EU - 02 - 32 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Advertisements

Název: Poškozování lidských práv Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
LIDSKÁ PLEMENA Mgr. Helena Tlapáková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_ 581 _VyOv8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k.
Člověk a společnost Dějepis Světové války Hlavní myšlenkové proudy spjaté s politikou VY_32_INOVACE_12 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Člověk a společnost Dějepis Světové války Nové ideologie VY_32_INOVACE_11 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
ZPŮSOB VLÁDY Politická moc ve státě je uplatňována způsobem demokratickým nebo totalitním.
Klíčová slova: extrémismus, komunismus, fašismus, nacismus.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
 VY_32_INOVACE_16_19  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Jméno autora: Mgr. L.Krivjanský Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:Dějepis Tematický okruh: Období antiky.
Totalitní režimy.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
MULTIKULTURa.
Národnostní menšiny a etnika
POLITICKÝ EXTREMISMUS
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_3D.9.07 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Politický extremismus a radikalismus
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
LIDSKÁ NESNÁŠENLIVOST
Hannah Arendtová Politická teorie
Europoidní Negroidní Mongoloidní
Sociálně patologické jevy
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_05_Lidské rasy
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
XENOFOBIE.
Lidské rasy, národy, jazyky
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
FAŠISMUS.
Politologie a mezinárodní vztahy
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Úvod do genetiky – Mendelovská genetika Číslo vzdělávacího materiálu: ICT10 /2 Šablona: III/2 Inovace.
Extremismus, rasismus, xenofobie, antisemitismus Doc. JUDr. PhDr. Miroslav Mareš, PhD. Prezentace na konferenci „Metodické doporučení k primární prevenci.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Statutární město Kladno Prevence ve škole o.s. Kladno.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
Extremi s mus a nonkonformní subkultury. Extremismus je pojem, jímž bývají označovány jednání, ideologie či skupiny mimo hlavní (střední) proud společnosti,
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK_A_SVET_NABOZENSKY_EXTREMISMUS_19 Název školyStřední škola služeb,
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
PROBLÉMY LIDSKÉ NESNÁŠENLIVOSTI
LIDSKÉ RASY.
Politologie a mezinárodní vztahy
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Lidské rasy.
Krytosemenné rostliny
Tolerance k národnostním menšinám
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost VZDĚLÁVACÍ OBOR: Dějepis
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Politický extremismus a radikalismus
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Porušování lidských práv
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka   Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
FAŠISMUS V ITÁLII.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
TOTALITNÍ STÁTY; FAŠISMUS
LIDSKÁ PRÁVA y.
Transkript prezentace:

EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

Opakování pojmů – vztahy mezi lidmi: Člověk nenávidí člověka např. kvůli barvě pleti, to je ……………. Zmatek a nepořádek je ………………. Nadřazenost árijské rasy hlásá ………………… a znakem této rasy jsou……………………. Ze zmatku a odmítání pořádku vyrůstá směr, který nese název…………….. Ze strachu se všichni chovají jednotně - ……………….. Za pomoci vojenské síly vládne jedinec…………….. a tento způsob vlády se jmenuje …………………… Bombovými útoky si skupina vynutí splnění svých požadavků, je to ………………...

Opakování pojmů – vztahy mezi lidmi: Člověk nenávidí člověka např. kvůli barvě pleti, to je rasismus. Zmatek a nepořádek je anarchie. Nadřazenost árijské rasy hlásá nacismus a znakem této rasy jsou modré oči a blond vlasy. Ze zmatku a odmítání pořádku vyrůstá směr, který nese název anarchismus. Ze strachu se všichni chovají jednotně - totalita. Za pomoci vojenské síly vládne jedinec diktátor a tento způsob vlády se jmenuje diktatura. Bombovými útoky si skupina vynutí splnění svých požadavků,je to terorismus.

Hodnocení: 10 pojmů = 10 bodů bodů = bodů = 2 6 bodů = 3 5 bodů = bodů = 5

Přílišné lpění na základních principech se nazývá Nesnášenlivost vůči něčemu nebo někomu je Z intolerance se formuje Naprostou rovnost ve společnosti chtějí Nenávist např. kvůli barvě kůže je Z nepořádku / / se formuje směr Uplatňování určité formy násilí k dosažení cílů je Striktně stanovený způsob chování i života je Nenávist vůči židům se označuje termínem fundamentalismus. intolerance. extremismus. levicoví extremisté. rasismus. anarchie anarchismus. terorismus. diktatura. antisemitismus.

Hodnocení: 10 pojmů = 10 bodů bodů = bodů = 2 6 bodů = 3 5 bodů = bodů = 5

Literatura: LUŽNÝ, Dušan, et al. Nová náboženství a sekty, Extremismus. Praha : MŠMT, s.