledování soudních jednání probíhajících u všech soudů infoSoud Poznámka zprovoznění aplikace pro veřejnost duben 2008 Úřední deska ostrý provoz první fáze projektu ve druhé polovině roku 2008 Elektronický platební rozkaz zaslání podání opatřeného elektronickým podpisem z vlastního počítače soudu projekty vedoucí k zrychlení a zlevnění výměny informací mezi orgány státní správy elektronický trestní spis, elektronický oběh dokumentů, elektronické správní řízení, komunikační infrastruktura atd. zveřejnění informací stanovených zákonem v elektronické podobě předpokládané spuštění ověřovacího provozu do konce roku 2008 eJustice

přehledná informace o stadiu vývoje Vašeho soudního případu  komfortně, přímo z Vašeho počítače  přes portál eJustice  historie spisu i aktuální údaje o řízení  přínosné hlavně pro účastníky řízení  aplikace obsahuje nápovědu s vysvětlením použitých pojmů Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem

postup k vyhledání konkrétního řízení  zadání příslušného krajského soudu ( slouží k identifikaci soudního kraje, následně se při vyhledávání okresního soudu objeví výběr pouze ze soudů zadaného kraje, ne z celé ČR )  zadání okresního soudu  zadání spisové značky (čísla jednacího) Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem

ukázka aplikace

Zobrazované údaje: spisová značka organizace, které spis náleží seznam stavů věci seznam jednání ve věci Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem zobrazované údaje o jednotlivých spisech Zobrazované stavy:  zahájení řízení  úkon ve věci  vydáno procesní rozhodnutí ve věci (nemeritorní)  vydáno meritorní rozhodnutí  podán opravný prostředek k rozhodnutí ze dne  odesláno nadřízenému soudu  vráceno z nadřízeného soudu  přerušení řízení  pravomocné ukončení věci

Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem ocenění aplikace magazínem Egovernment

Spuštění ostrého provozu aplikace právě dnes Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem